Discussió:Les aventures deTintín

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els diversos títols de les aventures de Tintín s'han estandarditzat segons la forma original francesa, però això no correspon als hàbits catalans. Els francesos fan els títols amb majúscula inicial, com nosaltres, però a més a més posen també en majúscula el primer substantiu, encara que abans hi hagi un article. Així, fan "Le Lotus bleu", mentre que en català ha de ser "El lotus blau", no "El Lotus blau". Cada llengua té els seus hàbits particulars. Com en anglès, que posen en majúscula tots els substantius: "The Blue Lotus". --Enric 20:35, 28 set 2006 (UTC)

Vull anunciar la meva desaprovació, però res més.[modifica]

No estic molt d'acord amb alguns dels canvis que ha fet l'Enric a aquesta secció ("Personatges") que és original meva, però prefereixo no discutir-ho; almenys, no pas discutir-ho aquí.

Em conformo amb expressar el meu desacord, i ja està. Salut i Viquipèdia. --cromelnordic 19:18, 12 febr 2007 (CET)

La meva pretensió no ha estat desvirtuar res del que havies fet. En quins no estàs d'acord?, ja que dius "alguns", per tant suposo que no són tots. Que hagi afegit el nom dels personatges, i no només el cognom? Que hagi canviat alguns mots per evitar repeticions? Que hagi volgut precisar algunes coses que per als qui no coneixen Tintín va bé de precisar? Home, de tot se'n pot parlar! Perdona si t'has sentit ofès o perseguit. --Enric 20:13, 12 febr 2007 (CET)
Jo no trobo correcte que es canvii la sintaxi wiki de lletra cursiva ('') per marques html (<i>).--SMP​·d​·+ 20:16, 12 febr 2007 (CET)
Altres vegades l'Enric ja ha explicat que té problemes amb el Mac. Li hauríem de donar un cop de ma... al clatell :-) Ara seriosament, no té solució? --VRiullop (parlem-ne) 20:20, 12 febr 2007 (CET)
No l'he canviada pas, només l'he afegida en un cas que no n'hi havia. He fet les modificacions des d'un mac, i allà no funcionen els botons de dalt, i per a mi és més feina anar a buscar unes cometes de cursiva en un altre lloc, copiar-les i enganxar-les, que escriure aquests codis directament. Cap més pretensió que aquesta. Per cert, quan escrivia això el Vriullop ja ha contestat per mi ;-) --Enric 20:22, 12 febr 2007 (CET)
Bé tens l'apòstrof, no? Doncs la cursiva són dos apòstrofs seguits. Pel que dius no et funciona el javascript. Algun tècnic per aquí? --VRiullop (parlem-ne) 20:26, 12 febr 2007 (CET)

Ja provaré l'apòstrof doble demà des de la feina... No ho sabia, em pensava que eren unes cometes especials ;-) Com que jo des del mac veig iguals les cometes que els apòstrofs aquests de la cursiva... Des del pc no, són ben diferents. --Enric 20:37, 12 febr 2007 (CET)

Deixem-ho estar, no fos cas que es degradés en un espectacle...[modifica]

Jo només volia dir que estava en desacord. Davant les moltes coses de que em podria haver desdit, i creient que tinc coses per millorar més importants, he considerat (i segueixo considerant) que més val expressar el desacord, però exactament res més.

Prefereixo (o preferiria) molt més parlar-ne via msn. Podria donar el meu msn en la discussió d'una definició de la Viquipèdia? No ho sé, potser no...

Au, salut!! --cromelnordic 21:32, 12 febr 2007 (CET)

Una opinió sobre una acció concreta del senyor Vriullop.[modifica]

En Vrillop afirma (faig un copy-paste que em sembla que deixa ben clara la decisió en concret):

--> 16:45, 13 febr 2007 Vriullop (Discussió | contribucions) (→Altres clàssics del còmic - trec aquest apartat no relacionat amb Tintín i redundant amb les categories)

Estic en desacord amb totes dues parts de la frase:

1) "No està relacionat amb Tintin". Des quan en Tintin (un còmic) deixa d'estar relacionat amb la resta de còmics del món? Tindria sentit que jo digués que un llistat de filòsofs medievals "no està pas relacionat amb Tomàs d'Aquino"?

No hi veig aquesta "manca de relació" que tu menciones. A veure si ara em faràs creure que un llistat de mandataris del PP "no estaria relacionat" amb Mariano Rajoy o amb J.M. Aznar...

2) "Redundant amb les categories". En quin sentit, redundant?

Explica'm què és una categoria.

Acabo de donar una ullada "de dalt a bais a la pàgina de Tintín", i no veig res, res de res, que supleixi (i que faci innecessàri) el llistat de còmics famosos en l'article de Tintín. On està aquesta característica en concret que li dius categoria, i que realitza sobradament (o això dius tu) les funcions per les quals tu has rebutjat com a innecessari el llistat de còmics famosos? On està? Explica-m'ho...

Pensoque: no només no hi ha cap, cap bon motiu per treure el llistat de còmics famosos, sinó que protesto per l'acció sense bon motiu de retirar-ho, que opino que resta qualitat a la pàgina mateixa de Tintín.

No em sembla positiu que la Viquipèdia em censuri certes accions només, només pel fet que semblen estrambòtiques. L'objectiu de la Viquipèdia és la utilitat, no pas "ser més normals i menys raros" que tothom.

Ja he dit la meva. Au, salut. --cromelnordic 17:28, 13 febr 2007 (CET)

Com pots estar en desacord amb les categories si no les saps trobar? A un novell li recomanaria que comencés per Viquipèdia:Introducció, a un veterà que deixi d'enredar.--VRiullop (parlem-ne) 17:48, 13 febr 2007 (CET)
I què et fa pensar que no tens pas gens la responsabilitat d'ajudar al novell??
Tinc les meves teories sobre què és una Viquipèdia, i tinc moltes altres coses en que gastar el meu temps.
T'animo a que m'expliquis, amb els teus deu bonics ditets i amb algún minutet de temps, què és una categoria. A veure si ho fas... --cromelnordic 21:01, 13 febr 2007 (CET)

Imatge treta[modifica]

Per què s'ha tret la imatge sobre un dels àlbums de Tintín? Estava col·locada en un lloc ben adient, a part que "omplia", com sembla que era el gran defecte que hi ha trobat qui l'ha suprimida. He estat a punt de revertir-la directament, però ho poso a la discussió perquè no sé si hi ha alguna llicència infringida pel fet que surti aquesta imatge aquí. --Enric 00:41, 28 març 2007 (CEST)[respon]

Estic d'acord amb el que diu Enric. --cromelnordic 20:02, 31 març 2007 (CEST)[respon]

A la Imatge:Tintin Ceptre d'Ottokar.jpg hi diu: "Es creu que la utilització d'imatges provinents de cobertes a baixa resolució usats per a il·lustrar el còmic en qüestió o per a fer un anàlisi crític de la imatge de la coberta a la Viquipèdia catalana, ..., es considera d'ús legítim sota la legislació vigent. Qualsevol altre ús d'aquesta imatge pot infringir els drets d'autor." L'ús legítim té restriccions. L'article està destacat en quatre viquipèdies i cap d'elles usa cap coberta de còmic. --VRiullop (parlem-ne) 21:08, 31 març 2007 (CEST)[respon]
Ja vaig fer bé de posar-ho en discussió. Tots aquests legalismes se m'escapen. Tot i que encara no acabo d'entendre perquè és un ús no legítim usar una coberta de Tintín per il·lustrar l'article sobre Tintín. Si fos sobre Carmen de Mairena ho entendria... --Enric 21:41, 31 març 2007 (CEST)[respon]