Discussió:Murcia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Penso que s'hauria de canviar el nom a Múrcia (desambiguació), pq del s'estan fent molts enllaços a Murcia (sense accent), quan s'haurien de fer a Múrcia amb accent, denominació correcta. --Rcomellas (disc.) 16:30, 23 des 2014 (CET)

D'acord a fer el canvi, però deixant la redirecció Murcia, tot i que això no fos l'objectiu de la proposta. En general, l'absència d'una redirecció no frena gaire que s'hi facin enllaços, sinó que més aviat correm el risc que es dupliqui l'article, i a més la pràctica habitual és fer redireccions des de la forma local dels topònims, i Murcia és el nom castellà de Múrcia.--Pere prlpz (disc.) 17:50, 23 des 2014 (CET)
@Rcomellas: Penso que és més simple mantenir-ho així per VP:AP (concís), ja existeix un enllaç a Múrcia {{polisèmia}}, a més aquesta pàgina permet corregir l'ortografia dels múltiples enllaços a Murcia sense accent, mentre que la proposta Múrcia (desambiguació) no ho permet corregir. Molts dels enllaços a Múrcia (amb accent) fan referència indistintament i de forma majoritària tant a la ciutat com a la regió. Penso que si cal plantejar reanomenaments s'hauria de discutir abans a la pàgina de discussió, ja que potser caldria arreglar tots els enllaços incorrectes de Múrcia canviant el nom de l'article sobre la ciutat. Bestiasonica: enraonem? 16:26, 4 gen 2015 (CET)
D'acord @Bestiasonica: , ho deixem així, per no embolicar la troca (veig que ja ho has canviat). El motiu de la meva proposta era que no es produïssin tant enllaços incorrectes a la pàgina de desambiguació (cosa que vaig poder comprovar fent la corresponent tasca d'arreglar-ho fa 15 dies, al que li toqui a la propera QQ suposo que tornarà a plantejar el problema). Tot i això, com a concepte, no m'agrada que una pàgina de desambiguació porti com a títol la versió en castellà del nom sense cap accepció per a la versió sense accent. Pel que fa a el tema de discutir abans el reanomenament, sí que ho vaig fer tant a les pàgines implicades com en aquesta Petició als administradors, amb la resposta de @Pere prlpz:. Discusió prèvia que ara no has fet per a tornar-ho a deixar com estava :) Salut --Rcomellas (disc.) 16:47, 4 gen 2015 (CET)
@Rcomellas: Fa sis mesos que no edito aquesta pàgina. Em sembla que t'emboliques. A més hi ha molts article que s'anomenen Murcia o es que vols catalanitzar els cognoms de les persones? No entenc la castellanofòbia. Bestiasonica: enraonem? 16:57, 4 gen 2015 (CET)