Discussió:Nootròpic

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Agriairia als moderadors que quan faig edicions sense estar conectat s'informin avans de considerar-ho vandalisme. el comentari anterior sense signar és fet per Aquilaaignis (disc.contr.) 20:04, 3 maig 2010 (CEST)

Estaria bé que es citessin les referències d'on s'està elaborant l'article. --Bestiasonica (disc.) 19:53, 20 maig 2010 (CEST)

Intro[modifica]

He tret aquest comentari des de l'article per posa'l aquí, com que em sembla més apropriat aquí que a l'article:--Flamenc (disc.) 01:17, 2 gen 2011 (CET)


«Inicialment volíem fer un treball més enfocat cap a la banda social, entrevistant a estudiants universitaris (possibles consumidors) i herbolaris (possibles venedors de nootròpics), i també investigar com estava el mercat. Finalment, però, ens hem inclinat per fer un treball més tècnic, investigant les propietats bioquímiques dels nootròpics.

El nostre objectiu va passar a ser veure què hi ha de cert i de fals en aquest món tan tabú, si realment els nootròpics són beneficiosos o perjudicials, i també investigar la seva història i la seva composició i mecanismes d'acció, químicament parlant.

Mentre anàvem fent el treball ens hem adonat que hi havia molt poca informació disponible sobre el tema i que d'aquesta només era fiable una mínima part, ja que les pàgines i llibres que hem consultat o bé quasi t'incitaven a consumir drogues o bé criticaven els nootròpics radicalment només pel fet de ser drogues. La informació més fiable i extensa que hem trobat l'hem extret de la Wikipedia. Gran part de la informació estava en anglès i en un llenguatge bastant tècnic, motiu pel qual ens ha costat encara més entendre el tema, que ja és prou complicat de per sí.

Per fer el treball, inicialment ens vam repartir les diferents parts i cadascú va buscar informació separadament. Finalment ho vam posar tot en comú i vam començar a redactar. Durant aquesta setmana hem corregit tota la feina feta i hem passat els esborranys a net.

Amb aquest treball esperem apropar el món dels nootròpics i de la bioquímica en general als nostres companys i a tots aquells que estiguin interessats en el projecte» «CONCLUSIONS Després d'aquest treball podem dir que hem après moltíssim de química orgànica. Quan vam començar ens frustràvem contínuament perquè no enteníem res de res, el llenguatge era molt tècnic i el dels nootròpics era un món totalment desconegut per a nosaltres. La visió que teníem de les drogues també ha canviat després d’aquest treball. Amb això no volem dir que les drogues en general siguin bones, només que depèn de quina substància sigui i com s’administri no té perquè ser perjudicial, i que en segons quines circumstàncies fins i tot pot ser beneficiosa. Abans, alguns de nosaltres teníem una idea molt estereotipada de les drogues i ara veiem que no tot és blanc o negre, que la línia que separa el bo del dolent és molt fina. Tot i això, ara som més conscients que mai que cal anar amb molta cura amb segons quines substàncies, ja que amb el cervell no es pot jugar. Ens hem adonat que el món dels nootròpics és un món en expansió, que cada vegada hi ha més gent que hi està interessada i que això porta conseqüències tant bones com dolentes: per una part, això facilita que hi hagi més informació i que els nootròpics deixin de ser mal vistos, però per l’altra això crea mites i molta informació errònia, que és aprofitada per alguns amb fins lucratius. Pel que fa als nostres objectius inicials, considerem que els hem complert quasi tots. Hem investigat tot el que havíem previst i ho hem entès bé. Potser, però, ens ha faltat fer una mica més de pràctica, ja que finalment no hem entrevistat a ningú. Hem realitzat, en canvi, un petit experiment. El seu procés i conclusions estan redactats a l’annex. Per acabar, voldríem dir que aquest treball ens ha estat bastant útil. Encara que el Projecte de Recerca de 4t d’ESO sigui molt posat en dubte, a nosaltres ens ha anat molt bé per aprofundir en un tema que ens interessava però que no es trobava en el currículum i que per tant mai no haguéssim conegut.»

Estaria bé que poguéssiu citar les obres que s'ha usat per elaborar aquest article. Tal com afirmeu deveu estar a la ratlla dels treballs inèdits (vegeu VP:NOTI). Caldria aportar obres contrastables i fiables que hagin tractat i publicat els continguts descrits a l'article (vegeu Viquipèdia:Citau les fonts).--Bestiasonica (disc.) 13:02, 2 gen 2011 (CET)