Discussió:Reial Madrid Club de Futbol

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Més vandalisme[modifica]

Atenció vandalisme!

Crec que el nom del Real Madrid auria d'estar en Catala. Reial Madrit.--Stif93 (discussió) 15:09, 17 abr 2009 (CEST)[respon]

"Madrit" amb "te"? (i "auria" sense "hac"?) S'ha de ser brètol, a banda de poc acurat en una teòrica enciclopèdia (per cert, les banderetes catalanes / valencianes en jugadors o altres que són espanyols abans que res... tela).

EL CLUB SE LLAMA REAL MADRID CLUB DE FUTBOL, SALE ASI EN EL REGISTRO CIVIL, ASI QUE ASI ES COMO DEBERIA SALIR EN TODOS LOS IDIOMAS, VERDAD QUE NO TRADUCIMOS LOS NOMBRES DE LOS EQUIPOS INGLESES? PUES LOS DEL RESTO DE ESPAÑA TAMPOCO SE TIENEN QUE TRADUCIR --83.51.248.224 03:16, 7 juny 2007 (CEST)[respon]

PERO NOSALTRES HO VOLEM AIXÍ I JA ESTÀ! 188.77.37.81 (discussió) 16:05, 13 nov 2023 (CET)[respon]

87.217.156.115 canvia l'article a castellà.

Com dius?? Diria que aquest l'únic que ha fet ha estat posar el nom del club en espanyol. Per cert, i parlant de tema, no hauria de sortir el nom original com a mínim a la taula lateral? O, potser també, a la introducció. --

L'usuari havia traduit altres noms de l'article, fent que els links no funcionesin. Però d'altra banda tens raó que hauria de sortir el nom original a la introducció si més no. Altres articles de la wikipedia com l'Internazionale Milano Football Club té el seu nom original, perquè el del Real Madrid CF no?

A l'introducció hi podem posar:

"El Reial Madrid, (Real Madrid Club de Futbol) és un club esportiu fundat al 1902 a la ciutat de Madrid (Espanya) amb una secció de futbol i una de basquetbol."

I al nom complet de la taula lateral posar-hi també "Real Madrid Club de Futbol"

--Alex Esp 02:22, 26 gen 2007 (CET)[respon]

Fa un mes estava bé, però entre unes desenes de canvis, va passar això, sembla ser:

[1] --


Arreglat--Alex Esp 03:02, 26 gen 2007 (CET)[respon]

Aquest club merengue va ser format per dos catalans (d'aquí ve el nom de Bernabeu)

Sobre el nom[modifica]

Penso que el nom de l'article hauria de ser en castellà. Dels 280 articles sobre clubs de futbol que hi ha a la Viquipèdia, aquest és l'únic que no té el nom del club en la llengua local. A més a més, el Real Madrid Castilla té el nom de l'article en castellà.

  • A favor Aprovació --Alfàndec 12:44, 15 febr 2007 (CET) Totes les Wikis empren els noms oficials per als clubs de futbol, vegeu la castellana com l'article s'anomena Reial Club Deportiu Espanyol, el mateix passa a amb les altres llengües. Crec que amb traduir els noms dels clubs de les terres de parla catalana que el tenen en castellà és suficient. --Alfàndec 18:04, 27 febr 2007 (CET)
pl:Real Madryt (es presta a broma fàcil), fr:FC Barcelone, fr:Espanyol Barcelone o de:Espanyol Barcelona. Cada viqui té els seus criteris i pot tenir o no noms adaptats.--VRiullop (parlem-ne) 18:57, 27 febr 2007 (CET)
  • A favor Aprovació Hi estic d'acord.--Alex Esp 18:10, 15 febr 2007 (CET)
  • A favor AprovacióTot indicant el seu nom tradicional en català. Objecció Objecció És un tema seriós. Crec que s'hauria de parlar en la discussió de VP:AP. --SMP​·d​·+ 18:39, 15 febr 2007 (CET)
  • A favor Aprovació --Felato 19:50, 15 febr 2007 (CET)
  • A favor Aprovació --80.38.215.158 20:02, 15 febr 2007 (CET)
  • A favor Aprovació --Quico 17:04, 17 febr 2007 (CET)
  • A favor Aprovació --Dyvid 17:22, 25 febr 2007 (CET)
  • Objecció Objecció --Manu bcn 17:34, 25 febr 2007 (CET)
  • Objecció Objecció Si al wikipedia en castellà han d'estar tots els títols en castalla ( fins i tot diu "fútbol club barcelona") aqui haurien d'estar tots en català. --Eabadal (disc.) 12:56, 29 jul 2009 (CEST)[respon]
  • Objecció Objecció --Miquel Girones (disc.) 18:56, 30 nov 2009 (CET)[respon]
De debó cal discutir-ho a VP:AP? Sobre el Reial Madrid o sobre tots els clubs esportius?--Alex Esp 21:21, 25 febr 2007 (CET)

Hi ha àmplies referències a la premsa en català, a TV3, RTVV, vilaweb, web del Barça, etc que utilitzen el nom catalanitzat. És un nom consolidat i no veig motius per no utilitzar-lo. L'únic motiu aportat és la resta de noms i votar sense aportar justificacions no ajuda a millorar.--VRiullop (parlem-ne) 21:42, 25 febr 2007 (CET)

Llavors traslladem la discussió a VP:AP? Ja no és només posar el nom oficial o el catalanitzat, sinó també anomenar-lo amb el seu nom complet: Reial Madrid Club de Futbol. I aquesta discussió es pot traslladar a altres equips, com l'Internazionale Milano Football Club, que no conec ningú que l'anomeni així en llengua catalana.--Alex Esp 21:48, 25 febr 2007 (CET)
Federação Portuguesa de Futebol, Real Zaragoza, Fußball-Club Bayern München, Deutscher Fußball-Verband, Unione Sportiva Città di Palermo, Fjedjeratsija Futbola CCCP, Internazionale Milano Football Club... i en tenim molts més! Són equips, clubs i federacions de futbol amb els noms locals, i la tradició catalana existeix. Els anomenem Federació Portuguesa de Futbol, Reial Saragossa, Bayern de Munic, Federació alemanya de futbol, Palerm... el Real Madrid Club de Fútbol perquè ha de ser una excepció? --Alex Esp 18:35, 27 febr 2007 (CET)
Doncs caldrà plantejar-ho en global i no per un cas. --VRiullop (parlem-ne) 18:58, 27 febr 2007 (CET)
Això ja em sembla millor, no podem tractar un club diferent que els altres només perquè no ens agradi o no sé:S... traslladem la discussió a VP:AP? i encetem la discussió sobre tots els equips esportius en general? Porto poc temps a la viqui i no sé quan cal i quan no.--Alex Esp 19:09, 27 febr 2007 (CET)
I no sols el clubs, sinó també els partits polítics, per exemple, que també hi ha molta diversitat, així que global i genèric. –Pasqual · bústia 19:14, 27 febr 2007 (CET)

He obert un apartat nou a Viquipèdia Discussió:Anomenar pàgines/Clubs i partits polítics, traslladant aquesta discussió i per tractar-ho en global. Sobre el tema del nom, us podeu dirigir a la nova pàgina.--VRiullop (parlem-ne) 19:31, 27 febr 2007 (CET)

Banderes[modifica]

Aprecio una incoherencia en que junto a los jugadores de la plantilla aparezcan las banderas nacionales, y en cambio en la lista de equipos españoles pertenecientes al G-14 aparezcan las banderas regionales (Madrid, Valencia, Cataluña), y además, sólo en los españoles. Por contraste, siendo Alemania un estado federal, junto al Bayern de Munich no aparece la bandera de Baviera.

El criterio que se adopte debe ser universal, a mi juicio. Sí veo acertado que junto a los clubes ingleses aparezca la bandera de Inglaterra, en vez de la Union Jack, dado que Inglaterra tiene una liga de fútbol propia. Usuario: Ignacio Egea (por cierto, ¿por qué no puedo entrar con mi cuenta de usuario de la wikipedia en inglés o español, por ejemplo?)

Té raó en que hi ha una incoherència i que el criteri no està clar. Aquest és un tema recurrent que ja cansa i acabem parlant més dels colors que del text. No es podien treure les banderetes? --VRiullop (parlem-ne) 17:27, 16 març 2007 (CET)[respon]
No crec que treure les banderes de tots els articles sigui la solució. Hem d'intentar seguir el mateix criteri per a tota la viquipèdia. Potser en una llista de jugadors, tots de nacionalitat espanyola, quedi bé posar de quina regió és, però a la taula del G-14, on només hi ha tres equips espanyols, i a tots els altres hi surt la bandera estatal, no és coherent. Com diu Ignacio Egea, si hem de posar les banderes de cada comunitat autònoma, també hauríem de posar la de les regions dels altres païssos. El que he vist a altres discussions, es que es posa la bandera catalana, valenciana o balear, per identificar els jugadors o equips que són de parla catalana. Hauríem de discutir-ho a una discussió independent als articles, com hem fet amb la discussió dels noms dels equips.--Alex Esp 18:23, 16 març 2007 (CET)[respon]

Una pregunta[modifica]

Ya se que esta pregunta no tiene mucho que ver con Wikipedia, pero la duda me corroe (disculpadme ;D). La pregunta es, ¿en Cataluña hay gente del Real Madrid? Para los que no lo sepan, en Madrid hay bastante gente del Barça. A veces en Wikipedia tenemos que salirnos un poco del guión estricto marcado por las normas para hablar de otros temas, ¿no creeis?... Saludos. Miguel303xm 00:28, 29 març 2007 (CEST)[respon]

Probablement --81.203.203.101 (discussió) 17:27, 23 feb 2010 (CET)[respon]

Banderes autonòmiques[modifica]

És un tema al qual mai s'hi troba solució... perquè s'han tret les banderes espanyoles? fan mal a algú? i sense discutir-ho a aquesta plana ni res. Si s'han de posar les banderes autonòmiques, a Cassano li posem la bandera de Pulla, , i així amb tots:

...

queda més bonic? --Alex_Esp 02:20, 28 juny 2007 (CEST)[respon]

Evidentment és un tema controvertit. És força habitual posar banderes estatals excepte en el cas de representants de les terres de parla catalana, per un fet de proximitat. La viquipèdia va dirigida a un públic del País Valencià, Balears i Catalunya i segons el meu criteri és bo identificar aquests personatges respecte als d'altres territoris. La resta de banderes autonòmiques, ja si són de la Pulla o d'Andalusia per mi ja no tenen sentit. Salutacions.--Felato 08:52, 28 juny 2007 (CEST)[respon]

totalment d'acord amb el que dius, i a més crec que s'hauria de proposar en una votació si cal com a norma estàndard, que sinó això en ocasions sembla un desgavell. --Baggio (missatges) 00:13, 13 jul 2007 (CEST)[respon]

No hablo catalán, pero por favor, que no se me echen al cuello aún[modifica]

Lo siento por no escribir en catalán o valenciano, pero nunca he tenido oportunidad de aprenderlo. No obstante, espero que como todos los catalanohablantes son bilingües, puedan entender esto sin copmlicaciones. Mi queja es contra el uso de las banderas y algunos nombres. Creo que hay cosas demasiado catalanizadas en el mal sentido de la palabra (que puede tener un sentido bueno), es decir, politizadas de forma que se separen las regiones catalanoparlantes del resto de España. El caso es el uso de la bandera de España para todos las personas de este país a excepción de las regiones de habla catalana (Cataluña, Valencia y Baleares), lo cual, es un error. Comprendo los sentimientos de los catalanistas (aunque no los defienda), pero no creo que se deba poner la bandera de Valencia en jugadores como Roberto Soldado si, en cambio, se le pone la española a jugadores como Raúl. Además, el dato de "Ricard Zamora", que a pesar de que fuera catalán, su nombre era Ricardo, y nunca se ha dicho Ricard, por lo que me parece una traducción y un uso de las banderas politizado con un ideal de sembrar separación cuando en realidad se trata de un artículo sobre un equipo de fútbol que no sólo debe ser objetivo y neutral en el ámbito futbolístico, sino también en el político (que nada tiene que ver con el fútbol). Lo único que intento es que la Wikipedia catalana sea una Wikipedia en la que no se aproveche cualquier artículo para usarlo en una lucha política.el comentari anterior sense signar és fet per 85.53.215.61 (disc.contr.) 22:54, 15 nov 2007 (CET)[respon]

Pots trobar molta bibliografia amb l'ús del nom Ricard Zamora, en català. El tema de les banderes ja està prou discutit a al viquipèdia, simplement cal adaptar-se al consens. Salut.--Felato 14:32, 16 nov 2007 (CET)[respon]

no entenc com hi ha catalans que els agradi el madridel comentari anterior sense signar és fet per 158.109.198.99 (disc.contr.) 12:29, 21 gen 2008 (CET)[respon]

Gustos de la gent.--Kripzia 17:31, 23 feb 2010 (CET)[respon]

L'apartat d'història l'he traslladat a un nou article, Història del Real Madrid Club de Fútbol. He deixat un resum a l'article principal. Si algú no hi està d'acord o té alguna proposta, la pot fer aquí o a la meva pàgina de discussió. --Alex Esp 22:19, 1 jul 2008 (CEST)[respon]

Em sembla una bona idea. Salutacions.--Felato (discussió) 22:57, 1 jul 2008 (CEST)[respon]

Boluda[modifica]

¿Boluda es de Valencia y Juande Ramos de España? Jajajaja, madre que enciclopedia...el comentari anterior sense signar és fet per 194.179.55.200 (disc.contr.) 14:43, 6 feb 2009 (CET)[respon]

Té raó en què s'hauria d'aplicar el mateix raser (sigui Comunitat Autònoma o sigui Estat) per a tothom. – Leptictidium (discussió) 16:08, 6 feb 2009 (CET)[respon]
Al principi hi eren les dues banderes espanyoles, però es va canviar la de Boluda ja que el costum és posar la bandera de la Comunitat Autònoma als casos de territoris de parla catalana. El tema de les banderetes està molt discutit i mai arribarem a cap acord, per mi es pot tornar a posar la bandera d'Espanya a Vicente Boluda, o la de Castella-La Manxa a Juande Ramos. --Àlex Esp (Discussió) 16:24, 6 feb 2009 (CET)[respon]
El "tema de les banderetes" no és per "el costum", sabem tots de què va, que no ens "xuclem el dit". Va pel nacionalisme català i la fòbia a la bandera espanyola. Així de senzill. Ara, en una enciclopèdia seriosa -aquesta no ho és pel tema del nacionalisme, però ho hauria de pretendre- que es fiqui la política nacionalista pel mig és inadmissible. Visca Catalunya i Visca Espanya (disc.) 18:31, 31 maig 2009 (CEST)[respon]
Cal diferenciar nacionalismes, potser tu estàs demanant una encilopèdia apolítica quan tens el nom d'usuari probablement menys apolític de tota la Viquipèdia. I és que a nivell de nacionalismes no existeix només el català o el valencià, sinó que també està l'espanyol, el qual estàs representant. --Túria (disc.) 18:22, 29 jul 2009 (CEST)[respon]
Quin argumentum ad hominem més bo, Usuari:Túria. Digne d'una enciclopèdia de broma com aquesta. --Belchman (disc.) 00:00, 16 des 2009 (CET)[respon]

Official capacity Bernabeu[modifica]

http://www.madrid-tickets.net/stadium.php

Also in this site the capacity is 81.178. 80.354 + 824 ( and not 900.... ) new seats of the 2011. I think that in these 81.178 sets are inclusive of the 4.200 VIP seats. 151.75.92.94 (discussió) 22:22, 22 abr 2012 (CEST)[respon]

Banderes[modifica]

Les banderes actuals són incongruents, ja que per exemple al costat de Florentino Pérez surt l'espanyola però en canvi al costat de la d'Iker Casillas surt la madrilenya. No s'hauria de canviar? --Eabadal (disc.) 23:46, 30 juny 2012 (CEST)[respon]

Arreglat. Hi ha dos fils més amunt també discutint el tema de les banderetes. En principi s'utilitzen les banderes dels estats + les de l'àmbit catalanoparlant per a què ho identifiquin els lectors. --Àlex (Discussió) 18:20, 3 jul 2012 (CEST)[respon]

Albiol es valenciano; Morata español[modifica]

Tremenda enciclopedia...el comentari anterior sense signar és fet per 194.179.55.198 (disc.contr.) 13:10, 12 nov 2012 (CET)[respon]

Palmarès[modifica]

Posa que el Madrid és el club amb més títols d'Espanya i es mentida, és el Barça el més laurejat amb 94 títols.

Sol·licitud de modificació protegida 6-11-2021[modifica]

{{modificació protegida}} Major goletjada com a local en la Copa d'Europa Reial Madrid Ajax d'Amsterdam score 1-4 Estadi: Santiago Bernabéu

91.132.118.228 (discussió) 23:58, 6 nov 2021 (CET)[respon]