Discussió:Rent natural

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

He unit l'article "llevat mare" a l'article "massa mare" que he reanomenat "llevat mare" amb les redireccions dels sinònims corresponents.

El Termcat en diu cap de feina, i indica que «la denominació cap de feina designa el bocí de pasta que els flequers deixen d'una fornada i que serveix de llevat per a una altra fornada. Els equivalents en les altres llengües són més genèrics». --Enric (discussió) 12:03, 28 ago 2012 (CEST)
D'acord amb l'Enric.– Leptictidium nasutum 08:18, 29 ago 2012 (CEST)
Tot i que també és cert que, segons la definició del Termcat, el cap de feina es refereix només al llevat que fan servir els forners, i per a la resta de llevats originaris en general no proposa cap nom. --Enric (discussió) 10:55, 29 ago 2012 (CEST)
Trobe del tot inadequat anomenar "cap de feina" al llevat natural. No parlem exactament de la mateixa cosa. En aquest article es parla del llevat natural en contraposició al químic o industrial. A més explica com es pot fer a casa, per tant no cal que siga un bocí de pasta de la fornada anterior. El terme genèric és "llevat" o "rent" i l'adjectiu "natural" és per a diferenciar-lo d'altres llevats que es creen amb procediments més o menys industrials. De fet, si ho repareu, veureu que ja existeix l'entrada "rent" i "rent químic", per tant em sembla lògic que l'entrada es dia "llevat industrial" o, si es vol continuar amb la mateixa denominació, "rent natural". Espere haver-me explicat bé. Salut, companys! Camarronda (disc.) 11:06, 30 ago 2012 (CEST)
Penseu que el "cap de feina" pot estar fet de llevat natural o no, com per exemple, a partir de llevat industrial.Camarronda (disc.) 11:08, 30 ago 2012 (CEST)
estic d'acord amb camarronda: llevat natural..--Mcapdevila (disc.) 18:01, 13 set 2012 (CEST)