Discussió:Rococó

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

el comentari anterior sense signar és fet per Peer (disc.contr.) 09:43, 10 des 2008 (CET) Ara mateix hi ha apartats sobre el rococó a França, Itàlia i Espanya. Tenint en compte que aquesta és la viquipèdia en català, no estaria bé que hi hagués un apartat sobre el rococó als Països Catalans? O és que no n'hi ha cap exemple? Bé, dins de l'apartat d'Espanya se'n cita un, a València, però és una única frase i comença amb la referència tòpica (i gairebé insultant) al "llevant". --81.38.185.107

He fet alguns afegits més dels que ja hi havia però, lamentablement, el rococó va durar poc temps i aqui estavem molt "ocupats", per la qual cosa no va arrelar gaire. --amador 12:46, 9 abr 2007 (CEST)
La frase A Itàlia l’estil tardobarroc , no seria millor parlar de l'estil del barroc tardà?--Peer (discussió) 00:43, 1 ago 2008 (CEST)
Fet Fet!--amador (discussió) 08:18, 1 ago 2008 (CEST)

Fonts i Referències[modifica]

La major part de l'artícle prové de compilar les traduccions de it:Rococò, on és AdQ, en:Rococo i de fr:Rococo en la seva versió d'1 de desembre de 2006. La part referida a Espanya i Paisos Catalans s'ha extret, principalment, d'Àgueda Viñamata, El Rococó, Ed.Montesions, Barcelona 1987, que apareix a la bibliografia.--amador (discussió) 08:14, 1 ago 2008 (CEST)

La imatge principal no és de rococó. La canvio[modifica]

(Amb tot el meu respecte i afecte per l'Amador) L'aparició de l'article a la portada d'avui m'ha fet qüestionar la imatge principal, ja que ha xocat amb la idea que sempre he tingut del que és rococó, sense ser, ni de lluny, expert en la matèria. No he pogut trobar cap referència a que el Petit Trianon sigui rococó, però sí a que és d'estil neoclàssic, com es pot veure a la wikipedia francesa (l'article de la castellana n'és una traducció). Ara llegeixo a "Arquitectura neoclàssica" que aquest moviment «va començar a mitjan segle XVIII, per una reacció contra l'estil rococó». Per tant, més aviat és la imatge de "l'anti-rococó". El que més em sorprèn és que, des del 12 març 2007, això ha encapçalat un article que va començar a lluir l'AdQ el 19 abril 2007 i se li va reiterar el 2008.

El que faig és substituir-la per la imatge del que és reconegut com la principal mostra del rococó a València, el Palau del Marqués de Dosaigües.--FranSisPac (disc.) 03:24, 8 feb 2020 (CET)

@FranSisPac: Aquest article es mereix una revisió en profunditat. Va ser el meu primer AdQ i un dels primers que feia d'art. Una mirada crítica sobre el seu contingut va fer que se li retirés la qualificació. Però mai més l'he anat mantenint i, per tant, s'agraeix tot allò que vulguis fer en favor seu. Salut ! amador (disc.) 05:14, 8 feb 2020 (CET)