Discussió:Santa Coloma de Cervelló

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Trasllado comentari de la meva discussió. --VRiullop (parlem-ne) 16:33, 16 març 2007 (CET)

Efectivament, el texte ha sortir de la web de l'ajuntament. El motiu es la falta de documentació a la web sobre la història de la ciutat. Considero més important que aparegui un article a la Wikipedia sobre el poble, que el fet que s'hagi tret de la web de l'ajuntament. No considero que aquest texte tingui drets d'autor, i menys tractanse d'extentre el coneixement d'una població a partir de lo que indica la web del propi ajuntament, suposo que també interesat en extrendre el coneixement del poble. A parti d'aqui, dos posibles solucions:

- Citem a l'article la font del texte.

- Esborrem tot i que si algú busca informació sobre el poble, que ho faci a un altre lloc.

Jo m'estimo més la primera, pero si s'opta per la segona, tant m'hi fa. el comentari anterior sense signar és fet per 80.29.176.122 (disc.contr.) 10:39, 16 març 2007 (CET)

El contingut d'una web no és lliure a no ser que ho digui explícitament. La Viquipèdia es publica sota la llicència GFDL que inclou l'ús comercial. No podem apropiar-nos de textos en base a supòsits i distribuir-los sota GFDL. Les opcions són 1) fer el que fa una enciclopèdia: recollir la informació publicada en diverses fonts per fer-ne un sofregit, 2) demanar autorització a l'ajuntament, 3) esborrar-ho, justament la funció de l'enllaç extern és per trobar la informació publicada per l'ajuntament. --VRiullop (parlem-ne) 16:33, 16 març 2007 (CET)

- Molt bé nois!!!. Si voleu ser més papistes que el papa, allà vosaltres. Jo per la meva part, penso que així no arriben en lloc. Creieu que si per fer conegut quelcom, si es treu l'informació del propi interesat (encara que no ho consti explíticament) ho fen malament, no arrivarem enlloc.

Si busques coca-cola, per exemple: creieu que l'informació se l'ha inventat algú o que va sortir de la propia Cola-cola i que a base de "refregits" va pasant de lloc en lloc i de boca en boca?

No penso revertir el cambis ni intentar protegir la página. Així la Wiki en Català es quedarà vuida en cuatre dies. Allà vosaltres. Jo abandono. Que tigueu sort. el comentari anterior sense signar és fet per 85.53.83.228 (disc.contr.) 00:27, 24 març 2007

Em sap greu que no ho entenguis, però en quatre paraules has tocat quatre pilars bàsics i irrenunciables d'una enciclopèdia. Efectivament no s'ha d'inventar res (VP:NOTI) i tota la informació ha d'estar publicada prèviament (VP:VER). Però alhora per respectar els drets d'autor (VP:DA), no es pot copiar i s'ha d'agafar la informació i reescriure-la de nou. A més, per assegurar el punt de vista neutral (VP:PVN), la informació no es pot limitar a la pròpia de l'interessat, sinó que s'han de buscar fonts diverses i autoritzades.--VRiullop (parlem-ne) 18:55, 24 març 2007 (CET)

Suggereixo revisar la informació referent a l'apartat d'Administració. Gràcies!el comentari anterior sense signar és fet per 161.116.72.203 (disc.contr.) 12:29, 3 nov 2009 (CET)