Discussió:Universitat de Barcelona

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

"La Central"[modifica]

El nom d’Universitat Central de Barcelona té alguna base històrica, la UB es va dir en algún moment així o és purament popular? Jo crec que és més popular “La Central”.--Sarud 00:09, 5 oct 2007 (CEST)

M'imagino que el terme la central devia sorgir per diferenciar-la de l'Autònoma o bé per referir-se específicament al fet que la seu central és cèntrica (pça de la Universitat) en la ciutat de Barcelona, però no puc assegurar cap de les tesis. --Bestiasonica (disc.) 20:55, 6 nov 2012 (CET)

En el quadre de dades sobre la universitat s'anomena alumnes als estudiants que usen aquesta universitat. Com aquests ja son majors d'edat, dubto molt que estiguin mancats de llums (alumnes), proposaria el terme estudiants, ja que es dediquen a l'estudi d'allò que volen (la carrera que han triat).el comentari anterior sense signar és fet per 62.57.231.214 (disc.contr.) 23:05, 21 gen 2009 (CET)

El port de Cervera[modifica]

Això que els de Cervera van demanar a Felip V tenir drets portuaris (o directament, un port de mar) i que en canvi els van concedir la universitat té algun fonament o referència? Jo sempre havia pensat que era una mena de llegenda per fer passar per burros els de Cervera, o els botiflers en general.--Pere prlpz (discussió) 16:22, 14 abr 2009 (CEST)

Professors i alumnes destacats[modifica]

Les llistes de professors i alumnes destacats estan esdevenint una cosa semblant a les categories, amb l'afegit d'alguns noms sense article ni referències. Proposo fer una de les següents coses:

  • Posar un criteri estricte a les llistes i reduir-les perquè siguin estudiants i professors "destacats".
  • Treure les llistes de l'article i posar-les en articles separats, amb un criteri d'inclusió ampli però amb referències de notabilitat i verificabilitat pels inclosos.
  • Eliminar les llistes.--Pere prlpz (disc.) 19:05, 4 abr 2013 (CEST)
@Pere prlpz:. Jo soc partidari d'eliminar la llista. En 500 anys d'història pot haver una munió de personatges notables: establir criteris per a decidir qui entra a la llista o no entra seria de bojos.--Ferran Mir (disc.) 09:31, 30 nov 2014 (CET)
@Pere prlpz, Ferran Mir: Bon dia companys. Jo sóc partidari de fer un llistat molt restrictiu, amb un màxim de 10-15 persones, i posteriorment fer un article a part, en tot cas, on hi hauria un llistat més ampli. Si us sembla bé, mentre decidim retiraria el llistat actual. --Gerhidt (disc.) 11:25, 24 des 2016 (CET)