Discussió:Urbanisme lineal

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Nom de l'article[modifica]

Segons el Termcat: m. 2 Descripció geomètrica d’una via sobre el terreny que se sol representar en el plànol amb la planta, la rasant i les seccions transversals.- que és exactament el que explica l'article en la seva variant "lineal"..)--Mcapdevila (disc.) 14:43, 30 des 2012 (CET)

La referència aportada del termcat no te res a veure amb el se suposa que ha de referenciar, que és: El traçat lineal és un tipus de traçat urbà de forma allargada (en els seus orígens) generalment, com a conseqüència de la disposició al llarg d'una via de comunicació. Segons la referència, aquest article hauria de parlar de geometria o dibuix tècnic i en canvi parla d'urbanisme. Com a mínim hauria de reanomenar-se a Urbanisme linial, que té tradició en català [1] i té article propi en diverses viquis, p.e. en:Linear village i treure tot el que sobra, que és molt, doncs no parla res de la teoria, ni quins son els motius del fracàs d'aquesta proposta, i no esmenta, per exemple el Camí Reial o els pobles del Maresme, que corresponen a aquest tipus d'urbanisme, en lloc de parlar de tot el planeta tret del que tenim a casa, En resum, refer-lo de dalt a baix: Desenvolupar la teoria i una pinzellada d'exemples, i tot ben referenciat. Un de tants problemes de les traduccions automàtiques de l'autor, que ho deixa tot sempre a mitges i no verifica les traduccions que ha fet, buscant referències. I quan convé, fins i tot s'inventa els termes. Tot això ja ho fa sol el google, si li ho demanes. --Panotxa (disc.) 15:59, 31 des 2012 (CET)

Fusió[modifica]

Tenim ciutat lineal que ve a parlar del mateix. S'haurien de fusionar, o, si és que han de tenir continguts diferents, fer que els continguts siguin realment diferents.--Pere prlpz (disc.) 19:08, 30 des 2012 (CET)

Reanomenat[modifica]

Tots valen: traçat lineal, planejament lineal, model lineal, disseny lineal, el que és evident és que avui (no al s. XIX), planejament lineal és més genèric que el terme ciutat lineal o ciutat que s'ha dissenyat emprant model lineal. Traçat l'he tret de l'article planejament hipodàmic, Termcat no es defineix.. Però precisament la definició de "pla" la deixa fora: Definició de pla (cast.:plan): Projecte ordenat per a aconseguir un fi. (correcte en canvi per Pla Cerdà que empra un model hipodàmic)..Reanomeno segons Panotxa..

--Mcapdevila (disc.) 14:46, 5 gen 2013 (CET)