Discussió:Vite de' pittori, scultori e architecti moderni

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Abans que res us vull dir que el vostre article, a nivell de contingut, està prou bé!

Tot i així us voldria fer un seguit d'observacions:


1/ - ESTRUCTURA


L'apartat CONTEXT DEL LLIBRE, jo l'eliminaria (una cosa és parlar, com us vaig dir, del context de publicació del llibre en relació a l'obra mateixa de l'autor, i un altre del context socio polític, etc: això darrer no cal)


L'apartat "Anàlisi externa de l'obra":

- aquest títol no em sembla que tingui gaire sentit, més aviat posaria: "Contingut dels capítols de l'obra" , que resulta molt més entenedor i explicatiu el comentari anterior sense signar és fet per IreneGras (disc.contr.) 13:41, 20 maig 2014 (CEST)[respon]


Apartat "influències": ja que el relacioneu directament amb Vasari..perquè no intitular-lo "La influència de Vasari?"... què us sembla? i ja que parleu d'ell..seria important que féssiu esment de les seves pròpies "Vite..." (en fer-ho, podeu utilitzar l'enllaç a l'obra, si existeix..)


2/ CONTINGUT

A l'apartat "Ideal de Bellesa.."

cal que comenceu dient/recalcant que bona part de les consideracions estètiques de Bellori, que definireu a continuació, es troben descrites al Pròleg sobre les Vite..això és important que quedi clar


Quan féu esment d'Agucchi..podríeu afegir una nota/referència explicativa descrivint en poques paraules qui era, tot i fent constar:

- nom complert -data naix/mort - explicant que era un altre teòric defensor del classicisme..(mireu el Tatarckiewicz)

(tot això, com us dic, no en el text, sinó en una referència)


Taula capítols:

no crec que fa falta que a l'"estil" parleu de barroc "francès" o"flamenc": parleu de "barroc" i ja està / sobre l'estil de Pôussin parleu de "classicisme" i prou.


REFERÈNCIES

Us en falten algunes..a l'apartat "influències" hauríeu de posar-ne més, encara que hagi estat elaborat a partir de la mateixa font.

En conclusió..

El treball està força bé, i més tenint en compte la dificultat del tema..però a fi d'enllestir-ho, a banda de fer les modificacions que us he indicat..jo el faria una mica més extens. Podríeu, a l'apartat sobre el contingit dels capítols..parlar una mica de les consideracions que té sobre cadascun d'aquests artistes que tracta.

Ho féu a continuació de la taula, però dins el mateix apartat. Que visualment quedi així:

- Annibale Carraci: elogia la seva manera de pintar..

- Caravaggio: ------

--IreneGras (disc.) 14:06, 20 maig 2014 (CEST)[respon]

felicitats[modifica]

està molt bé l'article!! Us he fet alguns retocs d'estil (apòstrofs, ortografia, taules) i us he afegit una infotaula. L'únic que us podria demanar és que traduïu els textos literals del castellà al català. Bona feina!--Arnaugir (discussió) 15:50, 20 maig 2014 (CEST)[respon]