Discussió:Xarop de blat de moro

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Bon dia. L'article sobre l'espècie Zea mays s'anomena «Dacsa» perquè així el va titular l'usuari anònim que va crear l'article el 2004. Ara bé, també tenim els articles «Xarop de blat de moro» i «Xarop de blat de moro alt en fructosa». Una altra cosa és el que s'escrigui al cos dels articles, però en els títols l'espècie Zea mays s'hauria d'anomenar igual a tot arreu per a mantenir la coherència d'una enciclopèdia seriosa. Reanomenem l'article principal a «Blat de moro» o reanomenem els altres articles a «Xarop de dacsa…»? —Leptictidium (digui) 09:26, 3 nov 2016 (CET)

Xarop de dacsa i xarop de blat de moro són igualment correctes si no és que les referències diuen una altra cosa, igual que dacsa i blat de moro són correctes. Aleshores no hi ha motiu per canviar-ho en cap dels articles. Com a molt, el que demana la coherència és posar tots els sinònims a tots els articles començant pels que es fan servir com a títol dels altres.--Pere prlpz (disc.) 17:53, 14 nov 2016 (CET)
No barregem temes. Que els sinònims d'una paraula siguin igual de correctes no canvia el fet que la coherència terminològica és desitjable en el registre formal (amb l'excepció evident dels textos literaris). És per això, entre altres coses, que es van inventar les memòries de traducció i les bases de terminologia.—Leptictidium (digui) 12:09, 17 nov 2016 (CET)
Bon dia, @Victor M. Vicente Selvas:. Com a autor inicial d'aquest article, què penses d'això que s'ha dit?—Leptictidium (digui) 12:37, 3 des 2016 (CET)
Si la coherència terminològica vol dir fer servir una sola paraula per cada cosa en tota la Viquipèdia anem molt malament. En segon quina mena de publicacions pot tenir sentit, però en una publicació col·lectiva com aquesta no té cap sentit imposar un sinònim correcte sobre un altre a tot arreu, i menys quan això vol dir haver de triar entre els dialectes d'uns viquipedistes o d'uns altres.--Pere prlpz (disc.) 20:52, 28 juny 2017 (CEST)