Discussió:Xarxa de distribució d'energia elèctrica

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Part de "Introducció del transformador".--Manlleus (disc.) 17:02, 12 feb 2023 (CET)[respon]


Hola @Manlleus, em sembla que ets un dels poc editors d'aquesta pàgina i que li va canviar el nom de "xarxa de distribució elèctrica", cap a "Xarxa de transport d'energia elèctrica". Al meu entendre, el transport és el que es fa en alta o molt alta tensió i va de generadors a subestacions. Actualment, aquest contingut està a l'article Transmissió d'energia elèctrica que s'entén que vol dir quan llegeixes l'article, però el nom no és massa entenedor i seria millor per descriure l'efecte físic de com es transmet l'electricitat. Però és un tema secundari.

El que sí que crec que s'hauria de canviar és aquest article on som i retornar-lo al nom original de "xarxa de distribució elèctrica". Lamentablement "no soc d'eixe món", però estava traduint Xarxa elèctrica des d'enwiki i tot encaixa.

Com ho veus ? amador (disc.) 18:35, 13 ago 2022 (CEST)[respon]

@Amadalvarez ara no recordo perquè vaig canviar el nom però si haver-lo ampliat pels 10.000 fa no gaire. Si és més correcte canviar de "transport" a "distribució" endavant, en Xarxa elèctrica queda prou clar quines parts de xarxa corresponen en cada cas, les de "transmissió" (llarga distància) o "distribució" (curta distància cap a clients finals seguit de subestacions reductores). Manlleus (disc.) 18:48, 13 ago 2022 (CEST)[respon]
OK. Ara demano el moviment, perquè el lloc està ocupat amb la redirecció.
Merci amador (disc.) 19:18, 13 ago 2022 (CEST)[respon]