Distribució contínua de Bernoulli

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula distribució de probabilitatDistribució contínua de Bernoulli

En teoria de probabilitats, estadística i aprenentatge automàtic, la distribució contínua de Bernoulli és una família de distribucions de probabilitat contínues parametritzades per un sol paràmetre de forma , definit en l'interval unitari , per: [1]

La distribució contínua de Bernoulli sorgeix en l'aprenentatge profund i la visió per ordinador, específicament en el context dels autoencoders variacionals, per modelar les intensitats de píxels d'imatges naturals. Com a tal, defineix una contrapartida probabilística adequada per a la pèrdua d'entropia creuada binària que s'utilitza habitualment, que sovint s'aplica a contínues, - dades valorades. Aquesta pràctica equival a ignorar la constant normalitzadora de la distribució contínua de Bernoulli, ja que la pèrdua d'entropia creuada binària només defineix una veritable probabilitat logarítmica per a discrets, - dades valorades.[2]

El Bernoulli continu també defineix una família exponencial de distribucions. Escriptura per al paràmetre natural, la densitat es pot reescriure en forma canònica: .

Distribucions relacionades [3][modifica]

Distribució de Bernoulli[modifica]

El Bernoulli continu es pot pensar com una relaxació contínua de la distribució de Bernoulli, que es defineix en el conjunt discret. per la funció de massa de probabilitat:

on és un paràmetre escalar entre 0 i 1. Aplicant aquesta mateixa forma funcional a l'interval continu dóna lloc a la funció de densitat de probabilitat de Bernoulli contínua, fins a una constant normalitzadora.

Distribució beta[modifica]

La distribució Beta té la funció de densitat:

que es pot reescriure com:

on són paràmetres escalars positius, i representa un punt arbitrari dins del símplex 1, . Canviant el paper del paràmetre i l'argument en aquesta funció de densitat, obtenim:

[4]

Referències[modifica]

  1. «Continuous Bernoulli Distribution» (en anglès). https://math.stackexchange.com.+[Consulta: 9 juliol 2023].
  2. «[https://vixra.org/pdf/2012.0088v1.pdf Continuous Bernoulli distribution --- simulator and test statistic]» (en anglès). https://vixra.org.+[Consulta: 9 juliol 2023].
  3. Weisstein, Eric W. «Bernoulli Distribution» (en anglès). https://mathworld.wolfram.com.+[Consulta: 9 juliol 2023].
  4. «3.3: Bernoulli and Binomial Distributions» (en anglès). https://stats.libretexts.org,+28-12-2018.+[Consulta: 9 juliol 2023].