Don't Pass Me By

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula obra musicalDon't Pass Me By
Forma musicalcançó Modifica el valor a Wikidata
IntèrpretThe Beatles (1968) Modifica el valor a Wikidata
CompositorRingo Starr Modifica el valor a Wikidata
Lletra deRingo Starr Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Gravat aAbbey Road Studios Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació1968 Modifica el valor a Wikidata
Gènerecountry rock Modifica el valor a Wikidata
Companyia discogràficaApple Records Modifica el valor a Wikidata
ProductorGeorge Martin Modifica el valor a Wikidata
Part deThe Beatles Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: be3841de-d6d2-341a-b8b3-d07ef64ef030 Modifica el valor a Wikidata


«Don't Pass Me By» (de l'anglès, "No m'ignoris") és una cançó de The Beatles, llançada en el seu disc homònim de 1968, sent la catorzena cançó del mateix. Suposa el debut com a compositor del baterista del grup, Ringo Starr.[1] Té una duració de 3 minuts i 50 segons, cosa que el converteix en un tema més llarg que la majoria dels altres de l'àlbum.

Origen[modifica]

Aquesta cançó va ser composta per Starr el 1963, però originalment va ser rebutjada pels altres Beatles. Ringo ja havia estat coautor de la cançó «What Goes On» de l'àlbum Rubber Soul de 1965, i també havia participat en la cançó instrumental «12-Bar Original», però no s'havia gravat mai cap de les seves pròpies cançons.

L'esment públic més antic de «Don't Pass Me By» data de 1964, quan els Beatles van assistir a un programa de tertúlia de la ràdio de la BBC anomenat Top Gear per promocionar la cançó «And I Love Her». A la conversa, se li va preguntar a Starr si mai havia compost alguna cançó, i McCartney es va burlar d'ell cantant la primera línia ("Don't pass me by, don't make me cry, don't make me blue") sent clarament «Don't Pass Me By», amb lletres lleugerament diferents.[2]

Enregistrament[modifica]

La cançó va ser gravada en tres sessions independents: el 5 i el 6 de juny, i el 12 de juliol de 1968. Encara que les referències de la cançó d'aquest any l'anomenaven «Don't Pass Me By», a la sessió del 5 de juny va ser anomenada «Ringo's Tune (Untitled)» a l'etiqueta de la cinta, i el 6 de juny «This Is Some Friendly». El 12 de juliol, el títol va ser corregit.

Personal[modifica]

Segons Beatles Music History[3]

Referències[modifica]

  1. Lewisohn, Mark. The Beatles Recording Sessions (en anglès). Nova York: Harmony Books, 1988, p. 137, 142,144. ISBN 0-517-57066-1. 
  2. «Don't Pass Me By - July 14, 1964 (Top Gear)». [Consulta: 13 maig 2021].
  3. «"Don't Pass Me By" song by The Beatles. The in-depth story behind the songs of The Beatles. Recording History. Songwriting History. Song Structure and Style.». www.beatlesebooks.com. [Consulta: 10 febrer 2021].

Vegeu també[modifica]