Eduardo García Martínez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Eduardo García (actor))
Infotaula de personaEduardo García Martínez

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement30 abril 1992 Modifica el valor a Wikidata (31 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor, raper Modifica el valor a Wikidata
Activitat2000 Modifica el valor a Wikidata –
GènereCrítica social Modifica el valor a Wikidata
InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm1705284 TMDB.org: 1253385 Modifica el valor a Wikidata

Eduardo García Martínez (Madrid, 30 d'abril de 1992), també conegut pel seu sobrenom artístic Dudu, és un actor de cinema i televisió i cantant madrileny. Els seus papers més coneguts són els de "Josemi", a la sèrie Aquí no hay quien viva, i el de "Fran", a la sèrie La que se avecina. També ha participat en pel·lícules com Torrente 3: El protector interpretant a "Torrente" d'adolescent i La màquina de ballar fent d'"Óscar".

Biografia[modifica]

Actor[modifica]

Tot i que quan era molt petit la seva mare el va apuntar al grup teatral de la seva escola, ho va deixar perquè no li agradava. La seva mare, tot i això, com la professora li havia dit que el noi tenia fusta per a la interpretació, va seguir portant-lo a diferents càstings d'anuncis i sèries de televisió. L'any 2001 va participar en un petit paper en la sèrie Cuéntame cómo pasó, i a l'any següent va formar part del repartiment de la sèrie Un lugar en el mundo. Malgrat tot, la sèrie va estar molt poc en pantalla a causa de la baixa audiència.

L'any 2003 es va integrar en l'equip de la sèrie Aquí no hay quien viva, que li va donar una gran popularitat. En aquesta sèrie interpretava a "José Miguel Cuesta", el simpàtic fill del president de la comunitat de veïns, un noi molt més espavilat del que li correspondria per l'edat, i integrat a la colla del videoclub, tot i ser aquests adults.

L'any 2007 va fitxar per La que se avecina, la qual es pot considerar seqüela de l'anterior sèrie, on fa un personatge molt similar donant vida a "Francisco Javier Pastor Madariaga", conegut com a "Fran". És fill del regidor "Enrique Pastor", i el seu paper és el d'un adolescent menfot, que va canviant de tribu urbana.

Ha participat puntualment en altres sèries i produccions de televisió, com El internado o La hora de José Mota, en aquesta última interpretant al "tio la vara" de jove. L'any 2005 va debutar al cinema, ja que Santiago Segura, a qui li agradava el personatge que el noi feia a la sèrie, el va contractar perquè intervingués en la pel·lícula Torrente 3: El protector. A l'any següent va participar també en el llargmetratge La màquina de ballar, dirigida per Oscar Aibar, en què interpreta Óscar, un dels participants en el torneig del videojoc.[1]

Carrera musical[modifica]

Posterior a la seva etapa com a actor, Eduardo García, amb el sobrenom de Dudu inicià juntament amb CharfleX i Manu el projecte musical LFAM, un grup de rap i trap madrileny i no lligat a cap discogràfica. La cançó Burlaos tingué una gran repercussió a Internet.[2][3]

Filmografia[modifica]

Cinema[modifica]

Televisió[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Biografía de Eduardo García» (en castellà). biografias. [Consulta: 31 gener 2014].
  2. «De ‘Aquí no hay quien viva’ al rap y la marihuana». El País, 17-07-2015. [Consulta: 19 novembre 2017].
  3. «LFAM: "Cariño para los que nos odian; yo os quiero, hermanos"». 20 minutos, 17-06-2016. [Consulta: 19 novembre 2017].