El detectiu Conan: The Scarlet Alibi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEl detectiu Conan: The Scarlet Alibi
名探偵コナン 緋色の不在証明 Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
GuióJunichi Miyashita Modifica el valor a Wikidata
ProductoraTMS Entertainment Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorAlfa Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenJapó Modifica el valor a Wikidata
Estrena11 febrer 2021 Modifica el valor a Wikidata
Durada93 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originaljaponès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Descripció
Basat enTretze suggeriments negres, El límit de temps negre s'acosta, Un objectiu vermell que s'agita, El xoc entre el vermell i el negre. La innocència, En Shinichi a Nova York. La solució, El xoc entre el vermell i el negre. La víctima, La confrontació de les deduccions a l'hotel encantat (I), La confrontació de les deduccions a l'hotel encantat (II), El veí de l'escenari del succés és un exnòvio (I), El veí de l'escenari del succés és un exnòvio (II), Una novel·la romàntica amb final inesperat (I), Una novel·la romàntica amb final inesperat (II), Uns fideus tan bons que maten 2 (I), Uns fideus tan bons que maten 2 (II), 2-5-2, codi d'emergència (II), Persecució escarlata, Interrelació escarlata, Retorn escarlata, Veritat escarlata, El detectiu Conan: El franctirador dimensional, En Conan i el misteri del codi doble, El còctel laberíntic (III), El mag de les ones (I) i El mag de les ones (II) Modifica el valor a Wikidata
Gènerecinema de misteri i cinema de ficció criminal Modifica el valor a Wikidata

Lloc webconan-movie.jp… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt13884166 Letterboxd: detective-conan-the-scarlet-alibi Anime News Network: 23949 TMDB.org: 801293 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: El detectiu Conan Modifica el valor a Wikidata

El detectiu Conan: The Scarlet Alibi[1] (originalment en japonès, 名探偵コナン 緋色の不在証明; romanitzat com a Meitantei Conan: Hiiro no Fuzai Shōmei; lit.'El detectiu Conan: La coartada escarlata') és una pel·lícula d'anime del 2021, dirigida per Sunsuke Ishihara. Es tracta d'un recopilatori d'escenes diversos episodis de la sèrie d'anime d'El detectiu Conan, amb l'objectiu de promocionar la pel·lícula El detectiu Conan: La bala escarlata. Al Japó es va estrenar l'11 de febrer de 2021. S'ha doblat i subtitulat al català pel SX3,[2] que va emetre-la per primer cop l'11 de desembre de 2022 amb motiu del saló Manga Barcelona.[3][4] Va ser distribuïda per Alfa Pictures en versió DVD.

El doblatge va ser produït per Takemaker i dirigit per Carles Nogueras.[5] Compta amb les veus de Joël Mulachs (Conan Edogawa), Óscar Muñoz (Shinichi Kudo), Manel Gimeno (Shuichi Akai) i Clara Schwarze (Masumi Sera), entre altres.[5] La majoria de les gravacions de veus són reutilitzades dels episodis originals de la sèrie, a excepció de les narracions de Muñoz i Gimeno i el doblatge de Mark Ullod.[5]

Sinopsi[modifica]

La pel·lícula, narrada per Shinichi Kudo en una pista d'àudio inèdita, se centra en la família Akai. La veritable identitat d'aquests membres de la família està envoltada pel misteri i cadascun d'ells està connectat intricadament. Comença centrant-se en Shuichi Akai, que creien que estava mort, tot i que també ofereix un acostament a la Masumi Sera, en Shukichi Haneda i la Mary. Narrativament, serveix com a avantsala per la pel·lícula El detectiu Conan: La bala escarlata.

Repartiment[modifica]

Personatge Doblatge original Doblatge en català[5]
Conan Edogawa Minami Takayama Joël Mulachs
Shinichi Kudo Kappei Yamaguchi Óscar Muñoz
Shuichi Akai Shuichi Ikeda Manel Gimeno
Ran Mouri Wakana Yamazaki Núria Trifol
Kogoro Mouri Rikiya Koyama Mark Ullod
Shukichi Haneda Toshiyuki Morikawa Héctor García
Masumi Sera Noriko Hidaka Clara Schwarze
Mary Sera Atsuko Tanaka Geni Rey
Subaru Okiya Ryotaro Okiyau Daniel Albiac
Toru Amuro Toru Furuya Roger Pera
Jodie Starling Miyuki Ichijou Montse Puga
Andre Camel Kiyoyuki Yanada Pep Ribas
Yu Sugimoto Yumi Miyamoto Irene Miràs
Yukiko Kudo Sumi Shimamoto Rosa Guillén
Yusaku Kudo Hideyuki Tanaka Santi Lorenz
Vermouth Mami Koyama Lourdes Fabrés
Gin Yukitoshi Hori Luis Grau
Hidemi Hondo/Kir Kotono Mitsuishi Elisa Beuter
Chianti Kikuko Inoue Eva Coll Singla
Vodka Fumihiko Tachiki Joan Massotkleiner
Sonoko Suzuki Naoko Matsui Eva Lluch
Naeko Miike Rie Tanaka Elisabet Bargalló

Referències[modifica]

  1. «El detectiu Conan. The Scarlet Alibi». CCMA. [Consulta: 17 desembre 2022].
  2. «Detective Conan: The Scarlet Alibi se estrenará en catalán y subtitulada» (en castellà). Ramen para Dos, 01-07-2022. [Consulta: 11 desembre 2022].
  3. «SX3 estrenará el 11 de diciembre Detective Conan: La Bala Escarlata y el especial The Scarlet Alibi» (en castellà). Misiontokyo.com. [Consulta: 11 desembre 2022].
  4. «El SX3 desembarca al Manga Barcelona amb un canal pop-up d'anime, estand propi, activitats i moltes estrenes». CCMA, 02-12-2022. [Consulta: 11 desembre 2022].
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 «Fitxa de doblatge El Detectiu Conan: La Coartada Escarlata». Eldoblatge.com. [Consulta: 17 desembre 2022].

Enllaços externs[modifica]