Llista de personatges de Detectiu Conan

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Aquesta és una llista i descripció dels personatges de la sèrie d'anime El Detectiu Conan

Principals[modifica]

 • Shinichi Kudo / Conan Edogawa (工藤 新一 / 江戸川コナン) - El protagonista. Amb la ment d'un jove i brillant detectiu, i el cos d'un nen de set anys amb ulleres. Té 17 anys com a Shinichi i 7 com a Conan. Sense el llaç sintetitzador, pot tenir la veu d'en Shinichi o la d'en Conan, la qual cosa li aporta més d'una situació incòmoda. Al llarg de la sèrie, poques vegades, gràcies a Haibara i Heiji ha tornat a ser en Shinichi durant un temps determinat. Era un bon estudiant i jugador de futbol, i atreia moltes noies, cosa que a la Ran no li feia gaire gràcia (ja que n'estava molt, d'ell). Sempre ajudava la policia quan la resolució d'un cas els resultava complicada. Com a nen, li molesta una mica que en Kogoro s'acabi emportant tot el triomf. El seu únic i gran amor és Ran Mouri, la seva millor amiga, la qual coneix des que són petits. De tant en tant la truca i amb la veu d'en Shinichi li diu que no es preocupi per ell. Els seus pares són Yusaku i Yukiko Kudo; quan ell tenia 14 anys se'n van anar a viure a Los Angeles, de manera que vivia tot sol, però ara sota la identitat de Conan Edogawa, viu a l'agència de detectius Mouri amb en Kogoro i la Ran. És un gran fan d'en Sherlock Holmes, un detectiu de ciència-ficció, creat per Arthur Conan Doyle; té la casa plena de novel·les de misteri, ja que el seu pare és escriptor de novel·les policíaques. És un negat per a la música. Hi ha un instrument que li agrada molt i que segons la pel·lícula 12 el tocava; és el violí, (l'instrument que toca el seu ídol Sherlock Holmes). Entre altres coses, en Shinichi a més a més és conegut pel seu poc carisma per cantar, però malgrat això posseeix una oïda absoluta. En Shinichi, presumeix d'haver après i adquirit moltes habilitats quan havia anat de vacances amb els seus pares a Hawaii, inclòs disparar i saber pilotar un avió. Les úniques persones que coneixen la seva veritable identitat són l'Agasa, els seus pares, l'Ai, en Heiji, en Kaito Kid, l'Eisuke, la Jodie, la Vermouth i els morts: Akemi, Irish (només surt a la tretzena pel·lícula) i un programa informàtic; l'Arca de Noe o Hiroki (surt només a la sisena pel·lícula). Malgrat haver encongit, la seva capacitat de raonar i la seva intel·ligència continuen intactes.
Primera aparició(anime): Episodi 1
 • Ran Mouri (毛利 蘭) - Amiga d'en Shinichi des de la infància, i "germana gran" d'en Conan des del primer moment que el va veure. Profundament i secretament enamorada del primer. Capitana del seu equip de karate. Cuida de la casa i el menjar mentre el seu pare dorm o veu la televisió, i l'acompanya sempre que té un cas per resoldre. De vegades pot resultar molt violenta. És una noia molt sensible, cortesa, simpàtica, intel·ligent i valenta però també una mica poruga, ja que li fan por els fantasmes. Sap tocar molt bé el piano i és una excel·lent cuinera. També intenta protegir en Conan contínuament. Tant a les pel·lícules 2,5 com a la 9 i 11 salva en Conan d'una mort segura. Al llarg de la sèrie ha sospitat incomptables vegades d'ell, però per obra del destí sempre acaba creient-lo.
Primera aparició(anime): Episodi 1
 • Kogoro Mouri (毛利 小五郎) -Pare de la Ran, divorciat, detectiu privat bastant mediocre, que va guanyant fama des que va aparèixer en Conan (per això el considera "el seu amulet"), encara que li pega al cap quan es fica en els seus assumptes. Temps enrere va treballar amb l'inspector de policia Juzo Megure, sense gaire èxit, tot i que una de les seves virtuts és que sap manejar molt bé una pistola, com es demostra a la pel·lícula 2. Va haver de retirar-se per haver posat en perill la seva esposa quan havien de capturar un lladre. Gairebé sempre acaba servint de titella d'en Conan quan aquest ha d'exposar les seves deduccions i conclusions imitant-ne la veu. Són molt poques i rares les vegades que ha aconseguit resoldre un cas ell sol. Sap fer una clau de judo molt potent. És addicte al tabac, a l'alcohol, les curses de cavalls i als concerts de Yoko Okino. Sovint, en Megré pensa que ell atrau els assassinats i en una ocasió va anomenar-lo a ell i posteriorment a en Conan "Déu de la Mort".
Primera aparició(anime): Episodi 1
 • Hiroshi Agasa (阿笠 博士) - Té 52 anys, és un investigador i inventor autònom bastant maldestre que sempre que pot ajuda en Shinichi/Conan, ja que ell coneix la seva veritable identitat. Gairebé imitant el Dr. Q (de James Bond), va creant invents útils i ben camuflats per tal que en Conan pugui resoldre els casos sense massa problemes. És amic de la infància d'en Yusaku i viu al costat de la casa d'en Shinichi. L'Agasa es preocupa dels components de la lliga de detectius júniors i fa de cangur. Ell va trobar l'Ai i la va acollir a casa seva. En un capitul es veu el seu primer amor de fa 40 anys.
Primera aparició(anime): Episodi 1
 • Shiho Miyano (宮野志保), "Sherry" (シェリー) o Ai Haibara (灰原哀) - Antiga membre de l'organització dels homes de negre. Va crear la APTX4869. Shiho va trair-los quan Gin, un altre membre de l'organització, va matar la seva germana Akemi Miyano. Shiho va beure la droga per suïcidar-se i se li va encongir el cos a la mida d'una nena de 8 anys. El professor Agasa la va posar com el braç dret d'en Conan sota el sobrenom Ai Haibara. De caràcter molt pessimista. Enamorada d'en Conan.
Primera aparició(anime): Episodi 136-139 (Especial 2h)
 • Sonoko Suzuki (鈴木園子) - La millor amiga de la Ran. Té 17 anys i és la filla d'una família molt important i adinerada. És una noia fatxenda, creguda i molt partidària de la diversió. Li agrada la moda, fer vida social i admirar cantants i actors. Sempre que pot busca algun bon noi però culpa a Ran de treure-li tots els nois més guapos. Finalment, al capítol 163-164, La perillosa història estiuenca de la Sonoko, troba un xicot, Makoto, qui serà la seva parella oficial. Quan en Kogoro està absent, en diverses ocasions en Conan es val d'ella per resoldre els casos. Ella mateixa s'anomena "la reina de les deduccions".
Primera aparició(anime): Episodi 6

Secundaris[modifica]

 • Yusaku Kudo: Pare d'en Shinichi i marit de Yukiko Kudo. És mundialment conegut per ser un escriptor de novel·les de misteri, la seva obra més famosa i coneguda és la del Baró de la Nit. Actualment viu a Los Angeles amb la seva dona. Sovint apareixen a capítols en els quals vénen al Japó per a visitar el seu fill Shinichi. Yusaku i Yukiko coneixen el secret d'en Conan/Shinichi. Yusaku també té un gran poder de deducció per resoldre els assassinats; es podria dir que és millor i més ràpid que el seu fill.
Primera aparició(anime): Episodi 44
 • Yukiko Kudo: Mare d'en Shinichi i dona de Yusaku Kudo. És una coneguda actriu que va deixar la seva carrera als 20 anys per casar-se amb Yusaku. Té molta facilitat per a la disfressa. Igual que el seu marit, coneix el secret del seu fill i també viu a Los Angeles. Moltes vegades es baralla amb Yusaku i torna amb el Shinichi durant un temps fins que s'arreglen les coses. Li agraden les motos i els vehicles d'alta velocitat. Als Estats Units és coneguda com "La baronessa de la Nit". Quan anava a l'institut Teitan va competir en un concurs de bellesa contra la Eri kisaki, al final totes dues quedaren empatades.
Primera aparició(anime): Episodi 44
 • Eri Kisaki: Mare de la Ran i exdona d'en Kogoro Mouri. És una advocada molt famosa coneguda per tot el Japó, al contrari que en Kogoro. Té 37 anys, és molt intel·ligent i atenta en tot. De vegades en Conan l'ajuda a solucionar els casos que se li presenten. Actualment està separada d'en Kogoro, i encara que no ho admet, segueix enamorada d'ell, però no li ho vol revelar. En una ocasió va competir amb la Yukiko en un concurs de bellesa a l'institut Teitan, i al final van quedar empatades. La seva secretaria és Midori Kuriyama. Té un gat que es diu Goro.
Primera aparició(anime): Episodi 33
 • Tomoko i Shiro Suzuki: Són els pares de la Sonoko. En Shiro és un gran i famós empresari, i juntament amb la seva esposa Tomoko, tenen dues filles: Sonoko i Ayako.
Primera aparició(anime): Episodi 78-79 (Especial 1h)
 • Ayako Suzuki: Té 24 anys i és la germana gran de la Sonoko. És molt diferent a la seva germana i està feliçment casada. S'ha vist implicada en més d'un cas d'assassinat.
Primera aparició(anime): Episodi 35-36
 • Heiji Hattori: Detectiu d'Osaka de 17 anys molt conegut en aquella ciutat, tant com en Shinichi a Tòquio. La seva primera aparició va ser desafiant en Shinichi per comprovar qui dels dos era el millor detectiu. Al final acabava guanyant el duel en Shinichi gràcies a un licor que s'havia pres prèviament, que el va fer tornar a la seva forma normal. Heiji no trigà gaire a descobrir la veritable identitat d'en Conan. Els seus pares són Heizo Hattori i Shizuka Hattori. El seu pare és molt famós per ser el comissari de la policia d'Osaka. És intel·ligent com el seu pare, el kendo el va aprendre de la seva mare i la pell morena és del seu avi. Moltes vegades s'ajunta amb en Conan per resoldre casos difícils en els quals es veuen implicats. En Heiji té una amiga de la infantesa que l'acompanya en tot moment i sembla que s'agraden.
Primera aparició(anime): Episodi 49
 • Kazuha Toyama: Amiga de la infantesa de Heiji de 17 anys. Està completament enamorada d'ell. El seu pare, en Toyama, igual que el pare d'en Heiji, és policia. Els dos són bons amics. Al començament tenia enveja de la Ran perquè sempre anava vestida igual que en Heiji, i per això no s'avenien, però més endavant es fan molt bones amigues. És molt gelosa. Porta sempre amb ella un amulet que la protegeix. Quan ella i Heiji eren nens, mentre jugaven amb unes manilles de policia es van quedar junts tot un dia perquè no podien separar-se, Kazuha va tallar un tros de les manilles i les va posar en una bosseta fent-la servir com a amulet (que realment li ha salvat la vida a Heiji en diverses ocasions). Encara que ella no ho sap, és el primer amor d'en Hattori, cosa que es revela a la pel·lícula 7 "Cruïlla a l'antiga capital".
Primera aparició(anime): Episodi 124 i 125 (Especial 1h)
 • Shizuka Hattori: Mare d'en Heiji Hattori i dona d'en Heizo Hattori, és una gran lluitadora de Kendo. La seva primera aparició va ser en el cas de la clienta mentidera. Al final d'aquest capítol es descobreix que és la mare d'en Heiji.
Primera aparició(anime): Episodi 239
 • Kaito Kid (conegut en català també com Kid Cat o Kid el lladre): És un lladre i un gran mag igual que el seu pare, buscat internacionalment, que s'assembla molt a en Shinichi. Sap la veritable identitat d'en Conan. Aquest lladre és l'objectiu de molts inspectors de policia, sobretot de l'inspector Ginzo Nakamori que participa en totes les missions en què apareix ell. L'objectiu d'en Kaito és robar per atreure als assassins dels seu pare (tooichi kuroba), però en cap moment i circumstància ataca ni fa mal a ningú. És capaç de disfressar-se i d'imitar la veu de qualsevol. Utilitza com a arma una pistola que en comptes de disparar bales dispara cartes de pòquer. Vesteix una capa i un barret de copa alta blancs i porta un monocle a l'ull dret. En Kaito també és un estudiant d'institut i té una doble vida, de lladre i d'estudiant (Kaito Kuroba). Està enamorat de l'Aoko Nakamori, i ella no sap que és en Kaito Kid.
Primera aparició(anime): Episodi 78-79 (Especial 1h)
 • Aoko Nakamori: És una noia de 17 anys que s'assembla molt a la Ran. Està enamorada d'en Kaito Kuroba, però a la vegada odia en Kaito Kid, ja que el seu pare és l'Inspector Nakamori, que és incapaç de capturar-lo.
Primera aparició(anime): Episodi 78-79 (Especial 1h)
 • Makoto Kyougoku: És el xicot oficial de la Sonoko, expert en karate i capità de l'equip de Haido. La Sonoko el va conèixer a la platja d'Izu i s'enamorà d'ell després que li salvés la vida. Li agrada la sèrie d'en Doraemon. Apareix molt poc a la història, i si ho fa es veu molt seriós i poc xerraire.
Primera aparició(anime): Episodi 163
 • Yoko Okino: És una famosa cantant del Japó i ídol de molta gent, entre ells en Kogoro Mouri. Actualment també dirigeix un programa de cuina. Apareix per primera vegada en el capítol 3, on es veu involucrada en un cas. Després d'aquest, va apareixent en altres capítols de forma puntual i de vegades involucrada en casos.
Primera aparició(anime): Episodi 3
 • Azusa Enomoto: És la cambrera del bar de sota l'agència del detectiu Kogoro: el Poirot. S'ha vist involucrada en alguns casos d'en Kogoro. La seva primera aparició va ser en el capítol 222. L'última vegada que va aparéixer l'Azusa fou en un cas d'assassinat en què el seu germà, Sugihito Enomoto, era el sospitós; al final es descobreix que no era ell l'assassí.
Primera aparició(anime): Episodi 222
 • Doctor Araide (Araide Tomoaki): És metge i anteriorment va ser professor de bàsquet a l'institut Teitan on van en Shinichi i la Ran. Apareix per primer cop al capítol on maten el seu pare. Als capítols 371-375 Confrontació amb l'Organització negra, el misteri dual de la nit de lluna plena, la seva identitat és suplantada per la Vermouth, la qual creia que havia mort en un accident, però tot allò ho va planejar l'FBI. Per això el veritable Araide viu ben lluny de Tokio ben tranquil. En Conan pensava que la Ran estava enamorada de l'Araide, però al final descobreix que només volia demanar-li un jersei que portava.
Primera aparició(anime): Episodi 181-182
 • Midori Kuriyama: És la secretària de l'Eri Kisaki, l'acompanya i li fa costat als judicis. És una noia amable i molt alegre.
 • Eisuke Hondou: És un alumne nou que va a la classe de la Ran i la Sonoko. És el suposat germà de Rena Mizunashi. Sempre s'està donant cops i a més a més és un noi força misteriós que sembla conèixer la veritat del "Kogoro dorment". En Conan li dirà que ell és en Shinichi Kudo, i l'Eisuke confessarà que està enamorat de la Ran.
Primera aparició(anime): Episodi
 • Fumiko Kobayashi: És la tutora de 1rB de l'escola Teitan, classe on van la lliga de detectius juniors. Té 26 anys, al principi sembla ser molt arrogant, però més endavant descobreixen que té molt d'afecte als nens. Va aparèixer per primer cop a el cas dels set misteris de l'escola Téitan, després va apareixent de tant en tant en el desenvolupament de la història.
Primera aparició(anime): Episodi 118
 • Tamanosuke Ito: Jove director d'una excel·lent companyia de teatre itinerant. Va representant obres per tot el Japó, ha Beika hi ha representat dos obres i a més en les dos s'ha vist implicat en un cas (assassinat i segrest) i la lliga de detectius júniors l'han ajudat. Té una germana petita, de l'edat de Conan que sempre es preocupa d'ell.
 • Saguru Hakuba: És un detectiu que ha tornat al Japó des de Londres, i està entestat a atrapar en Kid, sent la persona que més a prop ha estat d'aconseguir-ho. Està convençut que en Kaito Kuroba i en Kaito Kid són la mateixa persona, però no té proves per demostrar-ho. Acostuma a disfressar-se de Sherlock Holmes quan investiga els casos. L'acompanya un falcó que anomena "Watson" (l'ajudant d'en Holmes). El seu pare és comissari de la policia. A la pel·lícula 10 salva Conan d'una mort segura.
Primera aparició(anime): Episodi 235-238
 • Subaru Okiya: En el capítol 555 Conan rep una trucada de Jodie dient que hi ha un nou membre de l'Organització actiu, el qual el seu objectiu, per les seves característiques, podria ser matar a Sherry (Ai Haibara) i el seu nom clau és reconegut com a "Bourbon". Després en el capítol 558, al final, indica que Subaru Okiya pot ser Bourbon, per l'estranya sensació que té Haibara quan algun membre de l'Organització està a prop. En aquest mateix capítol Conan li permet a Okiya viure a casa seva (La mansió Kudo), ja que aquest amb un incendi perd la seva. Més endavant no apareix molt seguit i no es sap molt d'ell.
Primera aparició(anime): Episodi 556
 • Masumi Sera
Primera aparició(anime): Episodi 697
 • Toru Amuro/Rei Furuya
Primera aparició(anime): Episodi 719

Policies japonesos[modifica]

Policia Metropolitana de Tokio[modifica]

 • Juzo Megure (目暮十三) - (en català pronunciat "Megré") És inspector de la policia metropolitana de Tòquio, i antic cap d'en Kogoro. Dirigeix els recursos oficials necessaris per investigar els crims de Tòquio, i té força fe amb en Conan. Sempre apareix en els casos, ja que és ell l'encarregat de solucionar-los. Sempre que tenia dubtes sobre algun cas trucava a en Shinichi perquè l'ajudés a solucionar-los. Quan Kogoro es comença a fer famós l'inspector Megure pensa que ell porta mala sort, ja que allà on va sempre en passa alguna. Sempre apareix amb un barret al cap per ocultar una ferida que va tenir quan era un policia principiant, va ser en un cas en el qual tractava d'un conductor que es dedicava a matar noies col·legials que portaven faldilla llarga. Una noia es va fer passar per una d'elles per poder capturar l'assassí de la seva millor amiga, Megure la va salvar abans que la pogués atropellar i com a conseqüència d'això té aquesta ferida. Aquesta noia es deia Midori i actualment és la dona d'en Megure. No sap res d'informàtica.
 • Miwako Sato (佐藤美和子): Agent de la policia de Tòquio, treballa a les ordres de l'inspector Megure. El seu pare també era policia però el van matar quant ella tenia 6 anys. Sato va tenir un antic company i amic que es deia Matsuda que va morir en una explosió, ja que ell s'encarregava de desactivar bombes, va ser la primera persona de la qual es va enamorar. És molt bonica i per això és molt popular entre els membres de la policia però amb qui està més vinculada és en Takagi.
 • Wataru Takagi (高木ワタル) (anomenat Takegi en el doblatge valencià): Agent de la policia de Tòquio que acompanya a l'inspector Megure en els casos d'assassinats, està completament enamorat de la Sato i això fa que els seus companys a vegades li tinguin enveja. Sospita que Conan Edogawa no és un nen normal. Sembla un policia una mica inútil però no és el que sembla, és molt ràpid a l'hora de valorar la situació i li treu partit al seu favor. En un capítol demostra tenir molts coneixements sobre la lluita lliure.
 • Ninzaburo Shiratori (白鳥任三郎): Agent de la policia de Tòquio. També treballa sota les ordres de l'inspector Megure i es troba en el mateix departament que la Sato i en Takagi. També està enamorat de la Sato perquè està convençut que és el seu primer amor i fa tot el possible per robar-li el cor, però a ella no li agrada. Shiratori intenta enamorar-la utilitzant la seva família adinerada i dificultant les cites que té amb en Takagi. Més endavant es descobreix que el seu primer amor és Fumiko Kobayashi i llavors tracta d'enamorar-la. Apareix per primer cop en la pel·lícula 1, a la qual es demostra que té certs coneixement sobre arquitectura. També sap força coses sobre vins.
 • Chiba(千葉刑事): Agent de la policia de Tòquio, company i amic d'en Takagi. Està una mica gras i se li acostuma a veure menjant. Va aparèixer per primera vegada a la pel·lícula 4 del Detectiu Conan. Més tard es revela com admirador d'en Yaiba. En "El cas del celler tancat" per encàrrec de Conan/Kogoro Chiba colpeja Takagi contra un moble de vins i el tira a terra (per demostrar el muntatge realitzat amb el cadàver) després d'això Takagi el colpeja i li deixa un morat a l'ull esquerre. És un bon inspector, que fins i tot es va veure involucrat en un cas, en que ell era la coartada de l'assassí, que era la persona amb la que compartia pis. A diferència de Shiratori i la resta dels inspectors de policia, aquest no sembla que tingui una atracció cap a la inspectora Sato. El seu primer amor és Miike, que més tard es trasllada a la seva central, però en un principi Chiba no la reconeix.
 • Yumi Miyamoto (宮本由美): Agent de la policia de Tòquio que s'encarrega del trànsit. És una xafardera, simpàtica i molt xerraire. És una persona a la que li agraden molt les festes. És la millor amiga de la Sato, ella sap que a en Takagi li agrada la Sato i l'ajuda a conquistar-la. Yumi és atractiva i popular però no tant com la Sato. Té dos gossos anomenats Suta i Hachi i té al·lèrgia als gats.
 • Kiyonaga Matsumoto (松本 清長): És un comissari de la divisió d'investigació criminal de la policia metropolitana de Tòquio (superintendent segons els rangs japonesos: Keishi) i, com a tal, cap de l'inspector Megure i dels altres policies investigadors. El seu aspecte de persona dolenta el fa semblar cruel però en realitat és una bona persona i una gran figura paterna. Té una filla anomenada Sayuri Matsumoto qui era una antiga professora de música d'en Shinichi i la Ran. La seva primera aparició va ser quan van intentar matar la seva filla.
 • Jinpei Matsuda (松田 陣平)(mort): Era membre dels artificiers, s'encarregava de desactivar bombes. Va ser traslladat a la direcció de Policia per descobrir qui va matar el seu company i amic, Hagiwara, que va morir 4 anys abans en un accident similar. Allà va conèixer la Sato de la qual es va enamorar en menys d'una setmana. Sato es va veure molt afectada per la mort d'ell. Va morir en una explosió en un vagó d'una sínia a canvi de salvar els habitants de Tòquio. El seu caràcter va ser inspirat en el cantant japonès Yusaku Matsuda.

Policia de la Prefectura d'Osaka[modifica]

 • Heizo Hattori(服部 平蔵): És el comissari cap de la prefectura d'Osaka, pare d'en Heiji Hattori i marit de Shizuka. És una persona molt seriosa i molt severa i encara que no ho admet, admira la capacitat del seu fill. El coneix tothom d'Osaka i és temut pels criminals i el coneixen com "el dimoni". És bon amic i company d'en Toyama.
 • Inspector Toyama: Pare de Kazuha. Amic, company i col·laborador del comissari Heizo.
 • Goro Otaki: és un policia d'Osaka i amic d'en Heiji, confia plenament en ell. Heiji l'ajuda sempre que té un cas molt difícil a canvi, a vegades, li ha de tornar el favor.

Altres prefectures[modifica]

 • Misao Yamamura (山村 ミサオ): jove inspector de la prefectura de Gunma, és molt incompetent i una mica babau. Li pugen els fums de gran detectiu molt ràpid i es creu un bon detectiu i inspector. La seva obsessió per veure la televisió ha fet que estigui molt entusiasmat amb el seu treball encara que sigui un negat. Admira molt a en Kogoro Mouri i és un fanàtic de l'actriu Yukiko Kudo.
 • Sango Yokomizo (横溝 参悟): Inspector de policia. Va ser traslladat de Shizuoka a Saitama. Admira el poder de deducció d'en Kogoro Mouri. Té un germà bessó, Jugo Yokomizo, que també és inspector de policia. Molt sovint es troba als casos amb Conan i Kogoro els quals l'ajuden a resoldre el cas. És un policia capaç i seriós, acostuma a espantar als culpables per tal que els diguin les coses.
 • Jugo Yokomizo (横溝 重悟): Inspector de policia del departament de Kanagawa. És el germà bessó de Sango Yokomizo i surt molt puntualment en alguns capítols. A diferència del seu germà no admira tant en Kogoro Mouri, té molt mal geni i és més despreocupat.
 • Inspector Yuminaga: Inspector encarregat de la primera secció d'incendis de la policia metropolitana. Apareix per primer cop en el cas del cavall vermell en flames. Més tard es veu relacionat en el cas de l'incendi d'una casa on Haibara hi sent la presència de Bourbon. La seva última aparició té alguna cosa a veure amb l'explosió d'un cotxe. Kogoro va treballar durant un període sota les ordres d'aquest inspector, ja que va estar en la secció d'incendis. És conegut com "el vell incendis de la primera secció". La seva aparició en la sèrie és gairebé nul·la.
 • Ginzo Nakamori (中森 銀三 ): és l'inspector que s'encarrega de capturar en Kid el lladre. Sempre s'encarrega de controlar els seus efectius en els casos que està involucrat en Kid, però mai no el pot agafar. Nakamori és conegut per ser una mica maldestre, ell creu que està perseguint al mateix Kid que fa 20 anys, però en realitat al que persegueix ara és el seu fill, Kaito Kuroba. Nakamori és el pare d'Aoko Nakamori.
 • Shintaro Chaki: Policia del departament d'inspecció 2 que igual que Nakamori vol capturar en Kid el lladre. Va aparèixer per primera vegada en el capítol Conan contra en Kid el lladre (78).
 • Kenji Wakai: inspector de la comissaria de Harii. La seva primera i única aparició és en el capítol del cas de la frenada sobtada del tramvia (158). No se'l veia gaire espavilat.
 • Inspector Baba: inspector de la prefectura de Chiba. Apareix per primer cop al capítol 231-232: La badia de la venjança.
 • Inspector Inoki: inspector de la mateixa prefectura que l'anterior, també apareix per primer cop al mateix capítol.

FBI[modifica]

 • Jodie Starling: és una agent de l'FBI que odia la Vermouth per haver matat el seu pare fa 20 anys quan encara ella era petita, com que no sabia què havia passat pensava que el seu pare dormia. Va estar protegida per la policia i després es va unir a l'FBI. Sap que Vermouth no ha envellit però no sap per què. Jodie va aparèixer poc després que aparegués la Vermouth interpretant ser la professora d'anglès de Ran i la Sonoko amb el nom de Jodie Saintemillion. Sospita de la veritable identitat d'en Conan i de la Haibara. Quan es dirigeix a Conan li diu "Cool Kid". En els capítols 249-250 es comença a notar que és de l'FBI quan a un dels segrestadors li va posar el fiador a la pistola. En el capítols 371-375 es desvela que Jodie és de l'FBI i que està al Japó en busca de la Vermouth. En els capítols següents ofereix a l'Ai estar en Protecció de testimonis que al final refusa. Utilitza molt la frase "A secret makes a woman woman"(un secret fa que una dona sigui dona) perquè aquestes són les paraules que li va dir la Vermouth després de matar el seu pare. Ja no torna a aparèixer fins que surt amb en Conan per evitar un cop polític. El seu cap és James Black. Després de la mort de "Shuichi Akai", es revela que ella estava enamorada d'ell i que encara ho està. Li apassionen els videojocs i és força alegre.
 • Shuichi Akai: En el passat va ser parella de Jodie Starling, però ho van deixar perquè havia de fingir ser promès d'Akemi Miyano, que estava dins de l'organització, i va dir que no podia estimar dues persones a la vegada. També es va infiltrar en l'organització sota el nom en clau Rye però va ser descobert per culpa de Camel. És eaquerrà. Al principi Conan creia que era l'autor d'uns assassinats en sèrie, però al final descobreix que era la Vermouth. Kir, una agent infiltrada de la CIA, es veu obligada pels homes de negre a matar-lo.

Després de la seva suposada mort, apareix puntualment un Akai amb la meitat de la cara cremada, però la diferència és que aquest Akai no és esquerrà.

 • James Black: forma part de l'FBI i és un dels agents més veterans. Ha viscut a Chicago i ara és al Japó juntament amb Jodie i Akai. Va aparèixer per primera vegada en la història on el segresten i Conan el rescata. Més tard demostra ser un agent de l'FBI amb més càrrec que els altres, i fins ara Conan el sobta del que sap aquest home.
 • Andre Camel: Agent que apareix per primer cop al capítol 545, Xoc entre el vermell i el negre - La pertorbació. Se sap poc d'ell però és bo conduint i no té família. En un principi Jodie pensava que era un dels homes de negre degut a la seva aparença. Gràcies a Kir l'agent de l'FBI se salva d'una mort segura a mans d'en Gin. En el passat va treballar amb Shuichi, però per un error van descobrir a Akai quan estava infiltrat en l'organització.

Lliga de Detectius Júnior / Lliga dels Xiquets Detectius[modifica]

 • Genta Kojima (小嶋元太) - Company de col·legi d'en Conan, i cap autoproclamat de la Lliga de Detectius Júnior (Shōnen Tantei en japonès). Gran, ample, i suposadament forçut i fàcil d'emprenyar, però bastant covard. Està enamorat d'Ayumi, però no s'atreveix a dir-l'hi. És molt golafre i mai es cansa de menjar. El seu menjar preferit són les anguiles amb arròs. De vegades pot posar-se molt gelós de Conan per voler aconseguir l'amor d'Ayumi. Li encanta Yaiba l'emmascarat i Gomera. Els seus pares tenen una botiga de vins. En una ocasió van atemptar contra ell, però gràcies als seus companys van poder atrapar l'assassí.
 • Mitsuhiko Tsuburaya (円谷光彦) - Company d'en Conan i membre de la Lliga de Detectius Júnior, amb cert interès per les ciències. No creu en fantasmes ni en coses que no poden ser provades. Petitó, prim i força tímid. Discretament enamorat d'Ayumi i d'Ai. Té una germana gran: Ayako Tsuburaya que apareix tan sols en un capítol i és de família força rica. Igual que Genta li agrada Yaiba i Gomera. De vegades enveja a Conan per la seva gran intel·ligència.
 • Ayumi Yoshida (吉田歩美) - Companya de col·legi d'en Conan i membre de la Lliga. Molt guapa i bastant extravertida, però amb el típics temors d'una noieta. Enamorada de Conan. De tant en tant li fa un notable petó. Algunes vegades es posa gelosa per veure Conan amb altres nenes. Li agrada Yaiba i Gomera.
 • Ai Haibara (灰原哀) En empetitir-se es va unir a la colla. Segueix sent igual de freda quan és petita. En moltes parts de la sèrie es veu que la Ran li recorda molt la seva germana gran. Viu amb el professor Agasa i desenvolupen una relació força peculiar de pare i filla. Apareix per primera vegada en el capítol 129 La noia que va venir de l'Organització. L'assassinat del professor universitari. De caràcter molt pessimista. Enamorada de Conan.

Organització dels Homes de Negre[modifica]

 • Gin i Vodka són els homes de negre que van fer beure la droga a Shinichi, i apareixen intermitentment durant tot el desenvolupament de la història. En Gin és la mà Esquerra del Cap de l'organització i Vodka és només el subordinat de Gin per no tenir tanta sang freda. En Gin sempre condueix un porsche 356A de color negre amb matrícula 48-69 i té una Beretta M1934 com a pistola. és molt astut, a més de cruel i fred; té el cabell llarg i gris i uns ulls de mirada penetrant. La Haibara l'odia per haver matat la seva germana.
 • Vermouth és una peça important en l'organització dels homes de negre. La seva verdadera identitat és Chris Vinyard, una famosa actriu, apareix per primer cop al capítol: El retrobament amb l'organització dels homes de negre, i torna a aparèixer al capítol de l'especial de Halloween (371 - 374 núm, Catalana 345 núm Japó).Coneix la identitat de "Shinichi/Conan" i de "Sherry /Haibara" però després d'estar a punt d'espifiar-la en la missió per matar "Sherry", va haver de fer un tracte amb Conan perquè deixés en pau a "Sherry". Des d'aleshores ha mantingut el tracte però se li ha vist embolicada en motius relacionats amb el "Detectiu Mouri" i això fa sospitar a "Gin"; també se sent en deute amb "Ran" perquè ella, sense saber-ho la va salvar d'una mort segura en el cas de "Shinichi a Nova York" (288) quan estava a punt de caure des d'una barana d'incendis, (anava disfressada d'un assassí en sèrie), per la qual cosa des d'aleshores a "Ran" la coneix com "Àngel" i a "Shinichi" com la "Bala Argentada" de l'Organització. Es va fer passar per la seva mare la Sharon Vinyard, una de les actrius preferides de la Ran, però al final fingeix la seva mort. Diuen que és la preferida del cap però no se sap perqué. Alguns cops, protegeix en Conan.
 • Shiho Miyano (宮野志保), "Sherry" (シェリー) o Ai Haibara (灰原哀) - Antiga membre de l'organització criminal que va crear la droga APTX4869. Shiho va trair-los quan Gin, un altre membre, va matar la seva germana Masami Hirota/Akemi Miyano. Shiho va beure la droga i se li va encongir el cos. El professor Agasa la va posar com el braç dret d'en Conan sota el sobrenom Ai Haibara. De caràcter molt pessimista. Està enamorada d'en Conan.
 • Cap de l'organització Ano Kata en japonès (Aquella persona). No se sap massa sobre ell, només que el seu número de mòbil segueix la música de la cançó dels "Set Corbs" i comença amb el prefix 0858 i que la seva preferida és la Vermouth.
 • Pisco (mort) Era l'encarregat d'acabar amb l'Ai (Sherry) a l'hotel Haido i va fallar, d'altra banda també havia de matar a un polític i ho va aconseguir. Coneixia als pares d'Akemi i Shiho i fins i tot va descobrir que havia encongit, però no li va donar temps de parlar; Gin el va haver de matar per haver fracassat en la missió i li van passar la missió a Vermouth, però més tard ella hi renuncia.
 • Tequila (mort) Mort al mateix capítol que va aparèixer, per una bomba que no anava dirigida a ell, torna a sortir més endavant (en un record) al capítol 332, en el qual en Conan quasi aconsegueix les empremtes de Vodka.
 • Calvados (mort) Company de Vermouth. Quan l'FBI va descobrir la seva identitat, va suïcidar-se (episodi 345 numeració japonesa, episodi 374 numeració catalana)
 • Akemi Miyano (morta): Feia servir el Sobrenom de Masami Hirota, el qual era un conegut d'ella i una persona a la que admirava. Era la germana gran de Shiho (Sherry/Ai Haibara). No estava integrada en l'organització, però si que treballava per a ells amb la finalitat que un dia totes dues poguessin fugir d'aquella presó. Juntament amb dos homes Akira Hirota i Kenzo Hirota van robar un banc i es van endur una suma de 1000 milions de iens. Ella va matar els altres dos homes i es va quedar amb els diners. Ella va intentar negociar amb l'organització, donant-los els diners i com a canvi ella i la seva germana Shiho deixessin l'organització. Gin li va dir que s'oblidés de la idea perquè encara que donava igual que ella se n'anés, no era el mateix cas que Shiho. Ella era una persona molt important per a l'organització pel que no la deixarien anar-se'n. Akemi va adonar-se que l'havien utilitzat tot aquest temps i en negar-se a revelar la ubicació dels diners va ser assassinada. Va ser la nòvia d'en Shuichi Akai, membre de l'FBI, quan aquest va voler entrar a l'organització per destruir-la des de dins. Es van conèixer quan l'Akemi va atropellar-lo sense voler.
 • Kiichiro Numabuchi :(mort) La seva primera aparició va ser en el capítol especial del cas dels assassinats en sèrie de Naníwa. Va reaparèixer al capítol 312 en el qual en Mitsuhiko es perd al bosc. En aquest capítol Conan s'assabenta gràcies a la Haibara que en Numabuchi era un conill d'índies de l'organització. Ell era qui tastava i provava les drogues que creaven. Però en aquest mateix capítol és condemnat a mort per haver assassinat a diverses persones. Encara que en realitat les persones que va matar les va confondre amb membres de l'organització i pensava que el volien matar per això ell va matar a tres persones innocents.
 • Atsushi Miyano(mort): pare de Shiho i Akemi. Treballava a l'organització com a científic. Ell va ser el primer a investigar sobre l'APTX 4869, des d'un començament aquest medicament no serviria per matar sinó tot el contrari, per salvar vides. Va morir juntament amb la seva dona. És conegut com a "el científic boig".
 • Elena Miyano (morta): mare de Shiho i Akemi, era britànica i de poques paraules. Era coneguda com a "Hell Angel" (àngel de l'infern). Va morir, oficialment, en un accident de trànsit amb el seu marit. L'accident va ser una cortina de fum perquè en realitat van ser assassinats per un membre de l'organització.
 • Kir: membre de l'organització més jove amb 27 anys. El seu nom conegut i fals és Rena Mizunashi (Reina Mizunashi en català), una presentadora molt famosa de la televisió. En realitat es diu Hidemi Hondou i és la germana d'Eisuke Hondou. Hidemi treballa a la CIA, com abans el seu pare, i està infiltrada en l'organització. L'objectiu de la missió és destruir l'organització dels homes de negre des de dintre.
 • Chianti: Franctiradora i germana de Calvados. Després de la mort del seu germà va ocupar el seu lloc. Culpa la Vermouth de la mort del seu germà, ja que ell estava enamorat de la Vermouth i diu que ella s'aprofitava d'ell.
 • Korn: Franctirador, company de Chianti, és un membre nou de l'organització. És un dels millors amb el rifle juntament amb Chianti. L'edat que té fa que sigui un dels més vells de l'organització.
 • Rikumichi Kusuda (mort): va ser la persona que es va infiltrar a l'hospital central de Haido en busca de Kir. Portava una petita bomba el coll. Quan va ser descobert per l'FBI i perseguit per Shuichi Akai va decidir suïcidar-se per no ser agafat per l'FBI, com va fer el seu company Calvados.
 • Bourbon: Quan apareix per primera vegada, no se sap qui és i hi ha 3 sospitosos (Subaru Okiya, Masumi Sera i Toru Amuro). Segons Jodie, és l'encarregat de la missió d'acabar amb Sherry, després que "Vermouth" renuncies a fer-ho. Posseeix una gran intel·ligència tipus detectiu i amb ell hauran de tenir molta cura. Es revela que Bourbon és en realitat Toru Amuro/Rei Furya, qui en realitat está infiltrat en l'Organització per part de la Policia Secreta.
 • Irish(mort): Surt a la pel·lícula 13 i descobreix la veritable identitat de Conan, però li diu que no li farà res perqué el vol dur viu davant l'Organització per revelar-los la seva identitat. És assassinat per Gin, ja que li ordena a Chianti que el mati. Al final, quan està a punt de morir, decideix protegir a Conan dels franctiradors Chianti i Korn.
 • Curaçao(morta) Apareix a la pel·lícula 20 com una agent de l'Organització encarregada de robar una llista on apareixen tots els agents no coberts (NOC) de forces especials com l'FBI, etc, infiltrats a l'organització. Arran d'un accident de cotxe després dels fets, perd la memòria i és incapaç de recordar la llista d'infirltrats sencera, però va aconseguir enviar uns quants noms a l'Organització, que comença a matar-los sense pietat. Al principi es creia que era Rum, però després es menciona que va ser "reclutada" per Rum al veure les seves habilitats. Mor al final de la pel·lícula.