Canal Super3

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióCanal Super3
Dades base
Abreviació Canal Super3
Tipus entitat empresa de televisió
Sector TV
Especialitat Infantil
Idioma oficial Català
País d'origen Catalunya Catalunya
Història
Nom anterior K3
Fundació 18 d'octubre de 2009 (2009-10-18) (7 anys)
Activitat
Zona on actua Catalunya Catalunya
Andorra Andorra
Catalunya Catalunya Nord
Illes Balears Illes Balears
Aragó Franja de Ponent
Serveis DVB-C i DVB-T
Organització i govern
Seu central 
És propietat de Televisió de Catalunya
Canals germans TV3
El 33
3/24
3XL
Esport 3
TV3CAT
TV3 HD
Altres dades
Terrestre
TDT Barcelona: 61
Girona: 60
Lleida: 58
Tarragona: 59
Catalunya Nord: 37
Illes Balears: 26
Andorra: 36
Baix Cinca: 59
Castelló: 47
València: 37
Ribera i Safor: 55
Cable
ONO Catalunya Catalunya: Dial 9
País Valencià País Valencià: Dial 9
IPTV
Movistar+ Catalunya Catalunya: Dial 156

Web www.super3.cat
Modifica dades a Wikidata

El canal Super3, conegut simplement com a Super3,[1] és un canal de televisió que pertany a Televisió de Catalunya, destinat al públic infantil i juvenil. Va ser fundat el 18 d'octubre de 2009, durant la Festa dels Súpers, en substitució del K3 .[2][3] Emet des de les 6 del matí fins a dos quarts de 10 de la nit, compartint freqüència amb el Canal 33, de temàtica cultural.

El nom del canal ve del programa Club Super3, en emissió des de 1991, un programa on s'emetien sèries infantils, tant de persones com de dibuixos animats. Entre una sèrie i una altra s'hi introduïen esquetxos o gags protagonitzats pels diversos personatges del Club: durant les tres primeres etapes (1991-2006), aquests esquetxos seguien una dinàmica més semblant al que era habitual en altres programes infantils de televisió catalans (tot i que amb un ús dels nous llenguatges força innovador). A partir de 2006 s'incorpora un punt sitcom als gags que, unit al treball de guió, els acosta també a edats no necessàriament infantils. A partir de la creació del canal, se segueix el mateix estil que l'antic programa, afegint gags entre sèrie i sèrie.

Història[modifica | modifica el codi]

Com a programa[modifica | modifica el codi]

Els pares del programa van ser Joan Sibina i Anna Ribas que, el 1989, van començar a preparar el projecte, per emetre'l el 1990. El Club tenia una finalitat d'entretenir el públic infantil i fer activitats lúdiques amb aquest, com ara la Festa dels Súpers o iniciar campanyes d'ajuda pels més desafavorits.

Primer grup (1991-1999)[modifica | modifica el codi]

L'11 de febrer de 1991, Televisió de Catalunya iniciava les emissions del programa Club Super3, un programa contenidor de sèries infantils, que es caracteritzava per emetre esquetxos entre sèrie i sèrie. Aquests gags permetien que els nens i nenes interaccionessin i participessin en aquest "club". Paral·lelament a la creació del programa, també es van desenvolupar activitats fora de l'àmbit televisiu, per exemple, creant un carnet que els permetia gaudir d'avantatges.

La Nets: va ser el primer personatge. Era l'encarregada de llegir cartes dels Súpers, fer carnets i portar el Club en bon peu. En una primera etapa, va estar interpretada per Victòria Pagès, però després va ser interpretada per Irene Belza. Aquest canvi es va justificar amb què la primera Nets va decidir anar a l'espai amb un coet espacial, el qual la va dur al planeta anomenat Morf. Allà hi havia un laberint de miralls, a l'interior del qual hi bufava un vent molt fort, que va transformar la Nets en la Nets "2". Temps més tard, la Nets "2" va tornar a Morf guiada pel llibre dels enigmes per tal de salvar el Petri, qui havia quedat adormit per culpa d'un encanteri d'en Megazero; el llibre va dir-li a la Nets que anés al centre del remolí, al centre del laberint dels miralls, i allà rebria poders per transformar-se; aquests poders van ser els que van transformar-la en Netsòlia. La Nets va mantenir els poders per transformar-se en Netsòlia fins que el Megazero els hi va prendre. Va desaparèixer el 1999 quan queda atrapada a l'essència del mega zero. allà, les dues neurones del Mega: Poca i Solta, l'obliguen a participar en un concurs si vol sortir "qui l'encerta surt" cada cop que falla una pregunta, es fa més petita, fins a convertir-se en una bola de llum. Aquesta bola de llum es va transferir, gràcies a la supermà, a la foto de la Bibiana que estava en un calendari del 1999 dins de la ment del megazeró . Un cop s'introdueix la bola de llum cobra vida i pot sortir-ne.

La Noti-Press, anomenada Noti, va ser un altre dels personatges d'aquesta primera etapa. Anava vestida sempre de vermell i negre i era la reportera del club. Interpretada per Montse Puga, la Noti tenia la capacitat de generar imatges al seu cos o a la roba. Durant una estada al món del muaré, va perdre la imatge i el Club Super3 la hi va retornar amb una imatge més moderna. Amb aquest canvi va adquirir la central de dades; una versió digitalitzada i ultramoderna del seu banc d'imatges. El feia servir pels seus reportatges i respondre preguntes al instat. A partir d'aquest moment, va començar a canviar de roba, sempre de colors vermells i negres i convervant algun element del seu vestit original, cosa que fins aleshores no havia fet. A principis de 2000 la Noti va deixar d'aparèixer (sense cap motiu) al Club Súper 3 quan va acabar una trama dedicada a l'egipte i les mòmies.

El Petritxol, anomenat Petri, era un altre dels personatges d'aquesta etapa. S'encarregava de transmetre els faxos amb el Petrifax que tenia en el vestit a l'abdomen i que demostrava tenir vida pròpia amb els seus missatges. Posava el prefix petri- a molts de mots i hi havia moltes frases que sempre deixava anar en moments precisos, com per exemple: Petriestupend!, Petrillons! També duia les cartes dels Súpers a la Nets i, més tard, a la Bibiana. Sempre anava vestit de groc i negre, portava cascs i ulleres i al principi un monopatí. Va ser interpretat per Ramon Peris-March. El Petri va desaparèixer l'octubre de 2001 segrestat pel Megazero després d'una lluita fratricida amb l'ajuda dels Petriclons. Durant la festa dels súpers d'aquells anys, els nens i nenes van haver de dibuixar petriclons, la fusió del petri i els petriclons va donar lloc a en "Petri"Krust

Primers canvis (1999 - 2003)[modifica | modifica el codi]

La Bibiana: interpretada per Bibiana Guzman. Va sortir d'un calendari que estava a la ment del megazero, quan la Nets, en forma de llum va introduir-se dins la seva imatge i va cobrar vida. A partir d'aquell moment va passar a dur a terme les funcions de la Nets, i, tot i no ser ella, conservava tots els seus recòrds.

El Jordi: va aparèixer a finals del 99. Conduïa el programa juntament amb la Bibiana i feia reportatges. Interpretat per Jordi Padrosa, va mantenir-se al club fins a finals de 2000, poc després de la Festa dels Súpers, quan va sortir disparat amb un coet espacial pel Megazero i va perdre la connexió amb la Bibiana quan les ones d'emissió ja no arribaven a la terra. En aquest punt es donà a entendre que entre els dos hi havia un amor important.

El "Petri"Krust: El 2001 el Petri va ser substituït per un nou personatge. Tot comença quan en Petri va emprendre una lluita, no satisfactòria, contra el Megazero, acompanyat pels Petriclons - personatges semblants al Petri però amb aspectes diferents -. Però al cap d'un temps de lluita, en Petri va ser segrestat pel Megazero. Per tal d'alliberar-lo, els súpers van haver de dibuixar Petriclons a la festa dels súpers. En Petri es va poder alliberar del Megazero, però alhora fou fusionat amb els Petriclons que havien dibuixat els Súpers; aquesta fusió va donar a lloc al PetriKrust, molt semblant al Petri però amb un aspecte més modern i, a diferència d'aquest, va canviar en tres ocasions de vestit. Al principi seguia utilitzant el prefix "petri", però aviat va perdre la costum i,de la mateixa manera, el seu nom va simplificar-se a Krust. Parlava utilitzant sinònims: He vist/mirat aquesta sèrie. Va perdre el Petrifax, que va ser substituït pel Krustimàtic, d'on li sortien tota mena d'objectes. A més a més, disposava d'una arma: la Krustiola que li permetia volar. Va ser interpretat pel Victor Àlvaro.

En Lèmak, que va sortir de la web del club l'Octubre del 2001 al mateix dia que va aparèixer en PetriKrust. Llegia els e-mails i correus dels súpers, s'encarregava de la web i, a part, feia la funció de reporter. Tenia frases característiques com: "Repixels","per tots els bits", " per tots els mòdems", etc. Va estar fins al final del Club, quan va desaparèixer per culpa de la màquina capgiradora. Va ser interpretat per Victor Àlvaro.

Etapa final (2004-2006)[modifica | modifica el codi]

Al març/abril de 2003 Krust: En "PetriKrust" a mitjans va ser enredat per la Ruïnosa i se'l va endur a la sala d'operacions de la seva clínica de bellesa. Un cop allà, el va adormir i li va prendre la krustiola. La Ruïnosa el volia operar, posar-li un nas de porc... A mitja operació en Krust va poder fugir un pèl canviat. Va començar una lluita per recuperar la krustiola. En totes les trobades entre ell i la Ruïnosa, ella el volia liquidar. No obstant això, la Krustiola no podia matar-lo i simplement li canviava l'aspecte i personalitat; Krust malhumorat, sepastre... En últim moment, la Ruïnosa va capturar el Krust amb el seu exèrcit de clons "les ruïnosetes", que va haver de ser alliberat pel rei de bastós, tot donant-li la imatge definitiva. Un cop va assolir aquesta forma, i encara sense la Krustiola, va idear un pla per recuperar-la que consistia a seduir a la Ruïnosa amb la Basturiola (La Krustiola del Rei de Bastos). El pla d'en Krust va resultar un èxit i va poder recuperar la krustiola. S'encarregava de protegir el Club de la Ruïnosa i el Megazero. Recuperant l'estil d'en Petri, utilitzava el mot Krust per fer jocs de paraules com Krustiola, Kruketes, Krusants, Krustilleres, etcètera. Va ser interpretat per Joan Dausà

La Kès: Finalment, el 2004 la Bibiana va quedar atrapada en un concurs de televisió anomenat Ni gat ni gos, per culpa del Megazero i la Ruïnosa. Finalment, van poder sortir a través d'un mirall quedant fusionades en el cos de la Kès, que era l'hostessa del programa, però que conservava la memòria de la Bibiana. La Kès va ser interpretada per Agnès Busquets.

Altres personatges Club Super3 antic[modifica | modifica el codi]

Altres personatges d'aquesta etapa i que van durar fins al final del Super3 van ser el Megazero, un virus que des del començament s'intenta carregar el club;

Super3, també coneguda com la Supermà, una amb un guant blau i capa vermella amb el poder de vèncer el Megazero. Durant algun temps, per culpa del Megazero, va perdre la seva força i gràcies, de nou, a la col·laboració dels súpers va recuperar tota la seva vitalitat.

El Tomàtic a l'exposició del 25è aniversari del Súper 3 al Palau Robert de Barcelona el març de 2016.

El Tomàtic, era una barreja de telèfon i tomàquet amb ulleres de sol que parlava i que tenia un contestador on els súpers li demanaven vídeos. Als inicis es mostrava com un autòmat amb plató propi i posteriorment es va mostrar com a animació. Com que de les diverses peticions cada cop era més freqüent que els Súpers demanessin videoclips musicals, cap als inicis dels anys 2000 el Tomàtic va passar a tenir programa propi, el Top Ten Tomàtic, on feia de discjòquei, i s'emetien videoclips i entrevistes musicals, es proposaven concursos als súpers i també hi havia gags entre espai i espai, protagonitzats pel mateix Tomàtic juntament amb el Cosí, el seu cosí. El Tomàtic tenia un caràcter totalment extravertit i esbojarrat que durant la primera etapa era acompanyat per la Verona, un altre telèfon que era l'antitesi del tomàquet vermell: seria, estirada... I de la qual ell n'estava enamorat. Fins i tot li va dedicar un tema al seu disc "Transtomàtic Express" (1997) anomenat "Oh! Verona".

En Top, en Buf i el Flaix, eren tres minúscules criatures que sempre apareixien juntes: en Top era l'assenyat, de color blau i portava ulleres, en Flaix era l'accelerat, de color vermell i duia una visera sense gorra, i en Buf era el gandul, de color groc i sempre duia auriculars i tenia ganes de dormir. Sempre que trobaven els Megatxis (una mena de còpies petites del Megazero) els aixafaven amb masses. Les veus dels personatges eren interpretades pels primers actors que feien de Petri, Néts i Noti..

També va aparèixer la Petriombreta, una ombreta trapella d'en Petri, la Lluenta, una llúdriga que donava consells mediambientals i la SuperÊ una estrella que sempre tenia respostes científiques als dubtes dels súpers.

El Megazero, en el seu afany de destruir el Super3, va enviar un parell de subdits. Un d'ells, el segon (es desconeix com es deia el primer súbdit que va ajudar, durant un temps, al Megazero), va ser la Ruïnosa Gratandós (interpretada per Anna Casas), que ràpidament es va desvincular del Megazero. Tot i que tenien el mateix objectiu, actuaven per separat. Banitosa, narcisista, creguda... Tots aquests eren els adjectius que definien el personatge.. La popularitat d'aquest personatge va ser tal que va estar en actiu entre el 1997 (any de la seva aparició) fins al final de la primera etapa. Va arribar a fer el seu propi "canal" anomenat Tele Ruïnosa i, fins i tot, gravar un disc en solitari. A l'última festa dels súpers van intentar esborrar el Club Super 3, però van fracassar. Llavors la Ruïnosa va crear una màquina capgiradora, però sortí un imprevist que va fer que la Ruïnosa es tornés super i la Kés, en Krust i en Lemac es tornessin ruïnosos, els quals esborraren la súper mà gràcies al Mega Zero.

Renovació total (des del 2006)[modifica | modifica el codi]

Lloc web del Super3 de l'any 2006.

L'11 de setembre de 2006 la màquina capgiradora de la Ruïnosa atrapa el Club Super3 i tots els seus personatges en un forat del temps i els fa retrocedir 15 anys en el temps. L'última imatge de l'"antic" Club Super3 és la Supermà sobrevolant la pantalla i deixant la imatge en negre.

El 12 de setembre de 2006, el Club Super3 pateix grans canvis en el seu disseny, personatges, logotip, sèries i pàgina web. A partir d'aquest moment, els personatges són una família, la Família del Super3, uns dibuixos animats transformats en personatges reals que van decidir fugir de l'últim capítol de les seves sèries i provar sort en el nostre món. Els caldrà adaptar-se a les convencions humanes i les particularitats del món, i una de les coses que fan és gestionar i promocionar el Club Super3. Els personatges de la família del Super3 han vingut al nostre món equipats amb un objecte màgic, associat a diferents temàtiques.

La família estava formada al principi per l'Àlex (Berta Errando), la inventora, provinent d'"els cibernètics"; el seu marit Pau (Joan Valentí Cortès), l'aventurer, provinent de "Jungles misterioses"; el seu fill Roc (Ferran Vilajosana), el cantant, provinent d'"els cibernètics"; la seva filla Lila (Ester Vázquez), la fotògrafa; en Fluski (Albert Ausellé), provinent d'una sèrie que no es va arribar a estrenar mai, i sense cap familiar dins la família; i el Bonsai (Jordi Díaz), un bonsai que en Pau es va endur de "Jungles Misterioses". Entre els nous personatges, però, també s'hi han d'incloure tres personatges que visiten la família esporàdicament: l'Anna (Anna Castillo), cantant dels SP3, l'Ovidi (Jordi Ormad), fill dels veïns que passa moltes hores amb la família, i la Tru (Anna Moliner), que prové del món dels dibuixos animats com la família i té aspecte de porqueta. Finalment, la família dos potencials enemic el Senyor Pla (Domènec de Guzmán Ciscar), que és el propietari de la casa de la família i farà el possible per fer-los fora; i en Rick (David Marcé), el submís ajudant del Senyor Pla.[4]

Al setembre de 2013, durant el viatge de la família a la Lluna, en Roc troba un ou que resulta ser d'en Biri-biri (Eva Martí), un extraterrestre blau d'aspecte de nadó que visita la família tot sovint. Tanmateix, després de vuit anys dels mateixos personatges a la família, en Roc va deixar la sèrie al maig de 2014, per a ser substituït un mes després per Desmond (Víctor Bea), el xicot fantasma de la Lila que va deixar de ser un fantasma per a esdevenir de carn i ossos. Dos anys després, la Lila i en Desmond marxen a viure a un castell encantat i abandonen la sèrie el juny de 2016, deixant pas a la Nenúfar (Norma Pujol) i la Matoll (Laia Pardo), dues elfes que regala la Lila a en Pau abans de marxar. Al setembre del mateix any entra en escena el 6Q (Marc Vilajuana), un robot de cuina creat per l'Àlex.

Com a canal de televisió[modifica | modifica el codi]

Precedents[modifica | modifica el codi]

Anteriorment, havia existit un canal amb la mateixa denominació que emetia a la plataforma Vía Digital (1997-2002), que era produït per Teuve amb la col·laboració de Televisió de Catalunya. Després que TVC deixés de col·laborar-hi, s'anomenà Super Ñ. L'1 de novembre de 2006 ONO compra la productora Teuve i decideix canviar-li el nom pel de Kitz. El canal va ser venut al grup internacional KidsCo,[5] i l'1 de maig de 2008 canvià el seu nom a Kids Co per adaptar-se a la marca internacional.[6]

Campanya per promocionar l'obertura del canal.

Actual[modifica | modifica el codi]

Amb l'arribada de l'apagada analògica l'any 2009, Televisió de Catalunya remodelà la seva oferta a la televisió digital terrestre. Entre altres canvis, es decideix modificar l'oferta de la programació infantil i juvenil, i substituir el canal K3.

El nou Canal Super3 va iniciar les emissions a dos quarts de dues del migdia del diumenge 18 d'octubre de 2009 per la TDT i en analògic compartint freqüència amb El 33;[7] la inauguració va tenir lloc a la festa dels Súpers que es va celebrar els dies 17 i 18 d'octubre de 2009. Està basat en el programa Club Super3 que ha estat emès en diferents canals de TVC (TV3, 33 i K3), que actualment té 1.100.000 socis i que es va emetre per primer cop el 1991.[8] Des del 15 de febrer de 2010 només emet per TDT.[9]

El mes d'abril de 2015, conjuntament amb el canal 33 i el 3/24, va deixar d'emetre a les Illes Balears com a conseqüència de la reordenació de l'espai radioelèctric. Aquesta decisió del Govern de les Illes Balears fou molt controvertida per l'existència d'alternatives tècniques que haurien fet possible la continuïtat de la seva recepció.[10]

El 17 de desembre de 2015, va tornar el senyal del canal Super3, juntament amb el senyal del Canal 33 i el 3/24 a les Illes Balears. El nou Govern Balear de Francina Armengol va formular la solució tècnica d'adaptar el múltiplex autonòmic del canal 26, comprimint i optimitzant estadísticament el senyal de la resta de canals, sense minvar la qualitat del senyal d'alta definició d'IB3, la televisió pública balear. El retorn del senyal ha comportat un augment de l'oferta pública de canals en llengua pròpia a les Illes Balears, fent especial esment en aquest cas en continguts adreçats al públic infantil i juvenil.[11]

Programació[modifica | modifica el codi]

Exposició el 2016 al Palau Robert.
Categoria principal: Sèries emeses pel Club Super3

A diferència del K3, adreçat a un públic infantil i juvenil, la programació del Canal Super3 enfoca un públic inferior a 9 anys.[12]

Un dels protagonistes de la programació roman el Club Super3 compost per en Roc, la Lila, l'Àlex, en Fluski i en Pau, juntament amb la veïna, la Pati Pla, i el seu oncle, el malvat Sr. Pla. Aquest programa és l'eix del canal, que té tota una sèrie d'altres programes:[13]

 • MIC, un contenidor de sèries semblant al Club Super3 però adreçat al públic inferior als 6 anys.
 • Info-K, un informatiu adaptat per als nens.
 • Fish&Chips, un concurs per practicar l'anglès que s'estrenà el 15 de gener de 2011.
 • Una mà de contes, programa que explica contes dibuixats per una mà.
 • Picalletres, un concurs d'escoles, que consisteix a lletrejar.
 • Dinàmiks, un programa presentat per en Dani Jiménez on es fan experiments i s'hi expliquen curiositats científiques.
 • Kukurota, programa sobre animals presentat per Pau Ferran.

Programes anteriors[modifica | modifica el codi]

 • Play (2008-2010). Concurs per practicar l'anglès, inicialment emès al K3.
 • Expedient Zack (2004). Sèrie de ciència-ficció per a públic juvenil.
 • Els Extreordinaris, un programa un explica l'origen i la producció d'objectes de la vida real.
 • De què va?, és un programa on, en cada capítol, un grup de súpers comentaven i recomanaven un llibre que s'havien llegit.
 • Superveterinaris, era un programa on una família i el seu gos, amb l'ajuda d'una ensinistradora, aprenien trucs i com jugar amb la mascota.
 • TAGS, (2006-2015). Programa de lleure i entreteniment pensat per preadolescents a partir de 10 anys.

Activitats[modifica | modifica el codi]

Els carnets de súper[modifica | modifica el codi]

Logotip 1 milió

El Canal Super3 disposa, des dels seus inicis com a programa, d'un carnet gratuït pels nens entre 0 i 15 anys. Els nens que el posseeixen s'anomenen súpers, i el carnet els permet realitzar tot tipus d'activitats lúdiques, culturals i esportives gratuïtament o bé amb una rebaixa.

A partir de la nova etapa del club (2006) es van crear dos carnets, amb nova forma i colors respecte a l'anterior, un per a la franja de 0 a 8 anys (el "Carnet Super3") i un altre (el "Carnet Super3+") destinat als nens de 8 a 15 anys, que inclou totes les activitats del carnet anterior i d'altres exclusives per als més grans. El 5 de gener de 2007 el Club va arribar a la xifra d'un milió de súpers donats d'alta des del febrer de 1991, tot i que molts d'ells ja no són actius perquè tenen més de 15 anys. El 2013 es van dissenyar uns nous carnets adaptats al nou logotip i van aparèixer quan el Roc i en Fluski van fer la pasta de carnets de qualsevol manera i van sortir els nous carnets igual que els anterior amb supe3 i super3 +.

La festa dels súpers[modifica | modifica el codi]

Article principal: La festa dels súpers

Des de 1996, i amb l'única excepció de 2006 - que no es va realitzar a causa del canvi que hi va haver -, se celebra un cop a l'any la Festa dels Súpers, que té molt d'èxit en totes les seves edicions. Dura un cap de setmana i es realitzen tota mena d'activitats, jocs, concursos i concerts pels súpers a l'Estadi Olímpic Montjuïc (Barcelona).

Súpers![modifica | modifica el codi]

Article principal: Revista Súpers!

L'agost de 1998 va sortir la primera revista del programa Club Super3, que va acabar el desembre de 2008 i s'anomenava La Revista dels Súpers. Des del 2010, el Canal Super3 disposa de revista pròpia, anomenada Súpers!. Aquesta revista parteix dels valors lúdics i pedagògics del Canal Super3 per acostar als nens i les nenes la natura, la ciència i la cultura, mitjançant els personatges de la família del Super3.[14]

Música[modifica | modifica el codi]

El Club Super3 ha tret a la venda diferents cassets i, posteriorment, discos amb la música que sonava al programa. Durant els primers anys, els cantants d'aquests discs eren els personatges del Club i un grup de súpers, el Cor del Club Super3 o cor Coral·lí,[15] que actualment segueix en funcionament però totalment deslligat de la televisió. Es caracteritzaven per interpretar músiques de pròpia creació però també tradicionals, populars del país i d'arreu del món.

 • Clubifaximàtic (1992)
 • Clubitresicentimil (1994)
 • Va Superfiu (1995)
 • Clubisupersom (1996)
 • Apasupersom-Hi (1998)
 • Apasuperballa! (1999)
 • SuperClubiDibudà (2001)
 • Superclubitresifiu (2003)

Altres discos relacionats amb el Club Super 3 són:

 • Transtomàtic Express (1997)
 • Transtomàtic 2 (1998)
 • Transtomàtic 3 (1999)
 • Transtomàtic 4 (2000)
 • Ruïnosa Gratand'on Gratand'off (2001)
 • A Les 3 Per Molts Anys (2001)
 • Superxiula! (2004)

Discos nadalencs:

 • Supernadales (1997)
 • Superestrelles de Nadal (2000)
 • Supernadales 2 (2002)

Amb el canvi de format el 2006 el cor va ser eliminat, i uns anys després es van crear el SP3, un grup de joves que interpreten les cançons del club.

 • Benvinguts al Club (2006): Primer disc tret a la venda de la nova etapa que afrontava el Club. S'hi podia trobar un CD amb dotze cançons diferents, galeries de fotos i fons d'escriptori, i un DVD amb alguns videoclips, gags emesos per TV, i dues cançons en format Karaoke.[16]
 • Anem a veure món (2009): El segon disc de la nova etapa, titulat Anem a veure món, el qual es pot adquirir en diversos packs: El primer: CD, el segon: DVD + Catifa, el tercer: CD + DVD + Catifa i el quart: CD + MP3 Super3 + Catifa.
 • Uh! Oh! No tinc por! (2011): El tercer disc actualment és Uh! oh! No tinc por!, que arriba a la venda per el motiu de la 15a Festa dels Súpers de l'any 2011. I el videoclip de la cançó que dóna nom al disc: Uh! Oh! No tinc por! interpretada principalment per la Lila. Aquest disc ha venut més de 25.000 còpies.[17]
 • Connectem (2013): El RocPod del lloc web del canal va ser el primer a anunciar un disc del qual la cançó principal (de les 13) és Connectem, interpretada per la Pati Pla, gràcies a l'Àlex que vol viatjar a la Lluna, a la venda des del 5 d'octubre de 2013.
 • Arkandú (2015): Llançat per a coincidir amb la 19a Festa dels súpers, inclou tretze noves cançons i està a la venda des del 15 d'octubre de 2015.

El 22 de novembre de 2013, es va anunciar el Super3: el Musical, que es pot veure al Teatre Victòria de Barcelona a partir del 14 de desembre, organitzat per Televisió de Catalunya i produït per Dagoll Dagom.[18] El Sr Pla ha segrestat la Mildred -l'amiga de la Lila- i la té tancada en un castell embruixat, perquè ara els membres de la família del Super3 l'han de salvar.[19] Des del 28 de desembre de 2014 està disponible en alguns cinemes Cinesa.[20] També està en format DVD des del març de 2015 i s'ha pogut veure pel canal.

L'any 2016, l'aplicació mòbil del Club Super3 guanyà el premi Zapping en la categoria de millor iniciativa a internet o app.[21]

Logotips[modifica | modifica el codi]

Entre el 1991 i el 2009, el programa va tenir dos logotips diferents. El tercer logotip és l'actual del canal:

Club Super 3 Club Super 3 Canal Super3
Febrer 1991 a
Setembre del 2006
Setembre 2006 a
Octubre del 2009
Des de l'octubre del 2009

Audiències[modifica | modifica el codi]

Any Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Desembre Mitjana anual
2010 - - 1,1%[22] 1,0%[23] 1,1%[24] 1,3%[25] 1,7%[26] 2,1%[27] 1,5%[28] 1,5%[29] 1,4%[30] 1,5%[31] 1,2%[32]
2011 1,5%[33] 1,7%[34] 1,7%[35] 1,6%[36] 1,4%[37] 1,5%[38] 1,6%[39] 1,8%[40] 1,5%[41] 1,5%[42] 1,4%[43] 1,6%
2012 1,4%[44] 1,6%[45] 1,8%[46] 1,6%[47] 1,5%[48] 1,5%[49] 1,3%[50] 1,6%[51] 1,3%[52] 1,5%[53] 1,6%[52] 1,8%[52]
2013 1,8%[52] 1,7%[52] 1,9%[52] 1,6%[52] 1,7%[52] 2,1%[52]

Referències[modifica | modifica el codi]

 1. S.A., (ASI) Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals,. «ésAdir > Noms propis > Super3». esadir.cat. [Consulta: 9 gener 2017].
 2. Televisió de Catalunya llança el Canal Super3, el seu canal de dibuixos en català, 3cat24.
 3. Videos 3alacarta: Canal Super3.
 4. «El Super3 celebra el seu 20è aniversari». TV3.cat, 28-01-2011. [Consulta: 21 desembre 2011].
 5. El nuevo Kitz 'Kids Co' llegaría a España de la mano de Sparrowhawk Media ONOWeb, 9 de novembre de 2007 (castellà)
 6. El próximo 1 de mayo nace KidsCo, el nuevo canal de televisión para niños TodoSobreMiTele, 3 de març de 2008 (castellà)
 7. 3cat24: TVC posa en marxa el nou Canal Super3
 8. TV3 estrenarà el nou Canal Super3, Televisió de Catalunya.
 9. «El Canal Super3 diu adéu al senyal analògic». Comunicació21.com, 12-02-2010. [Consulta: 13 febrer 2010].
 10. «Concentració contra la censura dels canals de TVC a les Illes Balears». Vilaweb.
 11. «Torna en Mic» (en català). AraBalears, 16-12-2015. [Consulta: 6 gener 2016].
 12. El nou canal Super3 inicia avui l’emissió per la TDT El Periódico de Catalunya 18.10.2009
 13. Programes super3.cat.
 14. Neix la revista "Súpers!", Televisió de Catalunya
 15. «Cor coral·li, Cor club super 3».
 16. «"Benvinguts al club", el nou disc del "Club Súper3"». TV3, 12-12-2006. [Consulta: 21 desembre 2011].
 17. «Els músics del pop també són súpers». Enderrock, 13-11-2011. [Consulta: 21 desembre 2011].
 18. «Super3: el Musical» (en català). TV3. [Consulta: 13 novembre 2026].
 19. «Super3: el musical» (en català). Super3.cat. [Consulta: 13 novembre 2026].
 20. [enllaç sense format] http://www.cinesa.es/Eventos/super-3-el-musical
 21. «TV3 obté cinc guardons en la 21a edició dels premis Zapping». 324.cat, 18-03-2016. [Consulta: 19 març 2016].
 22. «TV3, líder destacada al març amb el 16,3% de quota». TV3. [Consulta: 3 maig 2010].
 23. «TV3, líder per sisè mes consecutiu, amb el 14,7% de quota». TV3, 03-05-2010. [Consulta: 3 maig 2010].
 24. «TV3 és líder al maig, per setè mes consecutiu». TV3. [Consulta: 1 juny 2010].
 25. «TV3, líder per vuitè mes consecutiu, tot i el Mundial de Futbol». TV3, 01-07-2010. [Consulta: 1 juny 2010].
 26. «TV3 manté al juliol el liderat dels programes». TV3, 02-08-2010. [Consulta: 3 agost 2010].
 27. «TV3 tanca l'agost amb l'11,4% de quota i com a líder del rànquing de programes». TV3, 01-09-2010. [Consulta: 1 setembre 2010].
 28. «TV3 lidera al setembre amb un 14% de quota». TV3, 01-09-2010. [Consulta: 3 octubre 2010].
 29. «TV3 es dispara a l'octubre». Avui, 03-11-2010. [Consulta: 3 novembre 2010].
 30. «TV3 torna a liderar el rànquing mensual d'audiències el novembre». TV3, 01-12-2010. [Consulta: 1 desembre 2010].
 31. «TV3 lidera la nit de Cap d'Any». TV3, 03-01-2011. [Consulta: 3 gener 2011].
 32. «TV3 regna en el 2010». Avui, 30-12-2010. [Consulta: 1 gener 2011].
 33. «TV3 comença el 2011 liderant el gener de manera destacada». TV3, 01-02-2011. [Consulta: 2 febrer 2011].
 34. «TV3 manté el liderat al febrer, per sisè mes consecutiu». TV3, 01-03-2011. [Consulta: 2 març 2011].
 35. «TV3 continua liderant l'audiència i augmenta el seu avantatge». TV3, 01-04-2011. [Consulta: 1 abril 2011].
 36. «TV3 manté el liderat per vuitè mes consecutiu». TV3, 02-05-2011. [Consulta: 2 maig 2011].
 37. «TV3 manté el lideratge per novè mes consecutiu». TV3, 01-06-2011. [Consulta: 2 juny 2011].
 38. «TV3 manté el liderat al juny per desè mes consecutiu». TV3, 01-07-2011. [Consulta: 1 juliol 2011].
 39. «TV3 manté el liderat de programes al juliol». TV3, 01-08-2011. [Consulta: 1 agost 2011].
 40. «Telecinco també supera TV3 a l'agost». comunicació 21, 01-09-2011. [Consulta: 1 setembre 2011].
 41. «TV3 lidera el setembre amb un 13,2% de quota». TV3, 01-10-2011. [Consulta: 1 octubre 2011].
 42. «TV3 es consolida en el liderat l'octubre, després del parèntesi de l'estiu». TV3, 02-11-2011. [Consulta: 2 novembre 2011].
 43. «TV3 manté el liderat al novembre i augmenta a 2,8 punts l'avantatge a Tele 5». TV3, 01-12-2011. [Consulta: 1 desembre 2011].
 44. «TV3 comença l'any liderant el gener amb 3 punts d'avantatge». TV3, 01-02-2012. [Consulta: 1 febrer 2012].
 45. «TV3, més líder al febrer». TV3, 01-03-2012. [Consulta: 1 febrer 2012].
 46. «TV3 augmenta, al març, l'avantatge sobre les altres cadenes fins a 4,2 punts». 324, 02-04-2012. [Consulta: 8 abril 2012].
 47. «TV3 manté el liderat». TV3, 02-05-2012. [Consulta: 2 maig 2012].
 48. «TV3 manté el liderat». TV3, 01-06-2012. [Consulta: 12 agost 2012].
 49. «L'Eurocopa fa perdre el liderat a TV3». TV3, 02-07-2012. [Consulta: 12 agost 2012].
 50. «Els telenotícies i la producció pròpia fan recuperar el liderat a TV3 al juliol». TV3, 01-08-2012. [Consulta: 12 agost 2012].
 51. «TV3 recupera el liderat a l'agost, després de nou anys». TV3, 01-09-2012. [Consulta: 3 setembre 2012].
 52. 52,0 52,1 52,2 52,3 52,4 52,5 52,6 52,7 52,8 Busquets, Gemma «Súper 3 acaba el curs millorant les notes». El Punt Avui, 28-07-2013.
 53. «Datos Audiencia 01 de noviembre de 2012» (en castellà). FocusMedia, 02-11-2012. [Consulta: 7 desembre 2012].

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]