Canal Reus TV

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióCanal Reus TV
Logotip de Canal Reus TV a un dels seus micròfons

Lema Mira't
Dades
Nom curt Canal Reus TV
Tipus canal de televisió
Indústria TV
Pais d'origen Catalunya Catalunya
Història
Creació 26 de setembre del 1998
Activitat
Àrea d'operació Camp de Tarragona
Organització i govern
Propietat de Iniciatives de Televisió SL
Altres dades
Terrestre
TDT Baix Camp, Tarragonès i Alt Camp
i Conca de Barberà: 56 UHF

Lloc web www.canalreustv.cat
Modifica les dades a Wikidata

Canal Reus TV és una televisió local privada de Reus que forma part de la Xarxa de Televisions Locals.

El canal va emetre en analògic per la freqüència 65 de la UHF, que havia ocupat Canal 9 fins 1995. El 27 octubre 2008 van començar les emissions en TDT pel canal 56.

El canal, tot i estar subvencionat per l'Ajuntament de Reus, està impulsat per Iniciatives de Televisió, on són socis Carles Francino, Andreu Buenafuente i Xavier Grasset, entre d'altres.

Va iniciar les seves emissions en fase de proves al juny de 1998 i les seves emissions regulars van començar el 26 de setembre de 1998. El seu primer director va ser Xavier Bas, a qui 2003 va donar relleu a Francesc Domènech l'any 2003.

Algun dels programes més destacats van ser El món de Reus amb dos històrics de la cadena com són Josep Baiges i Gerard Martí. També cal citar El magatzem, La Graderia, Finestres, Alta Fidelitat, La malla i Tribuna. També emet programació de la Xarxa de Televisions Locals, com Telemonegal.

Al setembre de 2008 Canal Reus TV va deixar d'estar subvencionada per l'Ajuntament i va passar a ser exclusivament una televisió privada. Això és degut al fet que la gestió de la cadena per la TDT li correspon exclusivament a Iniciatives de Televisió SL. mentre que l'Ajuntament pretenia el propietari d'un canal públic exclusiu.