Eleccions legislatives de Corea del Sud de 2020

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Eleccions legislatives de Corea del Sud de 2020
 ← 2016 Modifica el valor a WikidataCorea del Sud Modifica el valor a Wikidata 2024 Modifica el valor a Wikidata  → 
Data15 abril 2020 Modifica el valor a Wikidata
TipusEleccions legislatives de Corea del Sud Modifica el valor a Wikidata
Càrrec a elegirdiputat de l'Assemblea Nacional de Corea del Sud ≈ 21st Legislative Assembly of South Korea (en) Tradueix. Durada del mandat: 4 anys Modifica el valor a Wikidata
Resultat de la votació Modifica el valor a Wikidata

Les eleccions legislatives de Corea del Sud de 2020 van ser unes eleccions legislatives que es van celebrar a Corea del Sud el 15 d'abril de 2020. Els 300 diputats de l'Assemblea Nacional van ser elegits, 253 de circumscripcions uninominals i 47 de llistes de partits proporcionals.[1] Van ser les primeres eleccions celebrades sota un aquest nou sistema electoral. Els dos partits més grans, el liberal Partit Demòcrata i el conservador Partit del Futur Unit, van crear nous partits satèl·lit (també coneguts com a partits de bloc) per aprofitar el sistema electoral revisat. Les reformes també van reduir l'edat de vot de 19 a 18 anys.

El Partit Demòcrata i el seu satèl·lit, el Partit de la Plataforma, van aconseguir una victòria contundent, aconseguint 180 dels 300 escons (60%) entre ells.[2] Només el Partit Demòcrata va guanyar 163 escons, el nombre més alt per qualsevol partit des de 1960. Això va garantir a l'aliança liberal governant una majoria absoluta a la cambra legislativa i les tres cinquenes parts de la supermajoria necessària per accelerar els seus procediments. L'aliança conservadora entre el Partit del Futur Unit i el seu satèl·lit Partit de Corea del Futur va guanyar 103 escons, el pitjor resultat conservador des de 1960.

Referències[modifica]