Elsa Fräulein SS

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaElsa Fräulein SS
Fräulein Devil Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióPatrice Rhomm
Protagonistes
ProduccióMarius Lesœur Modifica el valor a Wikidata
GuióPatrice Rhomm
MúsicaDaniel White Modifica el valor a Wikidata
FotografiaMichel Rocca
MuntatgeClaude Gros
ProductoraEurociné Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1977 Modifica el valor a Wikidata
Durada80 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema d'explotació Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0074469 Filmaffinity: 758113 Allocine: 135884 Letterboxd: captive-women-4 TCM: 480924 TMDB.org: 89644 Modifica el valor a Wikidata

Elsa: Fraulein SS, també coneguda com Fräulein Devil, Captive Women 4, i Fraulein Kitty, és una pel·lícula francesa de nazisploitation del 1977 dirigida per Patrice Rhomm (acreditat com Mike Starr).[1][2]

Argument[modifica]

La protagonista Malisa Longo és la cruel nazi Elsa, una antiga prostituta amb una inclinació pel sadomasoquisme, per les botes de cuir i la nuesa, i un odi a la Resistència francesa. Està ambientada durant els darrers dies de la Segona Guerra Mundial. El Tercer Reich[3] té previst recompensar els bons oficials nazis i eliminar els traïdors enviant un "Tren del plaer" per Europa. El tren està poblat per belles prostitutes que donaran servei als soldats mentre obtenen informació sobre els que havien traït el Reich.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

Malisa Longo havia interpretat anteriorment un petit paper a Saló Kitty, que li va aconseguir els papers principals en dues pel·lícules franceses d'imitació, Elsa Fräulein SS i Helga, la louve de Stilberg, totes dues rodades l'any 1977; la primera es va rodar als mateixos platós que Train spécial pour Hitler, una pel·lícula gairebé idèntica sense la implicació de Longo d'uns mesos abans. Les tres pel·lícules van utilitzar el mateix director, equip i repartiment secundari.

El trio de pel·lícules franceses segueix la fórmula de l'èxit de 1974 Ilsa, She Wolf of the SS que va protagonitzar Dyanne Thorne com a brutal comandant del camp de presoners, però, Elsa Fräulein SS També va agafar en préstec alguns elements argumentals i estilístics de Saló Kitty, la qual cosa va permetre que la pel·lícula es publicités amb èxit tant als mercats nord-americans com europeus amb èmfasi a part; L'estil "històries d'aventures bèl·liques" de la sèrie Ilsa a la primera i el truc del prostíbul nazi a la segona.

Referències[modifica]

  1. Captive Women 4 a radiotimes.com
  2. Captive Women 4, famousfix.com
  3. «El Tercer Reich en profundidad | Enciclopedia del Holocausto». [Consulta: 10 desembre 2023].

Enllaços externs[modifica]