Equip multidisciplinari

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

L'equip multidisciplinari supleix la deficiència que apareix quan s'analitza una tasca complexa i es dóna la situació que és pràcticament impossible que sigui realitzada per una sola persona, per més capaç i formada que aquesta sigui. L'equip multidisciplinari funciona sumant coneixements i experiències en camps diferents, orientats al mateix fi.

Definició[modifica]

Es pot definir un equip multidisciplinari com un conjunt de persones amb formació acadèmica i experiència professional diversa, que operen en conjunt durant un temps determinat per tal de resoldre un problema complex. És a dir que tenen un objectiu comú, cada individu és conscient del seu paper i del dels altres i treballen en conjunt sota la direcció d'un coordinador. Una bona analogia podria ser la d'una orquestra simfònica, on cada músic està fortament relacionat amb els altres, i sota la batuta del director obtenen el resultat final del seu treball.

La composició d'equips multidisciplinaris és molt variada, tant pel que fa al nombre de disciplines involucrades com en el nombre de membres de cada especialitat. En l'inici, al planificar l'activitat, es defineix com estarà format l'equip de personal encarregat d'afrontar el problema.

Alguns exemples de formació d'equips multidisciplinaris pode ser per estudiar qüestions a l'entorn de l'enginyeria, la medicina, o les ciències socials.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Equip multidisciplinari