Eragon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreEragon

Modifica el valor a Wikidata
Tipusobra literària Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorChristopher Paolini Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Il·lustradorJohn Jude Palencar Modifica el valor a Wikidata
Artista de la cobertaJohn Jude Palencar Modifica el valor a Wikidata
PublicacióEstats Units d'Amèrica, 2003
2003 Modifica el valor a Wikidata
EditorialAlfred A. Knopf Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gènerefantasia Modifica el valor a Wikidata
Públic objectiujove Modifica el valor a Wikidata
Personatges
Lloc de la narracióAlagaësia Modifica el valor a Wikidata
Sèrie
El llegat Modifica el valor a Wikidata
Eldest Modifica el valor a Wikidata
Altres
Lloc webalagaesia.com Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: 97a3fac1-c354-4f77-ad64-3db9948ddac2 Goodreads work: 3178011 Modifica el valor a Wikidata

Eragon és una novel·la escrita per Christopher Paolini i és el primer llibre de la trilogia El Llegat (Inheritance). Va ser originalment autopublicada per l'autor abans que fos recollit per Alfred A. Knopf i el convertís en un èxit de publicació i un Bestseller en el New York Times. La seqüela d'Eragon és Eldest, el tercer llibre s'anomena Brisigr i el quart Llegat.

Argument[modifica]

La història té lloc en una terra anomenada Alagaësia, que és governada pel rei tirà Galbatorix. Eragon és el protagonista, un noi de quinze anys que troba una espècie de safir a les Vertebrades, una indòmita sèrie de muntanyes a prop de Carvahall, mentre està caçant en el bosc. Ell, un noi que viu en una modesta granja amb el seu oncle Garrow, creu que així podrà comprar carn per a poder passar el fred hivern. Però en veritat, la pedra és un ou de drac. Just quan el descobreix, l'ou s'obre, i en neix una dragona, a la qual anomena Saphira.

Cria el drac en secret fins que dos Ra'zac s'introdueixen a la ciutat buscant la pedra blava misteriosa. Eragon i Saphira aconsegueixen evitar el perill amagant-se al bosc, però els seus oncles Garrow i Marian no seran tan afortunats. Els Ra'zac els mataran i destruiran casa seva.

Acompanyat per Brom, el conta contes del poble i un vell misteriós a la vegada, començaran a empaitar els Ra'zac. Brom, que sap molt sobre els Genets de Drac, la lluita amb espasa i la màgia, instruirà al jove Eragon. A la ciutat de Teirm esbrinen que podran trobar els Ra'zac a Dras Leona. Ell, Saphira i Brom, però, es veuran en mig d'una emboscada dels mateixos Ra'zac i seran rescatats per un desconegut anomenat Murtagh. En aquesta emboscada, resultarà mortalment ferit Brom, el qual li contarà algunes coses del seu passat a Eragon, com per exemple que ell n'era un Genet de Drac a qui van matar el seu drac... que s'anomenava també Saphira.

Tots tres (Eragon, Saphira i Murtagh) viatjaran llavors cap a l'amagatall dels vardens, tal com els havia esmentat Brom. Pel camí, Eragon somia amb una elfa que pateix moltíssim. Eragon serà capturat i empresonat a la mateixa presó que la elfa. Murtagh i Saphira el rescaten, i aquest fa el mateix amb la elfa. Eragon i Murtagh s'enfrontaran amb Durza, un ombra (una de les criatures més fortes a la terra).

Els úrgals empaitaran a Eragon i els seus companys en el camí cap a la guarida dels vardens, un lloc profund a les muntanyes Beor. Allà podran descansar i guariran a Arya, la elfa que Eragon va rescatar. Els úrgals intentaran prendre la fortalesa dels vardens, però Eragon matarà Durza i ho impedirà, pagant un preu molt alt: rebrà una ferida terrible a la seva esquena que el deixarà molt tocat. També morirà en aquesta batalla el rei dels vardens, i Nasuada, la seva filla, el succeirà. També es decideix que Eragon haurà de marxar cap a Ellesméra, el regne élfic, on haurà de començar el seu entrenament.

Personatges[modifica]

  • Arya: Elfa, guardiana de l'ou del que va néixer Saphira.
  • Brom: Ancià conta contes que habita la regió de Carvahall i que es converteix en mentor d'Eragon. Realment era un antic Genet de Drac.
  • Eragon: És el protagonista principal, té 17 anys, viu amb el seu oncle Garrow i el seu cosí Roran. La seva mare, Selena, el va abandonar al néixer.
  • Galbatorix: Rei de l'Imperi, un dels Genets del Drac i enemic d'Eragon.
  • Murtagh: fill de Morzan i amic d'Eragon.
  • Roran: Cosí d'Eragon, fill de Garrow i Marian.
  • Saphira: És una dragona i la millor amiga d'Eragon. Està lligada mentalment a ell.
  • Sloan: Carnisser de Carvahall i pare de Katrina.
  • Ajihad:Rei dels vardens i pare de nasuada.
  • Bessons:Líders del grup de magia dels vardens Du Vrangr Gata. escorcollen la met a Eragonquan ell arriba a tronjheim.
  • Jörmundur:Mà dreta d'Ajihad.
  • Hrotghar:Rei dels nans
  • Orik:Fill adoptiu de Hrotghar i futur hereu del clan Durgstring Ingietum
  • Kull:Elit de la raça els urgals. Ataquen farthen dur però en surten derrotats.


Wikiquote A Viquidites hi ha citacions, dites populars i frases fetes relatives a Eragon