Eragon (personatge)

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula personatgeEragon
Tipus personatge humà de ficció
personatge literari
personatge cinematogràfic
Creat per Christopher Paolini
Interpretat per Ed Speleers
Context
Rol protagonista
Present a l'obra Eragon, Eldest, Brisingr i Llegat
Dades personals
Sexe home
Ocupació pagès
Modifica dades a Wikidata

Eragon és el protagonista de El Llegat (Inheritance), l'obra escrita per Christopher Paolini, i també és el nom de la primera novel·la.

Història[modifica]

Eragon és un jove de 15 anys que habita prop de Carvahall, un petit poble que considera la seva llar. Eragon vivia amb el seu oncle Garrow i el seu cosí Roran. La mare de l'Eragon, la Selena, el va abandonar en néixer.

Un dia, mentre anava de cacera, va trobar una espècie de pedra blava molt estranya. Com veu que podria resultar molt cara, decideix vendre-la per treure diners per a l'hivern. Però la pedra resultarà ser en veritat un ou, un ou de drac. Encara que quan se n'assabenta, ja és massa tard, l'ou s'obre i neix una petita dragona, a la qual anomenarà Saphira. En el moment en què toca la dragona amb el seu palmell, una marca (anomenada Gedwëy Ignasia) apareix a la seva mà. No obstant això, la dragona porta un misteri amb ella relacionada amb els Genets de Drac.

A mesura que Saphira va creixent, Eragon s'adona del difícil que serà amagar-la. Quan els criats del Rei Galbatorix, els Ra'zac, entren a Carvahall a la recerca de la pedra desapareguda, Saphira força a Eragon a fugir amb ella. Els Ra'zac entren a la granja d'Eragon, cremant-ho tot, incloent a Garrow. Eragon intentá salvar-lo, però és massa tard i el seu oncle mor. Eragon clama venjança.

Brom el va instruir i li va regalar Zar'Roc, l'espasa de Morzan. Va conèixer Murtagh, fill de Morzan i van recórrer uns quants pobles junts. Va rescatar Arya de les mans de Durza, i la va dur al cau dels vardens, on la van curar. Allà, als túnels de Farthen Dûr, va matar Durza.

Abans de sortir cap a Ellesméra per completar el seu entrenament, va beneir a Elva, una nena dels vardens. Va recórrer el camí fins al regne èlfic juntament amb Arya i Orik, i per descomptat amb Saphira. En arribar allà va començar el seu aprenentatge amb el seu nou mestre Oromis, i el seu drac Glaedr. Durant la celebració del "jurament de la sang", es va declarar a Arya, però aquesta el rebutjà. També durant aquesta celebració, va sofrir canvis al seu cos que el van fer assemblar-se més als elfs. Pocs dies després, va sortir amb Saphira i Orik cap a Surda, per ajudar als vardens a defensar-se.

A la batalla dels camps ardents va descobrir que Murtagh era el seu germà gran, i per tant que Morzan era el seu pare.