Escola Austríaca

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L'Escola Austríaca es considera que fou fundada per Carl Menger i va néixer lligada a l'Escola Neoclàssica. És una escola de pensament econòmic que s'oposa a la utilització dels mètodes de les ciències naturals per a l'estudi de les accions humanes, ja que aquestes accions no poden ser reproduïdes en un laboratori per a la seva observació. Aquesta escola considera que s'han d'utilitzar mètodes lògics per als seus estudis, i el que és conegut com a introspecció o praxeologia.

El seu origen es troba en el debat metodològic amb l'Escola Històrica Alemanya, que en un ànim historicista intentava confinar les lleis del mercat a diferents etapes de la història.

Aquesta escola generalment s'ha oposat a programes d'investigació com el marxisme, socialisme, nazisme, feixisme, keynesianisme, i se l'ha considerat pròxima al liberalisme i neoliberalisme per les seves idees sobre l'organització social, política i econòmica.

Alguns dels més destacats membres d'aquesta escola són Friedrich Hayek, han estat Böhm-Bawerk, Wieser, Ludwig von Mises, Rothbard i Kirzner.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Escola Austríaca Modifica l'enllaç a Wikidata