Escuela Politécnica Nacional

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEscuela Politécnica Nacional
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusinstitució educativa universitària
editor en accés obert Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1869

Lloc webepn.edu.ec Modifica el valor a Wikidata

L'Escuela Politécnica Nacional (Observatorio Astronómico de Quito) és una Universitat situada a la ciutat de Quito (Equador).

L'Observatori Astronòmic de Quito és un observatori situat a la ciutat de Quito (Equador), al mig del parc de La Alameda, fundat el 1873 i el primer observatori nacional de l'Amèrica del Sud. Actualment pertany a l' Escuela Politécnica Nacional. L'Observatori Astronòmic de Quito (Observatorio Astronómico de Quito) és gestionat per l'EPN.[1]

EPN va adoptar el model d'universitat politècnica que posa l'accent en la instrucció de laboratori en la ciència i l'enginyeria aplicada.

L'observatori de Quito, al mig del parc de La Alameda, un dels més antics Amèrica del Sud fundat el 1873, gestionat per l'Escuela Politécnica Nacional

Institut Geofísic[modifica]

L'Institut de Geofísica conté equips internacionals de sismologia i vulcanologia monitoritzant els volcans de l'Equador en el Cinturó de foc del Pacífic i Illes Galápagos.[2][3]

Departament de Metal·lúrgia Extractiva[modifica]

El Departament de Metal·lúrgia Extractiva, també conegut com a Demex, és un centre ubicat al campus de l'Escola Politècnica Nacional que se centra en la investigació aplicada en l'àrea dels recursos minerals i el medi ambient, amb el seu focus principal en el processament de minerals, metal·lúrgia extractiva i de tractament d'efluents i el reciclatge de materials industrials.

El Departament de Metal·lúrgia Extractiva proporciona una anàlisi, proves a escala de laboratori, proves a escala pilot, un laboratori integrat, i una planta pilot amb la capacitat de processar i analitzar químicament Espectrometria d'absorció atòmica, Mineralogia òptica & Cristal·lografia de raigs X.

La metal·lúrgia, del grec metallon μεταλλου mina metàl·lica i ergon, treballa l'art d'extraure els metalls, és la disciplina, dins del domini de la ciència de materials, que estudia el comportament dels elements metàl·lics, els compostos intermetàl·lics i els seus aliatges. També és la tecnologia dels metalls, la manera d'aplicar la ciència per a la seva utilització pràctica, la seva extracció, transformació i elaboració. Georgius Agricola fou un científic alemany que és considerat el pare de la metal·lúrgia i la siderúrgia gràcies a la seva obra De Re Metallica (Sobre la natura dels metalls, 1556) que és un tractat de referència de les tècniques mineres i d'obtenció i treball dels metalls de l'època.

Galeria d'imatges[modifica]

Gustavo Orcés Museu d'Història Natural[modifica]

L'Observatori Astronòmic de Quito[modifica]

A les fotos de sota, equips antics de l'Observatori Astronòmic de Quito per mesurar terratrèmols.[4]

Referències[modifica]

  1. Actualment pertany a l'Escuela Politécnica Nacional.:http//oaq.epn.edu.ec/ web oficial de l'observatori, La Escuela Politécnica Nacional EPN gestiona la Observatorio Astronómico de Quito.
  2. «Instituto Geofísico - EPN- Home». igepn.edu.ec.
  3. [enllaç sense format] https://www.youtube.com/user/institutogeofisico YouTube, Instituto Geofísico EPN
  4. [enllaç sense format] http://oaq.epn.edu.ec Página oficial del Observatorio Astronómico de Quito, La Escuela Politécnica Nacional EPN gestiona la Observatorio Astronómico de Quito.