Albert III de Namur: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m Bot: Traient 6 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:Q930741
Línia 25: Línia 25:
[[Categoria:Comtes de Namur]]
[[Categoria:Comtes de Namur]]
[[Categoria:Comtes del Sacre Imperi]]
[[Categoria:Comtes del Sacre Imperi]]

[[de:Albert III. (Namur)]]
[[hu:III. Albert namuri gróf]]
[[nl:Albert III van Namen]]
[[pt:Alberto III de Namur]]
[[ru:Альберт III (граф Намюра)]]
[[fr:Albert III de Namur]]

Revisió del 17:01, 18 març 2013

Albert III de Namur, (nascut vers 1027), va ser comte de Namur de 1063 a la seva mort. Era fill d'Adalbert II, comte de Namur, i de Regelinda de Verdun (o de Lotaríngia).

Biografia

De 1071 a 1072, va ajudar a Riquilda d'Hainaut, comtessa de Flandes i d'Hainaut a lluitar contra Robert el Frisó, però la comtessa fou derrotada i va haver de renunciar a Flandes. El 1076, sostingut per Matilde de Canossa, va reivindicar el ducat de Bouillon, considerant tenir drets per part de la seva mare, i va combatre contra Godofreu de Bouillon per fer valer les seves pretensions. Durant una batalla prop de Dalhem, va matar al comte palatí Herman II de Lotaríngia (20 de setembre de 1085), el que el va fer caure en desgràcia amb l'emperador alemany.

Finalment, amb la Trève de Déu de 1086, el bisbe de Lieja va aconseguir fer ajustar la pau entre els bel·ligerants, en benefici de Godofreu.

El 1099, el bisbe Otbert de Lieja de Liège li va donar el comtat de Brunengeruz. Apareix encara en un diploma de 1101 associat al seu fill Godofreu, mentre que aquest últim sembla ja governar sol el 1105.

Matrimoni i fills

Es va casar vers el 1065 amb Ida de Saxònia († 1102), vídua de Frederic de Luxemburg, duc de Baixa Lotaríngia i que sembla ser filla de Bernat II, duc de Saxònoa. Van tenir 5 fills:

Font

  • Biographie nationale de Belgique, vol. 1, Albert III