Electroosmosi: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegint {{Commonscat}} que enllaça commons:category:Electro-osmosis
m Bot: corregint els apòstrofs (1)
Línia 1: Línia 1:
En [[electroquímica]] i en [[botànica]] de les [[Traqueobiont|plantes vasculars]], l''''electroosmosi''' és un fenomen consistent en el pas de líquid polaritzat a través d'una membrana o qualsevol altra estructura [[Porositat|porosa]] sota la influència d'un [[camp elèctric]]. L' electroosmosi va ser descrita per primer cop el [[1809]] per [[Ferdinand Friedrich Reuß]] i ha tingut una aplicació creixent en el camp dels [[microfuid]]s.
En [[electroquímica]] i en [[botànica]] de les [[Traqueobiont|plantes vasculars]], l''''electroosmosi''' és un fenomen consistent en el pas de líquid polaritzat a través d'una membrana o qualsevol altra estructura [[Porositat|porosa]] sota la influència d'un [[camp elèctric]]. L'electroosmosi va ser descrita per primer cop el [[1809]] per [[Ferdinand Friedrich Reuß]] i ha tingut una aplicació creixent en el camp dels [[microfuid]]s.


{{Commonscat}}
{{Commonscat}}

Revisió del 03:43, 27 jul 2013

En electroquímica i en botànica de les plantes vasculars, l'electroosmosi és un fenomen consistent en el pas de líquid polaritzat a través d'una membrana o qualsevol altra estructura porosa sota la influència d'un camp elèctric. L'electroosmosi va ser descrita per primer cop el 1809 per Ferdinand Friedrich Reuß i ha tingut una aplicació creixent en el camp dels microfuids.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Electroosmosi