Pere Ramis i Ramis: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Corregit: que feu l > que féu l
Línia 1: Línia 1:
'''Pere Ramis i Ramis''' ([[Maó]] 1748-1816), advocat i traductor menorquí, germà de [[Joan Ramis i Ramis]] amb qui formà part de la [[Societat Maonesa de Cultura]], tenia coneixements de llatí, grec, hebreu, àrab, anglès, francès, italià i alemany, motiu pel qual fou nomenat intèrpret de [[Carles III de Castella|Carles III]] a [[Menorca]], escriví la ''Traducció del discurs que feu l’almirante [[George Byng|Byng]] a l’hora de la mort'', (1779) i diverses traduccions al català no localitzades de [[Molière]], tot i que se li atribueix un text anònim d''el Malalt imaginari'' conservat a la [[Biblioteca de Catalunya]]. També traduí al castellà el procés contra [[James Murray]], darrer governador anglès de Menorca. Com jurista fou assessor del tribunal del crim i del tribunal del Vicealmirallat anglès a Menorca (1798-1802).
'''Pere Ramis i Ramis''' ([[Maó]] 1748-1816), advocat i traductor menorquí, germà de [[Joan Ramis i Ramis]] amb qui formà part de la [[Societat Maonesa de Cultura]], tenia coneixements de llatí, grec, hebreu, àrab, anglès, francès, italià i alemany, motiu pel qual fou nomenat intèrpret de [[Carles III de Castella|Carles III]] a [[Menorca]], escriví la ''Traducció del discurs que féu l’almirante [[George Byng|Byng]] a l’hora de la mort'', (1779) i diverses traduccions al català no localitzades de [[Molière]], tot i que se li atribueix un text anònim d''el Malalt imaginari'' conservat a la [[Biblioteca de Catalunya]]. També traduí al castellà el procés contra [[James Murray]], darrer governador anglès de Menorca. Com jurista fou assessor del tribunal del crim i del tribunal del Vicealmirallat anglès a Menorca (1798-1802).


== Vegeu també ==
== Vegeu també ==

Revisió del 19:59, 5 juny 2014

Pere Ramis i Ramis (Maó 1748-1816), advocat i traductor menorquí, germà de Joan Ramis i Ramis amb qui formà part de la Societat Maonesa de Cultura, tenia coneixements de llatí, grec, hebreu, àrab, anglès, francès, italià i alemany, motiu pel qual fou nomenat intèrpret de Carles III a Menorca, escriví la Traducció del discurs que féu l’almirante Byng a l’hora de la mort, (1779) i diverses traduccions al català no localitzades de Molière, tot i que se li atribueix un text anònim del Malalt imaginari conservat a la Biblioteca de Catalunya. També traduí al castellà el procés contra James Murray, darrer governador anglès de Menorca. Com jurista fou assessor del tribunal del crim i del tribunal del Vicealmirallat anglès a Menorca (1798-1802).

Vegeu també

Enllaços externs