Diferència entre revisions de la pàgina «American Type Founders»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: amb totes els > amb tots els
m (Corregit: caracters > caràcters)
m (Corregit: amb totes els > amb tots els)
El primer model de màquina de fotocomposició va ser el "A", de la que no es produeixen moltes unitats perquè l'ajust de caràcters deixa molt a desitjar. El model més comú era el "B", en el que l'ajust de caràcters va ser millorat mitjançant l'ús del mecanisme d'escapament de la ''Friden "Justowriter"'' de sis unitats. El darrer model, i més avançat era la "B-8", on es va agregar una vuitena unitat d'escapament al mecanisme a través d'una sèrie de relés electromecànics que podria afegir la vuitena unitat a alguns caràcters més grans, com la "M" majúscula, sense canviar el mecanisme bàsic d'escapament mecànic del model "B".
 
ATF va produir discos de tipus amb totestots els seus tipus populars, que eren anells concèntrics de fonts en un material plàstic transparent en forma negativa. En general, aquests discos contenien versions romana, cursiva i negreta de la mateixa cara. Es va produir fins i tot un disc amb l'únic disseny de tipus canadenc, anomenat "Cartier".
 
La ''phototypesetter'' va ser venuda al [[Canadà]], [[Alemanya]], [[Itàlia]], [[Dinamarca]], [[França]], [[Bèlgica]], [[Anglaterra]] i altres països, i a Dinamarca, diversos diaris es van produir en ''phototypesetters'' ATF per una empresa anomenada "Reprod".
1.140.577

modificacions

Menú de navegació