Diferència entre revisions de la pàgina «Palestina (província romana)»

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
(infotaula #QQ16)
{{infotaula estat desaparegut|nom=Palestina (província romana)<br/>Síria-Palestina|duració= indeterminat|final= Finals del segle IV}}
'''Palestina''', també coneguda com ao '''Síria-Palestina''', per bé que el primer nom és el més comunament usat, fou una [[província romana]] establerta en època indeterminada, probablement després de la [[Revolta de Bar Kokhebà|revolta jueva de [[Bar KochbaKokhebà]] aplacada finalment l'any [[135]]. ElEs nomva fouformar posatamb expressamentel perterritori recordarde la poca[[Judea importànciaromana]] deprimer ladepenent provínciadel (partprefecte de província de [[Síria (província romana)|Síria]], i perseparada oblidardes eldel nomfinal de Judea.la També[[Primera fouGuerra canviatJudeoromana|primera elrevolta]] nom del'any [[Jerusalem73]], queamb vales esdevenir ''Aelia Capitolina''. El nom pràctic fouregions de fet[[Judea]], el[[Galilea]], de[[Samària]] Palestinai [[Perea]].
 
El nom fou posat expressament per recordar la poca importància de la província (part de Síria) i per fer oblidar el nom de 'Judea'. També fou canviat el nom de [[Jerusalem]] que va esdevenir ''Aelia Capitolina''. El nom pràctic fou de fet el de Palestina.
Es va formar amb el territori de la [[Judea romana|Judea]] primer depenent del prefecte de [[Síria (província romana)|Síria]], i separada des del final de la primera revolta l'any [[73]], amb les regions de [[Judea]], [[Galilea]], [[Samària]] i [[Perea]].
 
La ''[[Legio VI Ferrata]]'' va estar acantonada a Palestina. Va subsistir fins finals del segle IV quan es va dividir en dues províncies: [[Palestina Primera]] i [[Palestina Segona]]. El [[Regne dels Nabateus]] es va convertir després del 104 en territori romà que amb altres territoris va formar la província d'[[Aràbia Pètria]], i el [[294]] fou rebatejada [[Palestina Salutaris]]; a finals del segle IV va esdevenir la [[Palestina Tercera]].
38.044

modificacions

Menú de navegació