Singularitat de Prandtl-Glauert: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Singulariat de Prandtl-Glauert mogut a Singularitat de Prandtl-Glauert
m Viquipeditzo el format
Línia 1: Línia 1:
{{article escolar}}
{{article escolar}}


[[Image:FA-18 Hornet breaking sound barrier (7 July 1999).jpg|thumb|330px|Avió F/A-18 de l'armada dels [[Estats Units]] trencant la barrera del so. El núvol és ocasionat per la [[singularitat de Prandtl-Glauert]].]]
[[Imatge:FA-18 Hornet breaking sound barrier (7 July 1999).jpg|thumb|330px|Avió F/A-18 de l'armada dels [[Estats Units]] trencant la barrera del so. El núvol és ocasionat per la '''singularitat de Prandtl-Glauert''']]


Quan un avió travessa la barrera del so, es duu a terme la singularitat de Prandtl-Glauert, és el punt en que es duu a terme una baixada sobtada de la pressió de l'aire i que causa un núvol de condensació visible. És un exemple de singularitat matemàtica en aerodinàmica. Si hi ha molta humitat a l'aire, quan un objecte assoleix la velocitat del so es produeix una variació extrema de la pressió, que pot produir la condensació del vapor d'aigua que hi ha a l'aire.
És un cas de [[singularitat matemàtica]] en [[aerodinàmica]]. Si hi ha molta humitat a l'aire, quan un objecte assoleix la [[velocitat del so]] es produeix una variació extrema de la [[Pressió atmosfèrica|pressió]], que pot produir la condensació del [[vapor d'aigua]] que hi ha a l'aire.

Així, quan un avió travessa la [[barrera del so]], es produeix la singularitat de Prandtl-Glauert, per la baixada sobtada de la pressió de l'aire, la qual causa un núvol de condensació visible.


=== Veure també ===
=== Veure també ===

Revisió del 14:26, 24 feb 2008


Avió F/A-18 de l'armada dels Estats Units trencant la barrera del so. El núvol és ocasionat per la singularitat de Prandtl-Glauert

És un cas de singularitat matemàtica en aerodinàmica. Si hi ha molta humitat a l'aire, quan un objecte assoleix la velocitat del so es produeix una variació extrema de la pressió, que pot produir la condensació del vapor d'aigua que hi ha a l'aire.

Així, quan un avió travessa la barrera del so, es produeix la singularitat de Prandtl-Glauert, per la baixada sobtada de la pressió de l'aire, la qual causa un núvol de condensació visible.

Veure també