Diferència entre revisions de la pàgina «Dona Torr»

Salta a la navegació Salta a la cerca
38 bytes afegits ,  fa 2 anys
Etiqueta: editor de codi 2017
Etiqueta: editor de codi 2017
Dona Torr era filla de William Torr, que després fou vicari d’Eastham i Hon, i canonge de la Catedral de Chester. Tenia tres germanes i dos germans menors. La família Torr figurava al ''Burke's Landed Gentry'' i el seu avi, John Torr, havia estat un ric comerciant de Liverpool, membre del partit conservador i ferm anglicà. Dona va assistir a la [[University College de Londres]], completant una llicenciatura en anglès abans de la Primera Guerra Mundial.
 
== Estudiosa del marxisme i de la història ==
Carrera
 
Abans de la formació del Partit Comunista, Torr era bibliotecària al Daily Herald (dirigit per George Lansbury), on va conèixer al seu futur marit, Walter Holmes. El 1920 fou membre fundadora (encara que no destacada) del [[Partit Comunista de la Gran Bretanya|Partit Comunista de Gran Bretanya]]. Posteriorment, va treballar en funcions polítiques a un segon terme, ajudant en les publicacions del partit i actuant com a missatgera durant la vaga general de Londres del 1926. També va viatjar a [[Moscou]] per a fer de traductora en el Vè Congrés de la [[III Internacional|Internacional Comunista]], on l'alemany, que dominava perfectament, fou una de les llengües principals dels participants. És poc probable que parlàs en rus. També treballà a l'Institut Marx-Engels, on va traduir a l'anglès l'edició oficial soviètica en alemany de la correspondència de Marx i Engels (Londres, 1934). Això va fer que fos reconeguda com estudiosa marxista en el seu retorn a Gran Bretanya. Després va supervisar la preparació d'una edició facsímil especial de "El Capital" de Marx per a George Allen i Unwin.
 
{{citació|per ser un text oficial del partit amb articles i assaigs relacionats. [...] S’ha subestimat el paper de Dona Torr. La valoració dels propòsits de Torr és essencial per analitzar la seva relació amb els historiadors tant de la preguerra com de la postguerra.}}
 
 
== Referències ==
23.976

modificacions

Menú de navegació