Barebacking

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Parella gai fent relacions sexuals sense preservatiu

Barebacking o bareback, es un terme anglès generalment traduït com a sexe a pèl, es va originar en la comunitat gai per descriure actes sexuals sense preservatiu, especialment sexe anal. Tanmateix, l'ús del terme s'ha expandit i ha acabat per abastar qualsevol tipus d'acte sexual amb penetració en la qual no es fa servir condó.[1] Els practicants del bareback senten atracció i/o excitació a practicar sexe sense preservatiu o condó.[2][3] Aquesta pràctica es troba en completa contraposició al sexe segur, així que no és recomanada per als qui practiquen el sexe ocasional, a causa de l'alt risc de contreure una de les infeccions de transmissió sexual existents per contacte de fluids.[2] El terme prové del món eqüestre, ja que barebacking significa "muntar en cavall sense cadira" o simplement "muntar a pèl".

Glossari[modifica]

  • Raw sex: "sexe pell a pell" (skin to skin) és un altre terme emprat per designar al bareback.
  • Barebacking parties: Reunions de sexe en grup on no es permet l'ús de preservatius. Aquí podem trobar dos tipus:
All positive barebackingparties, tots són seropositius.
All negative barebacking parties, tots són seronegativos.
  • Bug chasers: Aquells que busquen ser infectats amb VIH
  • Gift givers: Persones seropositiu que desitgen infectar a un bug chaser.
  • Conversion parties: Reunions de sexe grupal en les quals els bug chasers busquen ser infectats pels gift givers.
  • Russian roulette parties: Festes que reuneixen a persones seropositives i seronegativas. Equiparables a una ruleta russa, on els negatius corren risc d'infecció durant les pràctiques sexuals.
  • Fuck of death: Acte sexual durant el qual es produeix la infecció per VIH.[4]

Referències[modifica]

  1. Frade, Cristina. «Sexo «a espalda descubierta», la última moda «gay»». www.elmundo.es, 27 de marzo de 2000. [Consulta: 5 novembre].
  2. 2,0 2,1 Freeman, Gregory A. «In Search of Death» (en anglès). www.rollingstone.com, 23 de enero de 2003. Arxivat de l'original el 2009-05-08. [Consulta: 5 novembre].
  3. Barebacking: Psychosocial and Public Health Approaches. Haworth Press, 2006. ISBN 0-7890-2174-9, 9780789021748. 
  4. Sánchez, Mario Enrique. «Barebacking, “deporte” sexual extremo». www.tva.com, 24 de septiembre de 2008. Arxivat de l'original el 2008-09-10. [Consulta: 5 novembre].