Excitació sexual

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

L'excitació sexual és una resposta fisiològica i psicològica a tot allò que tingui la capacitat d'estimular la resposta sexual humana. Diferents estímuls poden desencadenar una excitació sexual, com la tendresa i les carícies, les fantasies sexuals, la lectura eròtica, la visió de vídeos o imatges suggerents, eròtiques o pornogràfiques o la realització d'alguna parafília, entre altres possibilitats.

La resposta sexual humana s'ha dividit convencionalment en diferents fases, tant la de la sexualitat femenina com de la masculina. En general es considera més aviat que l'excitació sexual és només la primera fase de la resposta sexual humana, tot i que hi ha qui considera que la mateixa resposta sexual humana passa per diverses fases d'excitació fins a culminar en l'orgasme.

En la fase d'excitació, la primera fase de la resposta sexual humana, en la dona hi ha una lubrificació vaginal i en l'home l'erecció del penis.

En cas que hi hagi una excitació perllongada hi ha la possibilitat de congestió genital, que pot provocar molèsties pelvianes en la dona i dolor testicular en l'home. En ambdós casos la resolució del problema vindrà per l'alleujament de la tensió sexual acumulada, després d'aconseguir l'orgasme, sigui per masturbació o per una altra mena de relació sexual.

És fals que l'excitació sexual provocada per mirar fixament pits de dones siga beneficiosa. El suposat estudi que demostra tal benefici no existeix.[1]

Referència[modifica]

  1. Emery, David. «Did a Study Show that Staring at Breasts Is Good for Men's Health?». ThoughtCo, 2017. [Consulta: 15 novembre 2017].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Excitació sexual