Coit

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Còpula entre lleons.

El coit (del llatí: co-iter, marxa o anar en comú) és la còpula o unió sexual entre dos individus de distint o del mateix sexe, de la mateixa o diferent espècie animal. En l'ésser humà el coit és una part de la relació sexual, i implica la participació dels òrgans genitals externs.[1]

Coit vaginal

Consisteix en la penetració del penis del mascle en la vagina de la femella. Es considera que el coit és complet quan ambdós parts experimenten l'orgasme. En aqueix moment generalment el mascle ejacula (emet semen, que queda depositat en la vagina). La forma primigènia (ja que aquesta existeix en els altres mamífers de mode quasi excloent) de coit vaginal és l'anomenat "a tergo", açò és: la penetració del penis en la vagina es realitza estant la femella d'esquena al mascle, sol estimular més el clítoris i fins i tot l'àrea anterior de la vagina anomenada de Grafftenberg (punt G).

Coitus interruptus

S'anomena coit interromput quan al final del coit l'ejaculació ocorre fora de la vagina de la dona.[2]

Sexe anal

Article principal: Sexe anal

En el cas del sexe anal (el terme "coit anal" no s'utilitza en el llenguatge usual), la penetració es realitza en el anus de la parella (ja siga aquesta home o dona).[3] La persona que és penetrada sol exercir força amb el seu esfínter anal, estrenyent el penis i augmentant la sensació plaent. Si es dóna l'ejaculació, el semen ejaculat queda depositat en el recte fins que s'evacua.

Des de l'aparició del virus de la sida, s'ha estés l'ús del preservatiu entre moltes de les persones que practiquen sexe anal, per a evitar un possible contagi, ja que la mucosa anal no té lubricació i és molt delicada i fàcil de danyar. Amb tot el contagi per via de les relacions heterosexuals és avui en dia la predominant.

Sexe oral

Article principal: Sexe oral

El sexe oral posseeix tres variants: la fel·lació (estimulació del penis amb els llavis i la llengua), el cunnilingus (estimulació de la vulva i el clítoris amb els llavis i la llengua) i el bes negre o rímming (estimulació de l'anus amb els llavis i la llengua). Una variant de sexe oral és la popularment coneguda com a 69 en la qual els integrants de la parella estimulen, cadascú i al mateix temps, amb la seua llengua, llavis etc., els genitals de la parella coital (l'altra persona). En un sentit més ampli, el sexe sempre és oral, ja que solen produir-se sempre carícies com a besos, llepades, xuplades, etc. Incloure les paraules entre els amants, les quals, en ser emeses a través de la boca, es poden considerar sexe oral, és un abús del terme.

Sexe intercrural

Article principal: Sexe intercrural

El sexe intercrural també conegut com a sexe interfemoral, és una activitat sexual de tipus no penetratiu, en què un home posa el seu penis entre les cames d'un altre home (o d'una dona, encara que aquesta activitat entre heterosexuals és menys comuna), i amb el moviment pelvià produeix fricció fins a arribar a l'orgasme.

Fregament

El fregament, o fricció (conegut entre els cercles homosexuals amb el seu nom anglès frot o frottage) és una activitat sexual no penetrativa en què un home frega el seu penis erecte amb el penis erecte d'un altre home fins a arribar a l'orgasme per mitjà de l'estimulació del fre i el gland. El fregament també és comú entre parelles lesbianes amb el nom col·loquial de tisores.

Vegeu també

Referències

  1. «Coit». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. «coit interromput». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  3. «coit anal». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.