Partit Pirata (Espanya)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a altres significats, vegeu «Partit Pirata (desambiguació)».
Infotaula d'organitzacióPartido Pirata
Dades
TipusPartit polític espanyol
Ideologia políticaLlibertat d'informació i privadesa
Història
Creació6 de desembre de 2006
Activitat
Membre dePartits Pirata Internacional Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaUltano Peña
Secretari generalAntonio Navarro
Part dePartits Pirata Internacional Modifica el valor a Wikidata

Lloc webwww.partidopirata.es

El Partit Pirata (Partido Pirata, PIRATA) està inscrit en el Registre de Partits Polítics del Ministeri de l'Interior d'Espanya des del 6 de desembre de 2006. És un partit polític centrat en temes relacionats amb les noves tecnologies, la Xarxa i la defensa de les llibertats civils al món digital. Guarda estreta relació amb la resta de partits del mateix nom que s'han creat en anys recents en altres països a partir de la fundació del primer Partit Pirata a Suècia i hi comparteix gran part de la seva filosofia.

Un dels cofundadors i el primer líder de la formació des del 2006 al 2010 fou Carlos de la Cruz Ayala Vargas (Esplugues de Llobregat, 2 d'abril de 1980).[1][2] El 2010 l'assemblea del partit va escollir Ángel Vázquez Hernández com a president, un càrrec que des del 2011 té Ultano Peña Jaquete.

Ideologia[modifica]

El Partit Pirata fa atenció especial a la defensa dels drets i llibertats dels ciutadans,[3] tant dins com fora d'Internet, on proposen una reforma de la LSSI, la creació d'una legislació adequada per al RFID, l'accessibilitat de la cultura, la consideració d'Internet com un servei bàsic i neutral, l'ús de programari lliure en l'administració, suprimir qualsevol cànon sobre Internet i els mitjans digitals, i evitar els monopolis privats, les patents de programari i la censura en Internet.

Referències[modifica]

  1. «Los internautas preguntan a Carlos Ayala» (en castellà). El País, 15-02-2007 [Consulta: 20 novembre 2013].
  2. Sabaté, Jordi «Carlos Ayala Vargas, presidente del Partido Pirata: "Estamos en contra del top manta"» (en castellà). Eroski Consumer, 12-03-2009 [Consulta: 20 novembre 2013].
  3. España se suma a otros países y tambien tiene su Partido Pirata a ADSL Zone (castellà)

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Partit Pirata