Arturo Araujo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaArturo Araujo

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1878 Modifica el valor a Wikidata
Caja Seca (Veneçuela) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort18 maig 1967 Modifica el valor a Wikidata (88/89 anys)
San Salvador (El Salvador) Modifica el valor a Wikidata
President del Salvador
1r març 1931 – 2 desembre 1931 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
Família
PareEugenio Araujo (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Arturo Araujo (Santa Tecla (El Salvador), 1878 - San Salvador, 1 de desembre de 1967) fou president de la República del Salvador entre l'1 de març i el 2 de desembre de 1931.

Era fill del doctor Eugenio Araujo, Ministre d'Hisenda de l'Administració General del General Tomás Regalado, i donya Enriqueta Fajardo d'Araujo. Home de gran cultura i destacat historiador, va fer estudis a Anglaterra on va conèixer la ideologia socialdemòcrata del Partit Laborista Britànic.

El 1917, va contribuir a la reconstrucció de la ciutat d'Armènia (El Salvador), després del terratrèmol que la va colpejar. Per a la campanya presidencial de 1930, va fundar el Partit Laborista de El Salvador i va aconseguir el suport de l'escriptor Alberto Masferrer. Va guanyar les eleccions i va prendre possessió del seu càrrec l'1 de març de 1931, enmig de la crisi econòmica internacional que va seguir a la Gran depressió de 1929 i d'una situació de baixos preus de cafè.

El 2 de desembre de 1931, nou mesos després d'iniciada la seva presidència, un grup de militars afins a l'oligarquia cafetalera i liderats pel llavors ministre de la Guerra, Maximiliano Hernández Martínez, van donar un cop d'estat que va enderrocar el govern d'Araujo. El president Araujo va sortir del país. L'1 de desembre de 1967 va morir en l'Hospital Militar de San Salvador.