Resolució 2170 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2170 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Estat Islàmic (gris) en juny de 2015
Identificador de llei o regulacióS/RES/2170 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:7242)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació15 agost 2014 Modifica el valor a Wikidata
2169 Modifica el valor a Wikidata
2171 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Haití

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2170 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 15 d'agost de 2014. El Consell de Seguretat va condemnar als grups terroristes Estat Islàmic a l'Iraq i al Llevant (ISIL) i el Front Al-Nusra (ANF) i va posar sis dels seus membres a la llista de sancions d'Al Qaeda, que incloïa la congelació dels seus recursos financers, prohibició de viatge i embargament d'armes. El líder d'ISIL, Abu Bakr al-Baghdadi, es trobava en aquesta llista des de 2011.[1]

Detall[modifica]

Parts d'Iraq i Síria han quedat sota el control d'Estat Islàmic i el Front Al-Nusra, que hi provocaven inestabilitat, tensions sectàries, un desastre humanitari i milions de refugiats. Van condemnar la ideologia extremista de l'ISIL, les violacions greus dels drets humans perpetrades per l'organització, enfocament d'objectius civils, l'ús de nens soldats, la violència sexual i la destrucció de llocs culturals i religiosos.

Es va repetir la condemna d'aquestes i altres entitats afiliades a Al Qaeda, així com les noves sancions contra ella establertes a la resolució 2161. No obstant això, el Consell era preocupat pels recursos financers i d'altres que fornien ISIL, ANF i altres grups, inclosos el control de camps petroliers i els reforç de terroristes estrangers. També va condemnar fortament els segrestos i ostatges per rescats o promeses polítiques.

El Consell va exigir a ISIL, ANF i tots els altres grups afiliats a Al Qaeda que cessessin immediatament la violència, es desarmessin i es dissolguessin. A més, tots els combatents estrangers havien de retirar-se. Es va demanar als Estats membres que adoptessin mesures per evitar la sortida de terroristes cap a Síria i a l'Iraq.

ISIL va ser considerat com a grup separat d'Al Qaeda i, com ANF, estava subjecte al règim de sancions d'Al Qaeda. Sis persones afiliades a Al Qaida, ISIL i/ ANF, i que figuren en un annex a la resolució, es van sumar a la llista de sancions d'Al Qawda perquè van atreure combatents i van participar en el finançament, planificació, suport, preparació o execució d'accions terroristes.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2170 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.