Resolució 2160 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2160 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Lloc d'observació al districte de Ghorband
Identificador de llei o regulacióS/RES/2160 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:7198)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació17 juny 2014 Modifica el valor a Wikidata
2159 Modifica el valor a Wikidata
2161 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a l'Afganistan

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2160 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 17 de juny de 2014. El Consell va marcar les directrius per a la gestió de la llista de persones i organitzacions associades amb els talibans i les sancions contra ells.[1]

Contingut[modifica]

Tot i que molts combatents talibans havien acceptat l'oferta de reconciliació del govern afganès, l'organització encara continuava cometent actes de violència, terrorisme i tràfic d'armes i drogues, i per tant constituïen un perill per a la població civil, militars, tropes internacionals i cooperants.

El Consell va emetre un embargament d'armes, prohibició de viatge i congelació de capitals i propietats contra les entitats i persones incloses a la llista com a vinculades o que donaven qualsevol tipus de suport als talibans

En interès del procés de pau, el govern afganès podria donar noms que estaven en la llista per fer-ne una excepció temporal a la prohibició de viatjar. A continuació, calia especificar on viatjaria la persona interessada i durant quant de temps. Aquest període no podria superar els nou mesos. Els països podrien transmetre noms a afegir o retirar de la llista, però se'ls va demanar que primer es coordinessin amb el govern afganès en interès del procés de pau.

La Comissió creada per la Resolució 1526 i que gestiona la llista rebrà assistència durant trenta mesos per reunir informació sobre violacions de les sancions imposades.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2160 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.