FK Vardar Skopje

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFK Vardar
Fudbalski Klub Vardar Skopje
Dades
SobrenomCrveno-Crni (vermell-negres)
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació1947
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
Lligalliga macedònia de futbol (2023–) Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubEstadi Filip IISkopje . 33.460  Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Entrenador principalGorazd Mihajlov (en) Tradueix (2023–) Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color          vermell, negre
Equipament esportiu

Lloc webfkvardar.mk Modifica el valor a Wikidata
Facebook: FKVardarSkopje Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El FK Vardar Skopje (en Macedònic ФК Вардар) és un club de futbol macedoni de la ciutat de Skopje.

Història[modifica]

El Vardar va ser fundat el 1947. Se'l considera el successor del FK Makedonija Skopje, fundat el 1911, i del SSK Pobeda Skopje.

El seu moment més important el va viure l'any 1987, quan amb un equip amb homes com Darko Pancev, Ilija Najdoski, Dragan Kanatlarovski, Čedomir Janevski i Vujadin Stanojkovic guanyà la lliga iugoslava. Guanyà el títol a causa del fet que diversos clubs començaren la competició amb 6 punts de sanció. Aquesta sanció fou retirada per la justícia iugoslava temps més tard i el títol atorgat finalment al FK Partizan. Malgrat tot, el FK Vardar representà Iugoslàvia a la Copa d'Europa del 1987-88.

Moments memorables[modifica]

Al llarg de la història del Vardar hi ha hagut molts moments memorables, així com molts partits que han passat a la història. Pels seguidors del club macedoni, per exemple, és motiu d'orgull pensar en la victòria contra el Partizan de Belgrad per 5 a 0. Un altre partit destacable va ser la promoció d'ascens a la Primera divisió iugoslava, que va enfrontar el conjunt macedoni amb el FC Trepca i que el Vardar va guanyar per 2 a 1, aconseguint l'ascens de categoria. En aquesta lliga l'equip de Skopje va fer grans actuacions contra els 4 Grans de Iugoslàvia (FK Crvena Zvezda, FK Partizan de Belgrad, NK Dinamo de Zagreb i HNK Hajduk Split). I evidentment, els més rellevants van ser els que van facilitar que el Vardar es proclamés campió de la Copa de Iugoslàvia el 1987 i de la Lliga de Iugoslàvia el 1987.

Pel que fa a les competicions internacionals, la màxima experiència de l'equip macedoni a nivell europeu va ser durant la temporada de l'any 2003, moment en què el Vardar va estar a punt de classificar-se per la fase de grups de la Champions League.

Palmarès[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: FK Vardar Skopje