Vés al contingut

Farzana Aslam

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFarzana Aslam
Biografia
Naixementsegle XX Modifica el valor a Wikidata
Wah Cantonment (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióIslam Modifica el valor a Wikidata
FormacióSchool of Physics and Astronomy, University of Manchester (en) Tradueix
Quaid-i-Azam University (en) Tradueix
Universitat del Panjab Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballFísica, astronomia, ciència de làsers i fotònica Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciófísica, astrònoma, professora d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Coventry
Universitat de Karachi
Universitat del Panjab
Universitat de Manchester Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webpureportal.coventry.ac.uk… Modifica el valor a Wikidata
LinkedIn: arzana-aslam-3960bb126 Modifica el valor a Wikidata

Farzana Aslam (Wah Cantt, Pakistan) és una física i astrònoma pakistanesa. És professora d'estudis de grau en matemàtica, física i astronomia a la Universitat de Coventry.[1] Ha estat professora visitant de física i astronomia a l'Institut de l'Espai i Astrofísica Planetària de la Universitat de Karachi, Pakistan.[2]

Va estudiar a l'Escola d'Enginyeria de Wah.[2] i després va continuar a la Universitat de Panjab i posteriorment es va traslladar a Islamabad, a la Universitat Quaid-i-Azam, on va obtenir va estudiar física quàntica i de làsers. Va continuar el seus estudis a la Universitat de Mánchester on el 2005 va rebre el seu doble doctorat en física i astronomia de l'Escola de Física i Astronomia .[3] En 2005, es va unir al grup de física fotònica de l'Escola de Física i Astronomia, on es va especialitzar en física de dos fotons i en fotònica de làsers. Es va doctorar en física de làsers el 2005 [4] i es va convertir en una investigadora en el camp de compòsits polimèrics sensibilitzats amb nanopartícules semiconductoras, per aconseguir un alt grau de resposta i una eficiència de difracció requerida per a les aplicacions d'emmagatzematge i processament de dades.

A més, ha estat activament involucrada al programa de divulgació a través de la beca d'ensenyament Ogden per augmentar la participació al programa d'enginyeria i física de la Universitat de Mánchester. El propòsit d'aquesta beca és involucrar persones científiques per a què serveixin com a models per als nens i nenes a les escoles públiques britàniques per animar a les noves generacions a estudiar ciència i enginyeria.[5]

Referències[modifica]

  1. «Farzana Aslam» (en anglès). [Consulta: 19 setembre 2021].
  2. 2,0 2,1 «Farzana Aslam | PrideOfPakistan.com». [Consulta: 19 setembre 2021].
  3. Unknown. «Lay out: Postgraduate Brochure 2005/06» (pdf) (en anglès). School of Engineering and Physical Sciences. Universitat de Manchester. Arxivat de l'original el 18 de diciembre de 2012. [Consulta: 19 setembre 2021].
  4. «Archived copy». Arxivat de l'original el 7 de octubre de 2011. [Consulta: 23 maig 2017].
  5. «Former Ogden Trust Teaching Fellows at Manchester» (en anglès). The Ogden Trust, 2005. Arxivat de l'original el 2012-02-27. [Consulta: 19 setembre 2021].