Frances Dee

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrances Dee

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement26 novembre 1909 Modifica el valor a Wikidata
Los Angeles (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Mort6 març 2004 Modifica el valor a Wikidata (94 anys)
Norwalk (Connecticut) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Accident vascular cerebral Modifica el valor a Wikidata)
Dades personals
FormacióUniversitat de Chicago
Hyde Park Academy High School Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactriu, actriu de cinema Modifica el valor a Wikidata
Activitat1929 Modifica el valor a Wikidata –
PartitPartit Republicà de Califòrnia Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeJoel McCrea (1933–1990) Modifica el valor a Wikidata
FillsJody McCrea Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm0214168 Allocine: 2859 Allmovie: p18236 TCM: 47428 TV.com: people/frances-dee IBDB: 111738 AFI: 52267 TMDB.org: 95117
Discogs: 4226522 Find a Grave: 8487561 Modifica el valor a Wikidata

Frances Dee (Los Angeles, Califòrnia, 26 de novembre de 1909 − Norwalk, Connecticut, 6 de març de 2004) va ser una actriu estatunidenca.

Va néixer a Los Angeles, Califòrnia, on estava destinat el seu pare, membre de l'exèrcit. Va créixer a Chicago, Illinois, on va estudiar a la Shakespeare Grammar School i a la Hyde Park School, on era coneguda amb el sobrenom de Frankie Dee.

El 1927, després de la seva graduació a Hyde Park High, de la qual va ser vicepresidenta de la seva classe, així com anomenada Bellesa de l'Any, va passar dos anys a la Universitat de Chicago abans de tornar a Califòrnia.

El 1929 va començar a treballar com a extra d'una pel·lícula. La seva gran oportunitat va arribar quan, sent encara una extra, se li va oferir el paper principal de Playboy of Paris, juntament amb Maurice Chevalier.

La bona audiència obtinguda en les dues pel·lícules de Paramount Pictures juntament amb Charles "Buddy" Rogers i Richard Arlen, li van donar el paper coprotagonista de Sondra Finchley, amb Phillips Holmes i Sylvia Sidney, a la prestigiosa i controvertida producció d'An American Tragedy (Una tragèdia humana) de Paramount, dirigida per Josef von Sternberg.

Va conèixer l'actor Joel McCrea l'any 1933 al plató de la pel·lícula The Silver Cord. L'atractiva parella es va casar el 20 d'octubre d'aquell mateix any, i va romandre unida fins a la mort de McCrea el 1990. Durant la seva vida junts, Frances Dee i Joel McCrea van viure en un ranxo a la zona est de Ventura County, Califòrnia. Els McCrea van donar centenars d'acres de la seva propietat a la YMCA per a la ciutat de Thousand Oaks, Califòrnia.

Joel McCrea va morir en el 57è aniversari del seu casament. Van tenir tres fills, un d'ells l'actor Jody McCrea. Frances Dee va morir a Norwalk, Connecticut, a causa d'un accident vascular cerebral als 94 anys.

Filmografia seleccionada[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Frances Dee