Francisco Martínez Vázquez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrancisco Martínez Vázquez

(2018) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement27 maig 1975 Modifica el valor a Wikidata (48 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Diputat al Congrés dels Diputats
13 juliol 2016 – 21 maig 2019

Circumscripció electoral: Madrid

Dades personals
Altres nomsChisco Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat Pontifícia de Comillas Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
OcupadorMinisteri de l'Interior d'Espanya Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Popular Modifica el valor a Wikidata

Francisco Martínez Vázquez (Madrid, 1975) és un polític espanyol, militant del Partit Popular. Casat i amb tres fills, ha sigut Secretari d'Estat de Seguretat del Ministre d'Interior Espanyol.[1][2] Va ser diputat al Congrés dels Diputats en la XII legislatura per Madrid.[3]

Va estudiar dret, econòmiques i empresarials a la Universitat Pontifícia Comillas. Posteriorment va treballar com a profesor de dret administratiu a la mateixa universitat, fins que va incorporar-se al PP com a Director de Relacions Internacionals de la Secretaria general del partit. Més endavant va treballar com a Director del Gabinet del Ministre de l'interior, fins que en fou nomenat Secretari d'Estat de Seguretat.[4] El 26 de maig de 2022, el president del govern Pedro Sánchez va assegurar al ple del Congrés dels Diputats, que a setanta policies van treballar per combatre adversaris polítics independentisme català, i que responsables polítics al màxim nivell com l'ex-ministre Jorge Fernández Díaz i Francisco Martínez van participar en comportaments o maniobres clarament il·legals.[5]

Referències[modifica]

  1. Mateo, Juan José «El Gobierno tendrá que explicar en el Congreso la detención del periodista turco» (en castellà). EL PAÍS, 24-08-2017.
  2. Madrid, Partido Popular de la Comunidad de «Francisco Martínez Vázquez» (en castellà). Partido Popular de la Comunidad de Madrid. Arxivat de l'original el 2017-09-26 [Consulta: 26 setembre 2017].
  3. «Francisco Martínez» (en castellà). Congreso. [Consulta: 26 setembre 2017].
  4. «Relevo al frente de Interior: Francisco Martínez contra 'Paco Bomba'» (en castellà). eldiario.es.
  5. «El govern espanyol reconeix la ‘policia patriòtica’ i il·legalitats d’acusats de coaccions a Andorra». Altaveu, 26-05-2022. [Consulta: 27 maig 2022].