Frank Poole

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula personatgeFrank Poole
Tipus personatge fictici
Dades personals
Sexe home
Modifica dades a Wikidata

Frank Poole és un personatge de ciència-ficció de la sèrie Odissea de l'espai, d'Arthur C. Clarke. Ell i David Bowman són els principals membres de la tripulació a bord de la nau espacial Discovery.

Poole és un astronauta assassinat per HAL 9000, l'ordinador de la nau espacial Discovery a 2001:Una odissea de l'espai. HAL 9000 va efectuar l'assassinat colpejant a Poole amb una antena i enviant-lo a l'espai profund, on moriria ofegat o d'hipotèrmia. Poole estava en procés de reemplaçar la unitat electrònica AE-35 que HAL equivocadament havia predit que fallaria. Aquesta equivocació en la predicció de HAL va ser el primer símptoma que aquest era capaç d'equivocar-se, portant a Poole i David Bowman a considerar la desconnexió de HAL. En un acte que s'assembla a la resposta humana per a la supervivència, HAL va matar en Frank Poole i va intentar fer el mateix amb en David Bowman. El personatge de Frank Poole a la pel·lícula va ser interpretat per Gary Lockwood.

A la pel·lícula, Poole juga als escacs contra HAL.

En l'última novel·la de la saga, 3001:Odissea final, el cos de Poole és descobert per casualitat en els confins del sistema solar, després de vagar a la deriva per l'espai a al llarg d'un mil·lenni. L'exposició de Poole al buit el va congelar instantàniament, per la qual cosa el seu cos es va mantenir en bones condicions. L'avançada tecnologia del tercer mil·lenni aconsegueix de reviure'l i Poole ha d'enfrontar-se de nou amb el misteri del monòlit, la presència del qual es comença a revelar molt perillosa, i amb allò que queda de David Bowman.

Vegeu també[modifica]