Frontera entre Tanzània i Zàmbia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Frontera entre Tanzània i Zàmbia
Za-map.png
Característiques
Entitats Zàmbia Zàmbia Tanzània Tanzània
Extensió 338 km
Història
Modifica les dades a Wikidata

La frontera entre Tanzània i Zàmbia és la línia fronterera de 338 kilòmetres, en sentit Oest-Est, que separa Tanzània de Zàmbia a l'Àfrica Oriental.

Traçat[modifica]

La frontera comença a un trifini entre la República Democràtica del Congo i Tanzània i la de la RDC i Zàmbia a les aigües meridionals del llac Tanganyika, després prenen la direcció nord-sud-est cap a un nou trifini entre Malawi-Zàmbia i la entre Malawi i Tanzània.[1]

Història[modifica]

Aquesta frontera es va establir entre la colònia alemanya de Rhodèsia del Nord i la colònia alemanya de l'Àfrica Oriental Alemanya a finals de segle XIX després del repartiment d'Àfrica entre les potències europees.

Punts de passatge[modifica]

El principal punt de pas es troba a l'extrem sud de la frontera entre Nakonde a Zàmbia i Tunduma a Tanzània. En aquest punt, el Ferrocarril entre Tanzània i Zàmbia conegut com TAZARA[2] i la carretera principal entre els dos països (coneguda com Great North Road creuen la frontera, un altre carretera situada a l'extrem nord prop del llac Tanganyika permet el pas. Tanzània i el seu port d'aigües profundes Dar es Salaam són una de les rutes possibles per a les exportacions i importacions procedents de Zàmbia, un país enclavat a l'interior. Una altra possibilitat és el pas per Zimbàbue i després Sud-àfrica.

Referències[modifica]