Fundació i Imperi

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Fundació i Imperi és la segona novel·la de la trilogia de "La Fundació" (o Cicle de Tràntor com també es denomina) escrita per Isaac Asimov el 1952.

Estructura[modifica | modifica el codi]

  1. El general (The General) - Novel·la Curta - Publicada el 1945 amb el títol Dead Hand (La ma morta)
  2. El Mul (The Mule) - Novel·la Curta - Publicada el 1945 amb el títol The Mule (El Mul)

Argument[modifica | modifica el codi]

La novel·la té dues parts:

El general[modifica | modifica el codi]

La Fundació entra en contacte amb l'Imperi Galàctic en declivi, i s'enfronta al seu últim gran general, Bel Riose. L'Imperi Galàctic ataca la Fundació. Lidera l'atac el general Bel Riose. L'Imperi, tot i el seu declivi, encara és militarment superior a la Fundació. Lathan Devers, un agent de la Fundació, va en missió a Trántor per intentar trobar-se amb l'Emperador Cleon II. No ho aconsegueix. De totes maneres, l'Emperador executa a Riose, per ser massa "efectiu" i, per tant, una amenaça per l'emperador que en anteriors ocasions havia estat assassinat per un militar. La guerra acaba amb la mort de Riose. "La ma morta" de la psicohistoria de Hari Seldon és més forta que la poderosa Flota Imperial.

El Mul[modifica | modifica el codi]

Després de segles d'història seguint els paràmetres previstos pel Pla Seldon y la psicohistòria, la Fundació s'enfronta al mul, un mutant poderós que trenca les previsions de Seldon. El mul és un home que té una habilitat especial que permet manipular les emocions dels altres. Mitjançant aquest poder El mul és capaç de conquistar militarment una gran part de la galàxia i de posar en perill l'estabilitat del pla Seldon, que no va poder preveure la seva existència en tractar-se d'un individu aïllat i que per tant no respon a les lleis bàsiques de la psicohistòria.

Bibliografia[modifica | modifica el codi]