Gai Memmi Gemel

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaGai Memmi Gemel
Nom original Gaius Memmius
 Tribú de la plebs 


 Pretor 

Dades biogràfiques
Naixement 99 aC (Julià)
Mort 46 aC (52/53 anys)
Activitat professional
Ocupació Polític i militar
Època República Romana
Dades familiars
Fills Gai Memmi
Modifica dades a Wikidata

Gai Memmi Gemel (Caius Memmius L. F. Gemellus) fou un magistrat romà del segle I aC fill de Luci Memmi, l'orador.

Fou tribú de la plebs el 66 aC i es va oposar a la petició d'un triomf per Luci Licini Lucul·le al seu retorn de la guerra contra Mitridates VI Eupator.

Va escriure poemes eròtics considerats indecents. Va intentar tenir relacions amb la dona de Gneu Pompeu i el 60 aC, quan era edil curul, va seduir a la dona de Marc Licini Lucul·le.

Fou pretor el 58 aC i pertanyé al partit senatorial; va acusar a Publi Vatini, cònsol de l'any 47 aC. Fou opositor de Publi Clodi i de Juli Cèsar i contra aquest darrer va intentar fer aprovar una moció per anul·lar els actes del seu consolat. El 54 aC va aspirar al consolat i va buscar el suport de Juli Cèsar però més tard es van tornar a enemistar. Més tard fou acusat d'ambitus i com que no va obtenir el suport de Cèsar es va retirar a Mitilene on vivia el 51 aC.

Es va casar amb Fausta Cornèlia, filla de Sul·la. Va tenir un fill (almenys) de nom Gai Memmi. Es va divorciar després de la seva dona.

Fou un expert en literatura i eloqüència, però en aquesta darrera la seva preferència pel model grec el va fer poc efectiu al fòrum.