Gardner Read

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGardner Read
Biografia
Naixement2 gener 1913 Modifica el valor a Wikidata
Evanston (Illinois) Modifica el valor a Wikidata
Mort10 novembre 2005 Modifica el valor a Wikidata (92 anys)
Massachusetts (EUA) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Northwestern
Escola de Música Eastman
Bienen School of Music Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor, musicòleg, director d'orquestra, pedagog musical Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Boston
Universitat de Missouri-Kansas City Modifica el valor a Wikidata
GènereÒpera i simfonia Modifica el valor a Wikidata
InstrumentOrgue Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Localització dels arxius

Musicbrainz: 449c2d22-6c10-4adc-80b9-91d16e33c05f Lieder.net: 5452 Modifica el valor a Wikidata

Gardner Read (Evanston, 2 de gener de 1913 - Massachusetts, 10 de novembre de 2005) va ser un compositor i erudit musical estatunidenc.

Els seus primers estudis musicals van ser en piano i orgue, i també va prendre lliçons de contrapunt i composició a l'Escola de Música de la Universitat del Nord-Oest. El 1932 va rebre una beca de quatre anys a l'Escola de Música Eastman (BM i MM), on va estudiar amb Bernard Rogers i Howard Hanson. A finals dels anys trenta va estudiar breument amb Ildebrando Pizzetti, Jean Sibelius i Aaron Copland.

Després de dirigir els departaments de composició del "St. Louis Institute of Music", el Conservatori de Música de Kansas City i el "Cleveland Institute of Music", Read es va convertir en compositor en residència i professor de composició a l'Escola de Música de la Universitat de Boston. Va romandre en aquest càrrec fins a la seva jubilació el 1978.

La seva "Simfonia núm. 1, op. 30" (1937, estrenada per Sir John Barbirolli) va obtenir el primer premi al Concurs de compositors estatunidencs de la "New York Philharmonic -Symphony Society", mentre que la seva segona simfonia (op. 45, 1943) va obtenir el primer premi al Concurs del Fons Paderewski. Un altre primer premi va aparèixer a l'Associació Nacional de Professors del Cant de l'Art de la cançó, guanyada per la seva "Nocturnal Visions", op. 145. Va escriure una òpera, Villon, el 1967.

El seu llibre Music Notation: A Manual of Modern Practice (1969/1979) va intentar catalogar el paisatge de notació que canvia ràpidament per a la música d'art contemporània occidental.