Google Inbox

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Google Inbox
Modifica el valor a Wikidata

Tipusclient de correu electrònic i servei d'internet Modifica el valor a Wikidata
Versió inicial22 octubre 2014 Modifica el valor a Wikidata
Llicènciaprogramari gratuït Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
Sistema operatiuAndroid i iOS Modifica el valor a Wikidata
PlataformaiOS i Android Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Google Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorGoogle Play i App Store Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webgoogle.com… (anglès) Modifica el valor a Wikidata
BlogBlog oficial Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): inboxbygmail Modifica el valor a Wikidata

Google Inbox és un client de correu de Google que està pensat per a potenciar l'organització de la safata d'entrada. Google Inbox es pot descarregar en els dispositius que tinguin com a sistema operatiu Android, iOS i també compta amb una versió web. Un tret característic que té és que es poden organitzar els correus que arriben en "fets" o posposar-ne l'entrada fins a un altre dia. D'aquesta manera es pot mantenir la safata d'entrada buida i els correus ben organitzats. A part, els correus que arriben s'autoorganitzen en diferents categories com ara "viatges" o "negocis".

Història[modifica]

Google Inbox va ser llançat el dia 22 d'octubre de l'any 2014 en la seva versió "beta".[1] Al principi es necessitava una invitació per utilitzar l'aplicació. El seu llançament va revolucionar els clients de correu per a smartphones, en gran part gràcies a la implementació del Material Design. El dia 28 de maig de l'any 2015 l'aplicació va sortir de la seva fase "beta" i Google va anunciar que tothom que tingués un compte de Gmail podria utilitzar-la.[2] Dies més tard, concretament el dia 24 de juny de l'any 2015, Google va implementar una opció que permetia cancel·lar l'enviament de correus que ja s'havien enviat.[3] L'opció desapareixia al cap de 10 segons.

Organització[modifica]

Google Inbox s'organitza d'una forma específica per tal de millorar l'experiència de l'usuari. Es pot dividir l'aplicació en tres grans blocs amb apartats dins de cada un.

Menú desplegable[modifica]

Dins del menú desplegable és on hi ha la majoria d'opcions que enriqueixen el client. Dins del menú també es poden veure uns quants blocs.

Safata d'entrada[modifica]

La safata d'entrada és on arriben els correus. La safata d'entrada és una pestanya que tenen tots els clients de correu.

Posposats[modifica]

Dins l'apartat posposats hi trobem tots els correus que s'han marcat com a posposats. Quan posposes un correu pots triar quin dia i quina hora vols rebre de nou el correu. Mentre no arribi aquest dia, els correus s'estaran dins d'aquesta pestanya.

Fet[modifica]

Dins l'apartat de correus "fet" s'hi poden trobar tots els correus que l'usuari hagi marcat com a "fet". Aquesta és la funció que et permet organitzar de millor manera la safata d'entrada. Un cop hagis llegit un correu o no t'interessi llegir-lo, el pots marcar com a "fet" i així podràs tenir la safata d'entrada buida.

Esborranys[modifica]

Dins l'apartat esborranys s'hi guarden tots els esborranys de correus que hagis fet. Pots editar-los i enviar-los des de la pestanya.

Enviats[modifica]

Dins l'apartat enviats pots veure tots els correus que has enviat i els pots reenviar.

Recordatoris[modifica]

Els recordatoris són una altra opció que incorpora Google Inbox. Dins d'aquest apartat pots trobar tots els recordatoris que hagis creat.

Paperera[modifica]

Dins de l'apartat de paperera s'hi poden trobar tots els correus que l'usuari ha esborrat.

Grups i Carpetes[modifica]

A sota de les opcions, s'hi poden trobar tots els grups que crea Inbox per a agrupar els nostres correus. Un parell d'exemples d'aquests grups serien el de "viatges" i el de "social". Si hi accedim, podem veure tots els correus que estiguin dins del grup.

Safata d'entrada[modifica]

Dins la safata d'entrada és on veiem tots els correus. Si seleccionem qualsevol altra opció com ara "fet" hi veurem el contingut.

Botó "FAB"[modifica]

El botó "FAB" és un botó característic del Material Design en el que hi ha l'opció d'escriure un correu. A part del botó principal, podem escriure un correu directament als contactes més freqüents.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]